П  Р  И  С Ъ  Д  А

 

 

№ 67                                     18.07.2017 година                         град Ямбол

 

 

                              В   И М Е Т О   Н А     Н А Р О Д А

 

Ямболският окръжен съд,                           III-ти      Наказателен състав

на осемнадесети юли                                                             2017  година

В публично заседание в следния  състав:

 

                                   ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПЕТРАНКА ЖЕКОВА

                                                                                        

                                                                              

Секретар Ив. Златева

Прокурор Ж. Илиев

Като разгледа докладваното от съдия ЖЕКОВА

НОХД № 131 по описа на 2017 година.

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия С.Г.С. - роден на ***г***, жител и живущ ***, българин, български гражданин, неженен, със средно образование, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

ЗА ВИНОВЕН

В това, че на 04.06.2016 г. около 02,30 часа в кафе-аператив „***“, находящо се в с. Б., обл. Ямбол, по непредпазливост причинил смъртта на С. В К. ***, в следствие на умишлено нанесена лека повреда, изразяваща се в причиняване на болки и страдания, поради което и на основание чл. 124, ал. 1, пр. 3, вр. с чл. 54 от НК го ОСЪЖДА на ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК отлага изтъпяването на наложеното наказание за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ,считано от влизане на присъдата в сила.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Г.С., с установена самоличност, да заплати на В.С.К. обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 30 000 лв., ведно със законната лихва считано от 04.06.2016 г. до окончателното изплащане на сумата, като ОТХВЪРЛЯ предявеният граждански иск до предявения размер на 80 000 лв.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Г.С., с установена самоличност, да заплати на В.С.К. обезщетение за причинени имуществени вреди в размер на 1280 лв., ведно със законната лихва считано от 04.06.2016 г. до окончателното изплащане на сумата.

ОСЪЖДА подсъдимия С.Г.С., с установена самоличност, да заплати направените по делото разноски, както следва: 259 лв. в полза на бюджета на съдебната власт, по сметка на ЯОС, 320,24 лева в полза на Републиканския бюджет по сметката на ОД на МВР-Ямбол, 1000 лв. на В.К., както и 1251,20 лв. държавна такса.

Веществените доказателства натривки с физиологичен разтвор от капките кръв да се унищожат след влизане на присъдата в сила като вещи без стойност.

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд -  Бургас.

 

 

                                                        

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: