П Р О Т О К О Л

 

 

19.11.2019  година                                                                            гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд,                                     V-ти   Наказателен състав

На деветнадесети ноември                                                           2019  година

В публично заседание в следния  състав:

 

        ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ИВАН ИВАНОВ

                                  СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. С.Х.

                                                                           2.  К.Ж.

 

Секретар Ив. Златева

Прокурор  М. Божидаров

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ИВАНОВ

НОХД № 242 по описа за 2019 година

На именното повикване в  09.30 часа се явиха :

 

За Ямболска окръжна прокуратура се явява прокурор Божидаров.

Подсъдимата З.И.Ш. - води се от органите на ОЗО, явява се лично и с  адв. А.К., служебен защитник от ДП.

Пострадалата Н.И.П., редовно призована, не се явява.

 

Прокурорът - Уважаеми г-н Председател, уважаеми съдебни заседатели, не са налице пречки по даване ход на делото. Моля, да дадете ход на делото за обсъждане и даване на становище по въпросите по чл. 248 ал. 1 от НПК.

Адв. К. - Не са налице процесуални пречки, моля, да се даде ход на делото в разпоредително заседание.

 

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки по даване ход на делото в разпоредително заседание, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО В РАЗПОРЕДИТЕЛНО ЗАСЕДАНИЕ

 

Снема самоличност на подсъдимата, както следва:

З.И.Ш. - роден на *** ***, б., б.г., живуща ***, със с.о., н., н., б., ЕГН **********.

 

Подс. З.Ш. - Получила съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни.

 

На основание чл. 274 и чл. 275 от НПК на страните се разясниха правата по повод на което:

Прокурорът - Нямам искания, бележки възражения. Не правя отвод на съдебния състав, на секретаря.

Адв. К. - Не правим искания, бележки възражения. Не правим отвод на състава на съда.

 

Даде се думата на страните за вземане на отношение по въпросите по чл. 248  ал. 1 от НПК.

Прокурорът - Уважаеми г-н  Председател, уважаеми съдебни заседатели, съобразно правилата по чл. 35 ал. 2 и чл. 36 ал. 1 от НПК делото е подсъдно на настоящия съд. Не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство по делото. На ДП не са допуснати отстраними нарушения на процесуалните правила по смисъла на чл. 249 ал. 4 от НПК, които да са довели до ограничаване на процесуалните права на обвиняемата. В качеството на наблюдаващ производството прокурор, ведно с водещият разследването разследващ полицай сме положили максимални усилия за охрана и гарантиране правата на обвиняемата, по настоящото производство подсъдима. Налице са условия за решаване на делото със споразумение по реда на Глава XXIX от НПК, тъй като от деянието не са причинени съставомерни вреди и настоящото производство би могло да бъде решено по реда на чл. 384 ал. 1, вр. чл. 381 ал. 1 и сл. от НПК. В тази връзка заявявам, че със защитника на подсъдимата сме постигнали съгласие за решаване на делото със споразумение при условията на чл. 384 ал. 1, вр. чл. 381 ал. 1 и следващите от НПК. Само за пълнота, налице са и условията по Глава XXVII от НПК и настоящото производство би могло да бъде разгледано и решено по реда на съкратено съдебно следствие, при условията на чл. 371 т. 1 или т. 2 НПК. Не са налице условия налагащи разглеждане на делото при закрити врати. Не намирам необходимост от привличане на резервен съдия или съдебен заседател. Подсъдимата не се нуждае от назначаване на защитник, тъй като има надлежно назначен такъв. По делото не се налага назначаване на вещо лице, на преводач или тълковник. Не се налага по делото извършване на съдебно следствени действия по делегация. Не намирам основания за отмяна или изменение на взетата спрямо подс. З.Ш. мярка за неотклонение - подписка и Ви моля да оставите същата в сила като я потвърдите.

Представям и моля да приемете получено от Окръжна прокуратура- Ямбол по имейл писма от администраторите на сайта info@obuvki.bg, вх.№ *****г. от *****г. и вх. №*****г. от *****г. входирА.по опис на Окръжна прокуратура- Ямбол,  второто получено след предявяване на разследването. Двата отговора са на писмено запитване на Окръжна прокуратура- Ямбол с изх. №*****г. от *****г., което се съдържа в материалите по делото.

Няма не правя други искания.

При поддържане от страна на защитата и на подсъдимата на постигнатото съгласие за решаване на делото със споразумение по реда на Глава XXIX от НПК Ви моля след решаване на всички останали въпроси по чл. 248 ал. 1 от НПК да насрочите разглеждане на делото незабавно съгласно изискванията на чл. 252 ал. 1, вр. чл. 248 ал. 5 т. 4 от НПК без призоваване на свидетелите по делото и след изпълнение на изискванията на чл. 276 ал. 1 и ал. 2 от НПК да ни предоставите възможност за докладване на постигнатите условия на за решаване на делото.

В заключение и след изслушване на подсъдимата и нейния защитник по въпросите по чл. 248 ал. 1от НПК, моля за Вашето определение, с което да насрочите далото за разглеждане.

Адв. К. - Уважаеми г-н Председател, уважаеми съдебни заседатели, по въпросите по чл. 248 ал. 1 изразяваме следното становище: По т. 1 - делото е подсъдно на настоящия съд. По т. 2 - няма основания за прекратяване или спиране на наказателното производство. По т. 3 - не е допуснато отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила на ДП, довело до ограничаване на правата на обвиняемата, на пострадалата. По т. 4  - заявявам, че са налице условията за разглеждане на делото по реда на Глава XXIX от НПК, тъй като с прокурора сме постигнали споразумение. По т. 5 - няма основания за разглеждане на делото при закрити врати, привличане на резервен съдия, съдебен заседател, назначаване на защитник, на вещо лице, преводач или тълковнит, както и от извършване на съдебно следствени действия по делегация. По т. 6 - не възразяваме взетата мярка за неотклонение да остане същата. По т. 7 - нямаме искания за събиране на нови доказателства. По т. 8 - моля, да насрочите делото незабавно след решаване на въпросите по настоящия текст от закона.

 

Съдът, след като изсуша страните по делото и обсъди въпросите по чл. 248 ал. 1 НПК

ОПРЕДЕЛИ:

 

Делото е родово и местно подсъдно на Окръжен съд- Ямбол.

Не са налице основания за прекратяване или спиране на накпродзив.

На досъдебното производство не е допуснато отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила дело до ограничаване процесуалните права на подсъдимата.

С оглед на заявеното от прокурора и защитника на подсъдимата съдът счита, че делото следва да бъде разгледано по реда на Глава XXIX от НПК.

Не са налице основания за разглеждане на делото при закрити врати, привличане на резервен съдия или съдебен заседател, за назначаване на защитник, вещо лице, преводач или тълковник.

Взетата към настоящият момент мярка за процесуална принуда, а именнно мярка за неотклонение „подписка“ към момента следва да остане в сила.

Приема представените писмени доказателства от страна на прокурора - писма от администраторите на сайта info@obuvki.bg, вх.№ *****г. от *****г. и вх. №*****г. от *****г. входирА.по опис на Окръжна прокуратура- Ямбол

Определението по т. 3 и т. 6 на ал. 1 на чл. 248 от НПК подлежат на обжалване  и протестиране по реда на Глава XXII от НПК в 7-дневен срок от днес пред Апелативен съд- Бургас.

С оглед направеното от страна на прокурора и защитника на подсъдимата, на основание чл. 252 ал. 1 от НПК съдът пристъпва към незабавно разглеждане на делото по реда на Глава XXIX от НПК .

На основание чл. 276 ал. 1 от НПК съдът докладва делото.

На основание чл. 276 ал. 2 от НПК съдът предоставя възможност на прокурора да изложи обстоятелствата включени в обвинителния акт.

 

Подс. З.Ш. - Признавам се за виновна.

 

Прокурорът - Със защитника на подсъдимата достигнахме до споразумение за решаване  на делото при условията на чл. 384, ал. 1, вр. 381 ал. 1 и следващите от НПК както следва:

Подсъдимата З.И.Ш., роден на *** ***, б., б.г., със с.о., н., н., б., с постоянен и настоящ адрес ***, с ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА в това, че: Във времето от 13:48:39 ч. на ******г. до 02:32:14 ч. на ******г., в гр .Ямбол, в условията на продължавано престъпление и чрез система за интернет банкиране, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, като деянието не съставлява по-тежко престъпление, както следва:

-      на ******г., в 13:48:39 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 16:01:41 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 14:35:25 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 00:00:00 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal WPGTID01, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, c титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.aliexpress.com на стойност 169,28 лв., като сумата от 169,28 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 13:11:23 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 06:05:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal PL******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.obuvki.bg на стойност 125,99 лв., като сумата от 125,99 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 06:06:54 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal PL******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.obuvki.bg на стойност 149,99 лв., като сумата от 149,99 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 00:00:00 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal WPGTID01, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.aliexpress.com на стойност 68,65 лв., като сумата от 68,65 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 00:00:00 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal WPGTID01, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.aliexpress.com на стойност 216,53 лв., като сумата от 216,53 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 05:15:08 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Водоснабдяване и канализация" ЕООД-Ямбол задължения в размер на 353,09 лв., като сумата от 353,09 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 05:35:29 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 66,04 лв., като сумата от 66,04 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 13:58:10 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 10 лв., като сумата от 10 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 15:26:16 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 34,02 лв., като сумата от 34,02 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 22:26:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия на Apteki Remedium на стойност 155,22 лв., като сумата от 155,22 лв. била наредена за изтегляне от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 22:26:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за сторниране (отказване) закупуването на стоки от сайт за каталожна търговия на Apteki Remedium на стойност 155,22 лв., като наредено е сумата от 155,22 лв. да не бъде изтеглена от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 22:14:22 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия на Apteki Remedium на стойност 58,73 лв., като сумата от 58,73 лв. била наредена за изтегляне от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 02:40:47 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 08:15:01 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към Теленор България ЕАД-София (Cosmo Bulgaria Mobile) задължения в размер на 350,30 лв., като сумата от 350,30 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 09:21:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код 460338, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 34,02 лв., като сумата от 34,02 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 09:22:01 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към ЕВН България, Електроснабдяване ЕАД - София задължения в размер на 96,79 лв., като сумата от 96,79 лв. Била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 09:23:10 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 66,04 лв., като сумата от 66,04 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 04:09:35 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в www.bet365.com в размер на 20,01 лв., като сумата от 20,01 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление и

на ******г., в 02:32:14 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal PL******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка *** ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.obuvki.bg на стойност 478,30 лв., като сумата от 478,30 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление - престъпление по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, поради което и на основание чл. 249 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от НК вр. чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК и се определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, както и наказание ГЛОБА в размер на 1000 лв.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК изтърпяването на наказанието лишаване от свобода се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Съставомерни вреди от престъплението не са причинени.

Веществени доказателства: оптичен носител CD-R ЕМТЕС, към писмо изх. № **********г. на Първа Инвестиционна Банка АД (Fibank), приложен в плик под № на л.89 -без значение за делото; оптичен носител CD-R Verbatim с положен върху него надпис с черен маркер „ОД МВР Ямбол", към писмо изх. № **********г. на „Еконт Експрес" ООД-Русе (л. 154), приложен в плик под № на л.181 - без значение за делото; оптичен носител CD-R Verbatim с положен върху него надпис с черен маркер „ОД МВР Ямбол“, към писмо изх. № **********г. на „Еконт Експрес“ ООД -Русе (л. 154), приложен в плик под № на л. 187 - без значение за делото, след одобрение на постигнатото споразумение от страна на съда като вещи без стойност да бъдат унищожени.

Моля да намерите, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и да го одобрите

Подс. З.Ш. - Разбирам обвинението. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Доброволно се съгласих с това споразумение.

На основание чл. 382 ал. 6 от НПК  в протокола се вписа окончателното споразумение, сключено между прокурора от ЯОП- М. Божидаров и защитника на подсъдимата З.Ш. - адв. А.К., както следва:

Подсъдимата З.И.Ш. - роден на *** ***, б., .г., със с.о., н., н., б., с постоянен и настоящ адрес ***, с ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВНА в това, че: Във времето от 13:48:39 ч. на ******г. до 02:32:14 ч. на ******г., в гр .Ямбол, в условията на продължавано престъпление и чрез система за интернет банкиране, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, като деянието не съставлява по-тежко престъпление, както следва:

-      на ******г., в 13:48:39 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 16:01:41 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 14:35:25 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 00:00:00 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal WPGTID01, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, c титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.aliexpress.com на стойност 169,28 лв., като сумата от 169,28 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 13:11:23 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 06:05:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal PL******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.obuvki.bg на стойност 125,99 лв., като сумата от 125,99 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 06:06:54 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal PL******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.obuvki.bg на стойност 149,99 лв., като сумата от 149,99 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 00:00:00 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal WPGTID01, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.aliexpress.com на стойност 68,65 лв., като сумата от 68,65 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 00:00:00 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal WPGTID01, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.aliexpress.com на стойност 216,53 лв., като сумата от 216,53 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 05:15:08 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Водоснабдяване и канализация" ЕООД-Ямбол задължения в размер на 353,09 лв., като сумата от 353,09 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 05:35:29 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 66,04 лв., като сумата от 66,04 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 13:58:10 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 10 лв., като сумата от 10 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 15:26:16 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 34,02 лв., като сумата от 34,02 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 22:26:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия на Apteki Remedium на стойност 155,22 лв., като сумата от 155,22 лв. била наредена за изтегляне от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 22:26:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за сторниране (отказване) закупуването на стоки от сайт за каталожна търговия на Apteki Remedium на стойност 155,22 лв., като наредено е сумата от 155,22 лв. да не бъде изтеглена от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 22:14:22 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия на Apteki Remedium на стойност 58,73 лв., като сумата от 58,73 лв. била наредена за изтегляне от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 02:40:47 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ********, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в национална лотария онлайн на https://7777.bg в размер на 20 лв., като сумата от 20 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 08:15:01 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към Теленор България ЕАД-София (Cosmo Bulgaria Mobile) задължения в размер на 350,30 лв., като сумата от 350,30 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 09:21:31 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код 460338, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 34,02 лв., като сумата от 34,02 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 09:22:01 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към ЕВН България, Електроснабдяване ЕАД - София задължения в размер на 96,79 лв., като сумата от 96,79 лв. Била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 09:23:10 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, с референция ******, авт.код ******, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за заплащане на дължими към „Сити Кеш" ООД-гр.София задължения в размер на 66,04 лв., като сумата от 66,04 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-      на ******г., в 04:09:35 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal № ******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за залог в www.bet365.com в размер на 20,01 лв., като сумата от 20,01 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление и

на ******г., в 02:32:14 ч., в гр.Ямбол, чрез система за интернет банкиране, на Terminal PL******, тип Presentment, използвала данни от платежен инструмент - дебитна карта с № **********, издадена по банкова сметка ***, BIC *** „Общинска банка" АД-София, с титуляр Н.И.П. ***, без нейно съгласие, за закупуване на стоки от сайт за каталожна търговия www.obuvki.bg на стойност 478,30 лв., като сумата от 478,30 лв. била наредена (изтеглена) от сметката на Н.И.П., без нейно съгласие и деянието не съставлява по-тежко престъпление-   престъпление по чл.249, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК., поради което и на сонование чл. 249 ал. 1 вр. чл. 26 ал. 1 от НК вр. чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК и се определя наказА.ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, както и наказание ГЛОБА в размер на 1000 лв.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК изтърпяването на наказанието лишаване от свобода се отлага за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

Веществени доказателства: оптичен носител CD-R ЕМТЕС, към писмо изх. № **********г. на Първа Инвестиционна Банка АД (Fibank), приложен в плик под № на л.89 -без значение за делото;

оптичен носител CD-R Verbatim с положен върху него надпис с черен маркер „ОД МВР Ямбол", към писмо изх. № **********г. на „Еконт Експрес" ООД-Русе (л. 154), приложен в плик под № на л.181 - без значение за делото;

оптичен носител CD-R Verbatim с положен върху него надпис с черен маркер „ОД МВР Ямбол“, към писмо изх. № **********г. на „Еконт Експрес“ ООД -Русе (л. 154), приложен в плик под № на л. 187 - без значение за делото, след одобрение на постигнатото споразумение като вещи без стойност да бъдат унищожени.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:

             М. Божидаров

 

ПОДСЪДИМА:

              З.И.Ш.

 

 

ЗАЩИТНИК:

               Адв. А.К.

 

 

 

Съдът намира, че така постигнатото споразумение между прокурора и защитника на подсъдимата не противоречи на закона и морала , поради което и на основание чл. 382 ал. 7 от НПК

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение между прокурора от Ямболска окръжна прокуратура - Милен Божидаров и защитника на подсъдимата З.И.Ш. - адв. А.К. ***.

 

С оглед на наложното условно наказание „лишаване от свобода“ съдът счита, че следва да бъде отменена взетата по отношение на подсъдимата мярка за неотклонение „подписка“, поради което на основание чл. 309 ал. 4 от НПК

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОТМЕНЯ взетата по отношение на подсъдимата З.И.Ш. мярка за неотклонение ПОДПИСКА.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №242/2019 г. по описа на Окръжен съд- Ямбол.

Определението е окончателно.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание , което приключи в  10.05 ч.

 

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

       СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                           2.      

 

 

 

                                                      СЕКРЕТАР: