О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                           30.05.2018 година                        гр.Ямбол

 

 

Ямболският окръжен съд,  І-ви въззивен граждански състав, 

на  30.05.2018  година, в закрито заседание в следния състав:

 

        ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА СТОЕВА

                  ЧЛЕНОВЕ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                       КАЛИНА ПЕЙЧЕВА 

                            

като разгледа докладваното от съдия К. Пейчева

в.ч.гр.д. 160/2018г. по описа на ЯОС,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.23, ал.3 от ГПК.

С определение №183/25.05.2018г. на ТРС, постановено по ч.гр.д.№163/2018г. по описа на ТРС, е прекратено производството по делото и същото е изпратено на Ямболския окръжен съд по компетентност за определяне на друг равен по степен съд, който да го разгледа.

ЯОС констатира, че ч.гр.д.№163/2018г. по описа на ТРС е образувано по искане от Л.К. - инспектор в Инспектората към ВСС, с посочено правно основание чл.62, ал.7 от Закона за кредитните институции. Поради обстоятелството, че искането е с предмет разкриване на банковата тайна за наличността по сметките на М. И.С. - съдия в Районен съд-Тополовград, съдиите от същия съд са се отвели от разглеждане на ч.гр.д.№163/2018г. на ТРС, поради което е изчерпана възможността за разглеждане на делото от този съд.

ЯОС намира, че са налице предпоставките на чл.23, ал.3 от ГПК, тъй като е налице невъзможност Тополовградският районен съд да разгледа делото поради направени отводи на съдиите от този съд. Следва да бъде определен друг, равен по степен съд, за разглеждане на делото. С оглед изложеното, ЯОС приема, че делото следва да се изпрати за разглеждане на Районен съд - Ямбол, който е равен по степен съд в съдебния район на  ЯОС.

Мотивиран от горното, съставът на ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ИЗПРАЩА, на основание чл.23, ал.3 от ГПК, образуваното пред ТРС ч.гр.д.№ 163/2018г. за разглеждане от Районен съд - Ямбол.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                                         ЧЛЕНОВЕ: 1.                                  2.