О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                                                                                  18.07.2019г.                                гр.Ямбол

 

Ямболският окръжен съд,                                                                              гражданско отделение,

На 18.07.2019 година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Т.дело №33 по описа за 2019г.

За да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано по исковата молба на непълнолетния С.Т.М. ***, действащ лично и със съгласието на майка си Т.А.М. ***, същата и в лично качество, с която искова молба са предявили против "ЗД Бул Инс"АД гр.София два  субективно съединени иска по чл.432 КЗ - за заплащане на сумата 26 000лв. обезщетение за неимуществени вреди в полза на Т.М. (частичен иск от общата сума 150 000лв.) и за заплащане на сумата 26 000лв. обезщетение за неимуществени вреди в полза на С.М. (частичен иск от общата сума 50 000лв.).

С молба вх.№4222 от 18.07.2019г. с нотариална заверка на подписите на ищците С.М. и Т.М., същите са заявили, че правят отказ от така предявените искове, тъй като извънсъдебно са уредили отношенията си с ответника, поради което молят производството по делото да бъде прекратено.

 Съдът намира, че е валидно десезиран с предмета на спора, поради предприетия от ищците отказ от предявените искове. Поради това, на основание чл.233 ГПК съдът следва да прекрати образуваното производство по делото.

По изложените съображения, ЯОС

 

                                    О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.233 ГПК ПРОИЗВОДСТВОТО по т.д.№33/2019г. по описа на ЯОС, поради отказ от предявените искове.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд- Бургас в едноседмичен срок от връчването му на страните.

 

 

                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: