П Р О Т О К О Л

 

 

26.02.2018  година                                                                            гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд,                                       I-ви   Наказателен състав

На двадесет и шести февруари                                                    2018  година

В публично заседание в следния  състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДИАНА ФАРФАРОВА

                           СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. П.Г.

                                                                    2. М.А.

 

 Секретар Ив. З.

Прокурор  Д. Л.Сложи за разглеждане докладваното от съдия ФАРФАРОВА

НОХД № 2 по описа за 2018 година

На именното повикване в  14.00 часа се явиха :

Подсъдимият Д.М.А., редовно призован, се явява лично.

Съдът намира, че в изпълнение на определението от разпоредително заседание по т. 5 на ал. 1 на чл. 248 от НПК следва на подсъдимия А. да бъде назначен в качеството на служебен защитник адв. Х. П., посочен от Адвокатска колегия- Ямбол.

По изложените съображения съдът

ОПРЕДЕЛИ:

НАЗНАЧАВА в качеството на служебен защитник на подсъдимия Д.М.А. адв. Х. П. от Адвокатска Колегия- Ямбол.

 

Прокурорът - Да се даде ход на делото.

Адв. П. - Да се даде ход на делото.

 

Съдът счита, че липсват пречки по даване ход на делото и

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ОТКРИВА производство по реда на Глава XXIX от НПК.

Подс. Д.А. /със снета по делото самоличност/ - Получил съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни.

Съдът разясни на страните правата по чл. 274 и чл. 275 от НПК, по повод на което:

Прокурорът - Не правя отвод на съдебния състав. Нямам бележки, възражения. Със защитника на подсъдимия сме подписали и изготвили споразумение за решаване на делото, екземпляр от който представям за прилагане по делото. Нямам други искания.

Адв. П. - Не правя искания за отвод на съдебния състав. Считам, че са налице условията за приключване на делото със споразумение, каквото сме постигнали с представителя на обвинителната власт.

 

ДОКЛАДВА СЕ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ ОТ ПРОКУРОРА

Прокурорът - Постигнахме споразумение при следните условия: подсъдимия Д.М.А. - роден на ***г***, с постоянен адрес ***, б.г., н., н., с о.о., ЕГН ********** СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН в това, че: На *****г. до около 14.00 ч. в обитаваното от него жилище находящо се в гр. Е., обл. Ямбол, ул. „Л.“ №* без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - 9бр. пакетчета, съдържащи смес от суха зелено-кафява растителна маса и синтетичен канабиноид- AB-CHMINACA с общо тегло 0,918 гр. без определена пазарна цена и със съдържание на наркотично действащия компонент AB-CHMINACA N-(1-амино-3-метил-1-оксобутан-2-ил)-1-(циклохексилметил)-1 Н-индазол-3-карбоксамид -поради което и на основание чл. 354а, ал. 1, ,изр. първо, предл. 4, вр. чл. 55 ал.1 т. 1 от НК му се определя наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца, което на основание чл. 66 ал. 1 от НК така определеното наказание се отлага от изтърпяване за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ.

            На основание чл. 55 чл. 3 от НК на подсъдимия не се налага наказание “глоба“.

Иззетите по делото веществени доказателства  0,918 гр. наркотични вещества са изразходвани изцяло при  изготвяне на физико-химическата експертиза и не се налага необходимост от отнемане в полза на държавата.

РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО в размер на 311.54лв. се възлагат в тежест на подсъдимия А. и следва да бъдат заплатени в полза на Републикански бюджет по сметка на ОД на МВР- Ямбол.

ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: метална кутия с надпис „STR 8" съдържаща 9 бр. ленти от сребристо алуминиево фолио, като вещи без стойност да се унищожат.

Поддържам изцяло споразумението.

Адв. П. - Постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала. Моля да го одобрите. На подзащитния ми са известни последиците от това споразумение.

Подс. Д.А.- Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Доброволно подписвам споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

На основание чл. 382 ал. 6 от НПК в протокола се вписа окончателното споразумение:

 

Подсъдимия Д.М.А. - роден на ***г***, с постоянен адрес ***, б.г., н., н., с о.о., ЕГН **********

 

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН

В това, че на *****г. до около 14.00 ч. в обитаваното от него жилище находящо се в гр. Е., обл. Ямбол, ул. „Л.“ №* без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - 9бр. пакетчета, съдържащи смес от суха зелено-кафява растителна маса и синтетичен канабиноид- AB-CHMINACA с общо тегло 0,918 гр. без определена пазарна цена и със съдържание на наркотично действащия компонент AB-CHMINACA N-(1-амино-3-метил-1-оксобутан-2-ил)-1-(циклохексилметил)-1 Н-индазол-3-карбоксамид, поради което и на основание чл. 354а, ал. 1, ,изр. първо, предл. 4, вр чл. 55 ал. 1 т. 1 от НК му се определя наказание „ лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 2 месеца което на основание чл. 66 ал. 1 от НК се отлага от изтърпяване за срок от ЧЕТИРИ ГОДИНИ, считано от влизане на споразумението в сила.

         На основание чл. 55 чл. 3 от НК на подсъдимия не се налага наказание „глоба“.

Иззетите по делото веществени доказателства  0,918 гр. наркотични вещества са изразходвани изцяло при  изготвяне на физико-химическата експертиза и не се налага необходимост от отнемане в полза на държавата.

 

РАЗНОСКИ ПО ДЕЛОТО в размер на 311.54лв. се възлагат в тежест на подсъдимия А. и следва да бъдат заплатени в полза на Републикански бюджет по сметка на ОД на МВР- Ямбол.

 

ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА: метална кутия с надпис „STR 8" съдържаща 9 бр. ленти от сребристо алуминиево фолио, като вещи без стойност следва да се унищожат след влизане на определението в сила.

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:

                  Д. Л.ЗАЩИТНИК:                                     ПОДСЪДИМ:

               Адв. Х. П.                              Д.М.А.

 

Съдът намира постигнатото споразумение между представителя на обвинението и защитата на подсъдимия А. - адв. П. за непротиворечащо на закона и морала. Доказателствата по делото  сочат на безспорно установяване на осъществено от подсъдимия деяние, както от обективна, така и от субективна стана съобразно внесеното му обвинение. Степента на обществената опасност на деянието и дееца определят като правилно и законосъобразно постигнатото между обвинението и защитата наказание. По изложените съображения и на основание чл. 384 ал. 1, вр. чл.  382 ал. 7 от НПК  съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

 ОДОБРЯВА постигнатото между представителя на държавното обвинение и защитата на подсъдимия  Д.М.А., с установена по делото самоличност, - адв. П. при горните условия и основания.

ОСЪЖДА подсъдимия Д.М.А. да заплати  в полза на Републиканския бюджет по сметка на ОД на МВР -Ямбол направените по делото разноски - 311,54 лв.

ОТМЕНЯ взетата по отношение на Д.М.А. мярка за неотклонение „подписка“.

ПРЕКРАТЯВА  производството по НОХД №2/2018 г. по описа на ЯОС.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно.

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14.30 ч.

 

 

 

                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.

 

 

                                          СЕКРЕТАР: