ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

.....................................

 

Гр. Ямбол 26.02.2018 г.

 

В закрито съдебно заседание на 26.02.2018 г. Ямболския окръжен съд, в състав:

Председател: Д. Кючуков

      Членове: Н. Иванов

Г. Вълчанова

 

като разгледа докладваното от председателя в.гр.д № 31/2018г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

Постъпила е жалба от « Бърз кредит» ЕООД гр. Ямбол срещу разпореждане за приключване на и.д. № 1466/2017 г. по описа на ДСИ при Районен съд Ямбол и изпращането му на ДСИ при Районен съд Сливен. Според жалбоподателя неправилно ДСИ е прекратил изпълнителното дело и го е препратил към Районен съд Сливен, тъй като третото задължено лице има седалище и постоянен адрес в гр. Ямбол

След като разгледа частната жалба окръжният съд намира същата за процесуално допустима, а разгледана по същество -неоснователна.

Съгласно разпоредбата на чл.427 ал.5 ГПК молбата за изпълнение се подава до съдебния изпълнител, в чийто район се намира постоянния или настоящ адрес или седалището на длъжника. Видно от представения с молбата до ДСИ при ЯРС изпълнителен лист длъжниците Д.Д.Б. и П.Т.П. имат адрес ***. Правилно ДСИ е приключил образуваното пред него изпълнително дело и го е изпратил по подсъдност на на ДСИ при Районен съд Сливен.

Водим от горното окръжният съд

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

Потвърждава разпореждане от 22.11.2017 г. на ДСИ при ЯРС по изп.д. № 1466/2017 г. по описа на ДСИ при Районен съд Ямбол, с което изпълнителното дело е приключено и същото изпратено по подсъдност на ДСИ при Районен съд Сливен

Определението не подлежи на обжалване.