О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

                           23.02.2018 година                        гр.Ямбол

 

 

Ямболският окръжен съд,  І-ви въззивен граждански състав, 

на  23.02.2018  година, в закрито заседание в следния състав:

 

        ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

       ЧЛЕНОВЕ: ДОБРИН КЮЧУКОВ

                            КАЛИНА ПЕЙЧЕВА 

                            

 

като разгледа докладваното от съдия К. Пейчева

в.ч.гр.д. 59/2018г. по описа на ЯОС,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

 

          Производството е образувано по частна жалба от ЧСИ П. И. рег.№** с район на действие ОС - В., срещу определение № 1/15.02.2018г. на съдия по вписванията при ЯРС по молба за вписване вх.рег.№919/15.02.2018г. на АВ-СВ при ЯРС, с което е отказано вписване на възбрана по молба на ЧСИ П. И. рег.№*** с район на действие ОС - В.

          Съдът констатира, че частната жалба е подадена направо пред ЯОС и същата не е администрирана. Обжалването на отказа на съдията по вписванията се движи по реда на чл.577 във вр. чл.274 и сл. от ГПК. Частната жалба се подава чрез съответната служба по вписване, в която съдията по вписване е постановил отказа. Целта е да бъде комплектована преписката, съдържаща отказа, частната жалба срещу отказа, платежният документ за държавната такса по сметка на компетентния окръжен съд и другите прилежащи документи. Съдията по вписванията трябва да извърши преценка за редовност на жалбата, като при констатирана нередовност съобщи на жалбоподателя, че разполага с едноседмичен срок за отстраняване на нередовностите – арг. от чл. 275, ал. 2 във вр. с 262, ал. 1 от ГПК.

          Ето защо производството по в.ч.гр.д. 59/2018г. по описа на ЯОС следва да се прекрати и частната жалба следва да се изпрати на съдията по вписванията за надлежно администриране и комплектоване с преписката.

          Предвид изложеното, ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

          Прекратява производството по в.ч.гр.д. 59/2018г. по описа на ЯОС.

          Изпраща частна жалба от ЧСИ П. И. рег.№*** с район на действие ОС - В., срещу определение № 1/15.02.2018г. на съдия по вписванията при ЯРС по молба за вписване вх.рег.№919/15.02.2018г. на АВ-СВ при ЯРС, за надлежно администриране и комплектоване.

          Определението не подлежи на обжалване.

 

 

 

 

 

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

 

                                     ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

 

 

                                                        2.