ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

/28 .06.2018г.

гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд, гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и осми юни две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Добрин Кючуков

като разгледа докладваното от съдията ч.т.дело № 42 по описа на съда за 2018г, за да се произнесе, съобрази следното:

Производството е за издаване на изпълнителен лист въз основа на влязло в сила решение на местен арбитражен съд и се движи по реда на 404 т.1, вр. чл. 405 ал.З от ГПК.

Образувано е по молба на Г.И.Г. ***

Иска се издаване на изпълнителен лист на осн. чл. 404 т.1 вр. с чл. 51 ал.1 от ЗМТА срещу И.Д.Б. и Д.Д.Б.,***, въз основа на влязло в сила арбитражно решение от 23.06.2018 г. по арбитражно дело № 5/2018 г. на Търговски арбитражен съд при Националната юридическа фондация

Към молбата е приложен заверен препис от решението на съда и мотивите, както и доказателства за датата на връчването му.

При проверка на молбата, съдът установи следното:

На основание чл.404 т.1 вр. чл. 405 ал.З ГПК /ред.ДВ бр.8/24.01.2017г/, настоящият съд е сезиран с молба за издаване на изпълнителен лист въз основа на решение, постановено от местен арбитражен съд.

Длъжниците са физически лица с постоятен адрес гр. Пловдив, което прави настоящия съд местно некомпетентен да се произнесе по молбата, съгласно разпоредбата на чл. 405 ал.З ГПК/ изм. с ДВ бр.8/2017г/, според която молбата въз основа на решенията на местните арбитражни съдилища се подава в окръжния съд, в района на който е постоянния адрес или седалището на длъжника.

Производството по делото следва да бъде прекратено и делото изпратено на Пловдивския окръжен съд по компетентност. Водим от горното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

Прекратява производството по делото

Делото да се изпрати на Пловдивския окръжен съд по компетентност

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд-Бургас, в едноседмичен срок, който за молителя тече от датата на връчването на определението


ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:


\