П  Р  И С Ъ  Д  А

 

 

  135                                  02.11.2018 година                            град Ямбол

 

 

В   И М Е Т О   Н А     Н А Р О Д А

 

 

Ямболският окръжен съд                                      IV-ти     Наказателен състав

На втори ноември                                                                                 2018 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛ ПЕТКОВ

                                   СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. М.Б.

2. В.Г.

 

Секретар М. Коматарова

Прокурор Ж. Илиев

Като разгледа докладваното от съдия ПЕТКОВ

НОХД № 332 по описа на 2018 година

 

                                П Р И С Ъ Д И:

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Й.М. - роден на *** г. в гр. Б., Р.Р., жител и живущ ***, р.г., ж., със с..о., ш. м. п. във "В.М." гр. Б., н., персонален номер *************, р. п. № ** *********

          ЗА ВИНОВЕН в това, че на **.**.**** г., около 14,00 часа, на ГКПП - Л. Р. Б., след употреба на алкохол, управлявал състав от моторни превозни средства, включващ влекач марка „***" с рег. № ******* и прикачено полуремарке с рег. № * ******, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 1,35 на хиляда, установено по надлежния ред с протокол за химическо изследване № ***/**.**.**** г. на НТЛ при ОДМВР - Я., поради което на основание чл. 343б, ал. 1 от НК вр. чл. 58а ал.1 и чл. 54 от НК МУ ОПРЕДЕЛЯ наказание ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА в размер на 500 лева.

          На основание чл.343г вр. чл. 37 ал. 1 т. 7 от НК ЛИШАВА подсъдимия Й.М. от право да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

          ПРИЗНАВА подсъдимия Й.М. ЗА ВИНОВЕН и в това, че на **.**.**** г., около 15,15 часа на ГКПП - Л. Р. Б., дал подкуп - пари в банкноти на стойност 200 евро /1бр. банкнота с номинал 100 евро със сериен номер ************ и 1 бр. банкнота с номинал 100 евро със сериен номер ************/, на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, на полицейски орган - К. Н. К. - младши автоконтрольор в РУ - Е., за да не извърши действие по служба - да не съставя акт срещу него за установяване на административно нарушение, поради което на основание чл. 304а, вр. чл. 304 ал. 1 от НК вр. чл. 58а ал.1 и чл. 54 от НК МУ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА в размер на 1 500 лева.

          На основание чл. 23 ал. 1 от НК ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание на подсъдимия Й.М., а именно ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА в размер на 1 500 лева.

          На основание чл. 66 ал. 1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на определеното общо наказание ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

          На основание чл. 23 ал. 2 от НК ПРИСЪЕДИНЯВА към определеното общо наказание наказанието Лишаване от право да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

          На основание чл. 307а от НК ОТНЕМА в полза на Държавата предмета на престъплението: два броя банкноти с номинал от по 100 евро и серийни номера - ************ и ************ - веществени доказателства по делото.

          ОСЪЖДА подсъдимия Й.М. да заплати направените по делото разноски в размер на 46,90 лева в приход на Републиканския бюджет по сметка на ОД на МВР - Я..

 

Присъдата ПОДЛЕЖИ на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд - Б..

 

                                                       

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                       СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.