П Р О Т О К О Л

 

 

05.10.2018  година                                                                             гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд,                                     III-ти   Наказателен състав

На пети октомври                                                                          2018  година

В публично заседание в следния  състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ПЕТРАНКА ЖЕКОВА

                           СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. С.С.

                                                                    2. С.И.

 

Секретар Ив. Златева

Прокурор  М. Божидаров

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ЖЕКОВА

НОХД № 179 по описа за 2018 година

На именното повикване в  09.30 часа се явиха :

 

Подсъдимият И.Х. П. - призован на 04.10.18 г. се явява лично.

Явява се и определения от Адвокатска колегия- * адв. Г.И.Г., който да бъде назначен за служебен защитник.

 

Подс. Х. - Не съм упълномощил адвокат. Желая да ми бъде назначен служебен защитник тъй като желая да сключа споразумение с прокурора.

 

Съдът счита, че на подсъдимия следва да бъде назначен служебен защитник с оглед на неговото изявление, че желае да сключи споразумение с Окръжна прокуратура- Я..

По изложените съображения съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НАЗНАЧАВА за служебен защитник на подс. И.Х.Х. определения от председателя на Адвокатска колегия- * адв. Г.И.Г..

 

Прокурорът - Уважаема г-жо Председател, не са налице пречки за даване ход на делото. Моля да дадете ход на делото за обсъждане и вземане на решение по въпросите по чл. 248 ал. 1 и ал. 2 от НПК.

Адв. Г. - Уважаема г-жо Председател, считам, че не са налице пречки, моля да дадете ход на делото.

Подс. И.Х. - Не оспорвам нередовното си призоваване. Не оспорвам обстоятелството, че обвинителния акт и разпореждането не са връчени лично на мен.

 

С оглед изявлението на подсъдимия, че не оспорва нередовното призоваване съдът счита, че ход на делото следва да бъде даден, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО ЗА РАЗПОРЕДИТЕЛНО ЗАСЕДАНИЕ

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ, КАКТО СЛЕДВА:

И.Х.Х. - роден на *** ***, б. г., с н. о., н., н. р., о. ЕГН **********.

 

Подс. И.Х. - Братовчед ми не ми е дал обвинителния акт и разпореждането. Наясно съм с обвинението и не оспорвам, че не са връчени лично на мен.

 

На основание чл. 274 и чл. 275 от НПК съдът разясни на страните правата им, по  повод на което:

Прокурорът - Не правя искания, бележки, възражения.  Не правя отвод на състава на съда и секретаря.

Адв. Г. - Не правя искания, бележки, възражения.  Не правя отвод на състава на съда.

 

ДАДЕ СЕ ДУМАТА на страните за обсъждане на въпросите по чл. 248 ал. 1 от НПК.

 

Прокурорът - Уважаема г-жо Председател, уважаеми съдебни заседатели, съобразно правилата по чл. 35 ал. 2 и чл. 36 ал. 1 от НПК делото е подсъдно на настоящия съд. Не са налице основания за прекратяване или спиране на производството по делото. На ДП не са допуснати съществени отстраними нарушения на процесуалните правила по смисъла на чл. 248 ал. 4 от НПК, които да са довели до ограничаване процесуалните права на обвиняемия. В качеството на наблюдаващ производството прокурор, ведно с разследващият полицай по ДП сме положили максимални усилия за охраняване правата на обвиняемия. Налице са условия за решаване на делото по реда на Глава XXIX от НПК. В тази връзка заявявам, че със защитника  на подсъдимия сме постигнали съгласие за решаване на делото по реда на чл. 384 ал. 1, вр. чл. 381 ал. 1 и следващите от НПК. Извън горното, за пълнота, налице са и условията по Глава XXVII от НПК и настоящото производство би могло да бъде разгледано и решено по реда на съкратено съдебно следствие при условията на чл. 371 т. 1 или т. 2 от НПК, в случай, че не се поддържа съгласие за постигнатото споразумение и при направено и поддържан от подсъдимия искане за това. Само в този случай, моля да вземете решение за предварително изслушване на страните и вземане на решение по чл. 372 от НПК. Не са налице условия налагащи разглеждане на делото при закрити врати. Не намирам наличие на необходимост за привличане на резервен съдя или съдебен заседател. Подсъдимият не се нуждае от назначаване на друг защитник, тъй като в днешното съдебно заседание му бе надлежно назначен от съда такъв. По делото не се налага назначаване на друго вещо лице, назначаване на преводач или тълковник. Не се налага по делото извършване на съдебни следствени действия по делегация. Не намирам основание за изменение на взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение и ще моля да оставите същата в сила и я потвърдите. Не правя искания за събиране на нови доказателства.

При поддържане от страна на защитата и на подсъдимия на постигнатото съгласие за решаване на делото със споразумение по реда на Глава XXIX от НПК ще Ви моля след решаване на всички останали въпроси по чл. 248 ал. 1 от НПК да насрочите разглеждане на делото незабавно, съгласно изискванията на чл. 252 ал. 1, вр. чл. 248 ал. 5 т. 4 от НПК, без призоваване на свидетели и вещите лица по делото и след прочитане на обвинителния акт да ми предоставите възможност за докладване на постигнатите условия за решаване на делото. В случай, че споразумението не се поддържа да се вземе решение за разглеждане на настоящото производство по реда на Глава XXVII от НПК. При същите условия и основания ще Ви моля да насрочите разглеждане на делото незабавно за предварително изслушване на страните без призоваване на вещи лица и свидетелите по делото.  В противен случай, моля да насрочите съдебно заседание за разглеждане на делото по общия ред в едномесечен срок от днес, за което страните по делото да бъдат призовани, както и свидетелите и вещи лица, посочени в приложението към обвинителния акт.

В заключение и след изслушване на подсъдимия и неговия защитник по въпросите до тук, моля за Вашето определение по чл. 247 ал. 5 от НПК в смисъла на изложеното, с което да насрочите делото за разглеждане.

 

Адв. Г. - Уважаема г-жо Председател, уважаеми съдебни заседатели, считам, че делото е подсъдно на съда. Няма основания за прекратяване или спиране на наказателното производство. Не са допуснати на ДП отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, довели до ограничаване процесуалните права на обвиняемия.  По т. 4 на ал. 1 чл. 248 от НПК считам, че са налице основания за разглеждане на делото по реда на особените правила по Глава XXIX от НПК, като с представителя на прокуратурата сме постигнали съгласие за постигане на споразумение по делото. По т. 5 на ал. 1 чл. 248 от НПК не се налага разглеждане на делото при закрити врати, привличане на резервен съдия и съдебен заседател, назначаване на защитник, вещо лице, преводач или тълковник. По т. 6 на ал. 1 чл. 248 от НПК не се налага изменение на мярката за неотклонение. По т. 7 на ал. 1 чл. 248 от НПК не се налага събиране на нови доказателства.

Ако приемете, че делото следва да се разгледа по реда на Глава на ал. 1 чл. 248 от НПК  считам, че не следва да се призовават свидетели, като на основание чл. 252 от НПК моля да пристъпим към разглеждане на делото веднага, след приключване на настоящото разпоредително заседание.

 

Съдът се оттегли на тайно съвещание.

След проведено тайно съвещание, съдът намира, че делото е подсъдно на Окръжен съд- Я. с оглед повдигнатото обвинение срещу подсъдимия за престъпление по чл. 249 ал. 1,  вр. чл. 26 ал.  2 от НК. Не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство. По ДП не са допуснати процесуални нарушения, които да са довели до ограничаване процесуалните права на подсъдимия. С оглед направеното изявление от страна на прокурора и защитника на подсъдимия съдът счита, че са налице условия за разглеждане на делото по реда на особените правила, а именно по реда на Глава  XXIX  от НПК. Не са налице условия за разглеждане на делото при закрити врати, за привличане на резервен съдия или съдебен заседател, както и за назначаване на резервен защитник, друго вещо лице, тълковник. Към настоящият момент не са налице условия за изменение на взетата спрямо подсъдимия мярка за неотклонение. В днешното съдебно заседание не са направени искания за събиране на нови доказателства, както и не са налице искания за конституиране на страни в производството.

По изложените съображения съдът

ОПРЕДЕЛИ:

Делото е подсъдно на Окръжен съд- Я..

Не са налице основания за прекратяване или спиране на наказателното производство.

На ДП не са допуснати съществени процесуални нарушения, довели до ограничаване правата на обвиняемия.

Налице са основания по реда на особените правила.

Не са налице условия за разглеждане на делото при закрити врати, привличане на резервен съдия или съдебен заседател, назначаване на вещо лице, преводач или  тълковник. Не се налага извършване на съдебни следствени действия по делегация.

Не са налице условия за изменени на взетата мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 Не се направиха искания за събиране на нови доказателства, като такива не следва да бъдат събрани служебно.

С оглед направеното изявление от страна на прокурора и защитника на подсъдимия съдът счита, че са налице условията на чл. 252 ал. 1 от НПК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

НАСРОЧВА разглеждането на делото незабавно по реда на Глава XXIX  от НПК.

ДАДЕ СЕ ДУМАТА НА ПРОКУРОРА ЗА ПРОЧИТАНЕ НА ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ.

Прочете се.

 

Прокурорът - Уважаема г-жо Председател, уважаеми съдебни заседатели,  със защитата на подсъдимия, при условията на чл. 384 ал. 1, вр. чл. 381 ал. 1 и следващите от НПК постигнахме споразумение за решаване на настоящото дело при следните условия:

Подсъдимият И.Х.Х., роден на *** ***, б., б. г., с н. о., н., о., б., с п. и н.адрес ***, с ЕГН **********

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ:

Във времето от 22:24 ч. на **.**.**** г. до **:** ч. на **.**.**** г. в гр. *., в условията на продължавано престъпление на ATM устройство на ТБ Б. П. Б. АД, находящо се в гр. *, на ул. * № **; на ATM устройство на ТБ Б. ДСК АД, находящо се в гр. *, на ул. **, в междублоковото пространство до бл.**; на ATM устройство RFB ATM с № ****** на ТБ Р.Б. АД, находящо се в гр. *, на ул. ** № **; на ATM устройство FIB ATM с № ******** на ТБ П.И.Б. АД (F.), находящо се в гр. *, ж. к. **, бензиностанция „О.“ и на терминално устройство на „П.-**“ ЕООД - гр.*, находящо се в търговски обект в гр. *, на ул. * № ** е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляра на платежния инструмент, като деянието не съставлява по-тежко престъпление, както следва:

-   на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство на ТБ Б.П.Б. АД, находящо се в гр. *, на ул. * № ** е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ***************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляра на платежния инструмент, като изтеглил от лимита на платежния инструмент сума в размер на 301 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

- на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство на ТБ Б.ДСК АД, находящо се в гр. *, на ул. **, в междублоковото пространство до бл. ** е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. -* на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, като изтеглил от лимита на платежния инструмент сума в размер на 100 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

- на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство RFB ATM с № ****** на ТБ Р.Б. АД, находящо се в гр. *, на ул. ** № ** е използвал платежен инструмент -международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. *на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, като изтеглил от лимита на платежния инструмент сума в размер на 300 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-    на **.**.**** г., в **:**ч., в гр. *, на ATM устройство RFB ATM с № ****** на ТБ Р.Б. АД, находящо се в гр. *, на ул. ** № ** е използван платежен инструмент -международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, за неуспешен опит да изтегли от лимита на платежния инструмент сума в размер на 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-    на **.**.***** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство RFB ATM с № ******на ТБ Р.Б. АД, находящо се в гр. *, на ул. ** № **е използвал платежен инструмент -международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, за проверка на баланса на платежния инструмент (левовата наличност, която може да бъде изтеглена), като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-    на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство RFB ATM с № ****** на ТБ Р.Б.АД, находящо се в гр. *, на ул. ** № ** е използвал платежен инструмент -международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, като изтеглил от лимита на платежния инструмент сума в размер на 200 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-    на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство RFB ATM с № ****** на ТБ Р.Б.АД, находящо се в гр. *, на ул. ** № ** е използвал платежен инструмент ­международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, като изтеглил от лимита на платежния инструмент сума в размер на 90 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-   на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство FIB ATM с № ******** на ТБ П.И.Б. АД (F.), находящо се в гр. *, ж. к. **, бензиностанция „О.“ е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, за проверка на баланса на платежния инструмент (левовата наличност, която може да бъде изтеглена), като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-   на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на ATM устройство FIB ATM с № ******** на ТБ П.И.Б. АД (F.), находящо се в гр. Я., ж. к. **, бензиностанция „О.“ е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ***************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, за неуспешен опит да изтегли от лимита на платежния инструмент сума в размер на 10 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-   на **.**.**** г., в **.** ч., в гр. *, на терминално устройство на „П.-**“ ЕООД - гр. *, находящо се в търговски обект в гр. *, на ул. * № ** е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, за неуспешен опит да изтегли от лимита на платежния инструмент сума в размер на 10 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

-   на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на терминално устройство на „П.-**“ ЕООД -гр.*, находящо се в търговски обект в гр.*, на ул. * № ** е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, за неуспешен опит да изтегли от лимита на платежния инструмент сума в размер на 80 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление и

-   на **.**.**** г., в **:** ч., в гр. *, на терминално устройство на „П.-**“ ЕООД -гр. *, находящо се в търговски обект в гр. *, на ул. * № ** е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр.* на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляря на платежния инструмент, като изтеглил от лимита на платежния инструмент сума в размер на 7 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление -престъпление по чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, поради което на осн. чл. 249 ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1, вр. чл. 55 ал. 1 т. 1 му се определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА  И ЕДИН МЕСЕЦ, което да изтърпи при първоначален ОБЩ режим и ГЛОБА в размер на 500 лв.

От престъплението няма причинени съставомерни имуществени вреди.

Задържането на подсъдимия при условията на чл. 59 ал. 1 и ал. 2 от НК от момента на задържането му до днес следва да бъде решено при превеждане на присъдата в изпълнение.

Направените по делото разноски в размер на 191,03 лв. се възлагат на подсъдимия и следва да бъдат заплатени от него по конкретно посочената сметка на ОД на МВР- Я..

ВЕЩЕСТВЕНИ МАТЕРИАЛИ: оптичен носител CD-R V. с надпис „Снимки ATM ********; **.**.**** г.; **,** ч. - **,** ч “" (приложен в плик след л.№ 26); оптичен носител CD-R V. в пластмасова кутия със синя подложка с надпис „Обект № 1“ и оптичен носител CD-R V. с надпис „*******; **.*.**** г.; **:** - **:**“ в бял хартиен плик с надпис „Обект № 2“ (приложени в плик под № на л.№ 82), като вещи без стойност следва да бъдат унищожени.

Моля като намерите, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала да го одобрите.

 

Подсъдимия И.Х. - Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно се съгласих със споразумението.

 

Съдът се оттегли на тайно съвещание.

След проведено тайно съвещание, съдът на основание чл. 382 ал. 5 предлага изменение в споразумението като в диспозитива на обвинението да не се описват отделните деяния включени в продължаваното престъпление.

Прокурорът - Съгласен съм с така направеното предложение за изменение на споразумението.

Адв. Г. - съгласен съм с така направеното предложение от съда за изменение на споразумението.

Подс. И.Х. - Съгласен съм с така направеното предложение за изменение на споразумението .

 

На основание чл. 382 ал. 6 от НПК съдът записва съдържанието на окончателното споразумение, подписано от прокурор М. Б. от Окръжна прокуратура- Я. и защитника на подс. И.Х.Х. - адв. Г.И.Г., както следва

Подсъдимият И.Х.Х., роден на *** ***, б., б. г., с н. о., н., о., б., с п. и н. а. ***, с ЕГН **********

 

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, ЧЕ:

 

Във времето от **:** ч. на **.**.**** г. до **:** ч. на **.**.**** г. в гр. *, в условията на продължавано престъпление на ATM устройство на ТБ Б.П. Б. АД, находящо се в гр. *, на ул. * № **; на ATM устройство на ТБ Б.ДСК АД, находящо се в гр. *, на ул. **, в междублоковото пространство до бл.**; на ATM устройство RFB ATM с № ****** на ТБ Р.Б.АД, находящо се в гр. *, на ул. ** № **; на ATM устройство FIB ATM с № ******** на ТБ П.И.Б. АД (F.), находящо се в гр. *, ж. к. **, бензиностанция „О.“ и на терминално устройство на „П.-**“ ЕООД - гр.*, находящо се в търговски обект в гр. *, на ул. * № ** е използвал платежен инструмент - международна кредитна карта „Бяла карта“, тип VISA с № ****************, издадена от „А.Ф.“ ООД - гр. * на (с титуляр) Л.Г. *** с ЕГН ********** и данни за платежния инструмент - ПИН код, необходим за използването му, без съгласието на титуляра на платежния инструмент, като деянието не съставлява по-тежко престъпление , поради което на основание чл. 249 ал. 1, вр. чл. 26 ал. 1, вр. чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК му се определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА  И ЕДИН МЕСЕЦ което да изтърпи при първоначален ОБЩ режим и ГЛОБА в размер на 500 лв.

От престъплението няма причинени съставомерни имуществени вреди.

Задържането на подсъдимия при условията на чл. 59 ал. 1 и ал. 2 от НК от момента на задържането му до днес следва да бъде решено при превеждане на присъдата в изпълнение.

Направените по делото разноски в размер на 191,03 лв. се възлагат на подсъдимия и следва да бъдат заплатени от него в приход на Републикански бюджет, по сметка на ОД на МВР- Я..

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: оптичен носител CD-R V. с надпис „Снимки ATM ********; **.**.**** г.; **,** ч. - **,** ч “ (приложен в плик след л.№ 26); оптичен носител CD-R V. в пластмасова кутия със синя подложка с надпис „Обект № 1“ и оптичен носител CD-R V. с надпис „*******; **.**.**** г.; **:** - **:**“ в бял хартиен плик с надпис „Обект № 2“ (приложени в плик под № на л.№ 82), като вещи без стойност следва да бъдат унищожени след влизане на определението в сила.

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:

                  М. Б.

 

 

ПОДСЪДИМ:

                  И.Х.Х.

 

 

ЗАЩИТНИК

                 Адв. Г.И.Г.

 

Съдът намира, че така постигнатото споразумение между прокурора и защитника на подсъдимия не противоречи на закона и морала. Споразумението е изготвено съгласно изискванията на чл. 381 от НПК. Касае се за престъпление извън обхвата на изрично изброените в нормата на чл. 381 ал. 2 от НПК, за които законодателят не допуска решаване на делото със  споразумение. Събраните по делото доказателства обосновават извод за извършено от подсъдимия престъпление по чл. 249 ал. 1, вр с чл. 26 ал. 1 от НК. С деянието си подсъдимият е причинил на Л.Д. имуществени вреди в размер на 998 лв., но за одобряване на споразумението не е необходимо същите да бъдат възстановени, тъй като с изменението на чл. 249 ал. 1 от НК ДВ бр. 27 /2009 г. имуществените вреди са изключени от диспозицията  на престъпния състав и са ирелевантни за правната квалификация  Определените на  подсъдимия наказания  „лишаване от свобода“ и „глоба“ съответстват на степента на обществена опасност на деянието и на извършителя. Първоначалният режим на изтърпяване на наказанието е правилно определен като с оглед предишните осъждания на подсъдимия са налице материално-правни пречки за прилагане на чл. 66 ал. 1 от НК. С оглед на това, съдът счита, че с наложените наказания биха се постигнали целите на наказанието, визирани в чл. 36 от НК.

По изложените съображения и на основание чл. 382 ал. 7 от НПК съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА сключеното споразумение между М.Б. - прокурор в Окръжна прокуратура- Я. и адв. Г.И.Г. защитник на подсъдимия И.Х.Х..

ОСЪЖДА подс. И.Х.Х. да заплати направените по делото разноски в размер на 191,03 лв. които следва да заплати в приход на Републиканския бюджет по сметката на ОД на МВР- Я..

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА: оптичен носител CD-R V. с надпис „Снимки ATM ********; **.**.**** г.; **,** ч. - **,** ч “" (приложен в плик след л.№ 26); оптичен носител CD-R V. в пластмасова кутия със синя подложка с надпис „Обект № 1“ и оптичен носител CD-R V.с надпис „*******,**.**.**** г.; **:** - **:**“ в бял хартиен плик с надпис „Обект № 2“ (приложени в плик под № на л.№ 82), като вещи без стойност да бъдат унищожени след влизане на определението в сила.

След одобряване на споразумението съдът се занима и с мярката за неотклонение на подсъдимия като счита, че същата следва да бъде потвърдена, тъй като на подсъдимия е определено  наказание „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно ефективно.

С оглед на обстоятелството, че същият не беше намерен на посочения от него адрес и това беше основание за обявяването му за общодържавно издирване съдът счита, че е налице опасност да се укрие.

По изложените съображения съдът

                                         ОПРЕДЕЛИ:

ПОТВЪРЖДАВА взетата по отношение на подсъдимия И.Х.Х. мярка за неотклонение „задържане под стража“.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №179/2018 г. по описа на Окръжен съд - Я..

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание , което приключи в  10.25 ч.

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                         2.

 

 

 

                                                       СЕКРЕТАР: