О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

......................   14.09.2018г., гр.Ямбол

 

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, IV-ти състав, в закрито заседание на 14.09.2018г. в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калина Пейчева

                                 

като разгледа докладваното от съдията К. Пейчева

гр. дело 168 по описа за 2018г. на ЯОС,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В ЯОС е подадена искова молба вх.№3022/04.06.2018г. от К.И.Б. ***, срещу Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ), с която е предявен иск за осъждане на ответника да заплати на ищеца обезщетение за претърпени от ищеца неимуществени вреди в размер на 2 000 000 лв. и обезщетение за имуществени вреди в размер на 146 лв., вследствие мълчаливия отказ на КЧСИ да разгледа жалба на ищеца срещу ЧСИ М. М. и да принуди ЧСИ М.М. незабавно да администрира жалбата му (вх. № 22697/21.11.2017 г.) до СГС.

С разпореждане от 13.06.2018г. на съда исковата молба е оставена без движение като нередовна и на ищеца са дадени указания за отстраняване на нередовностите като в едноседмичен срок от съобщението да отстрани нередовностите на исковата молба, като направи подробно изложение на обстоятелствата, на които се основават исковете му като посочи в какво се изразяват претърпените от ищеца имуществени и неимуществени вреди, какво е тяхното проявление и връзката им с противоправното поведение на ответника, как е намаляло имуществото на ищеца с оглед установяване на имуществените вреди и в какво се изразяват неимуществените вреди - болки, страдания и неудобства, както и да внесе по сметката на ЯОС държавна такса, определена върху цената на предявените искове общо в размер на 80 050 лв., и представи платежен документ за внасянето ù по делото. С разпореждането ищецът е предупреден, че в случай, че не отстрани нередовностите на исковата молба, същата ще бъде върната. Разпореждането на съда е връчено на ищеца на 19.07.2018г.. В срока за отстраняване на нередовностите е постъпила една молба от ищеца вх.№4126, с която е поискан отвод на състава (молбата за отвод е уважена), и в същата молба ищецът дава пояснения на исковата молба като твърди, че КЧСИ се явява възложител на работата на ЧСИ М.М.

ЯОС намира, че в срока за отстраняване на нередовностите на исковата молба, ищецът не ги е отстранил, поради което на основание чл.129, ал.3 от ГПК нередовната искова молба с приложенията следва да бъде върната на ищеца, а образуваното за разглеждането ù производство по делото следва да се прекрати. 

На основание изложеното, ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

Връща искова молба вх.№3022/04.06.2018г. от К.И.Б. ***, срещу Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ), заедно с приложенията, на ищеца.

Прекратява производството по гр.д. № 168/2018г. по описа на ЯОС.

Определението може да бъде обжалвано от ищеца с частна жалба пред Апелативен съд - Бургас в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.

 

 

 

 

                                                 Окръжен съдия: