О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

 №.424.......                                      04.12.2017г.                               гр.Ямбол

 

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,           II-ри въззивен наказателен състав на четвърти декември                                                          2017 година в закрито заседание в следния състав:

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛ ПЕТКОВ

           

                                                            ЧЛЕНОВЕ: ДИАНА ФАРФАРОВА

                                       

                                                                                                                                                                  ГЕРГАНА КОНДОВА                               

 

Секретар:

Прокурор:

като разгледа докладваното от съдия КОНДОВА

ВЧНД № 376 по описа на ЯОС за 2017 година, за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по реда на глава ХХІІ от НПК вр.чл.306 ал.3 вр.ал.1 т.4 пр.1 от НПК.

С Определение № 1121/16.11.2017 г., постановено по НОХД № **** г. по описа на РС-Ямбол, на основание чл.306, ал.1, т.4, пр.1 от НПК е постановено сумата от 202,80 лв. на монети, намиращи се на съхранение в банков сейф в „Банка ДСК”АД клон Ямбол, да се върне на собственика В Б Б, с ЕГН **********, а веществените доказателства - 1 бр.плик с ВД номериран като обект 1, с два броя следи от подметка; 1 бр.плик с ВД номериран като обект 2, със следа от подметка; 1 бр.плик с ВД номериран като обект 3, с шест броя власинки; 1 бр.плик с ВД номериран като обект 4, с декоративна предпазна капачка за каса; 1 бр.плик с ВД номериран като обект 5 с влакно; 1 бр.плик с ВД номериран като обект 6 с влакно; 1 бр.плик с ВД номериран като обект 7 с метални стружки и 1 бр.плик с ВД номериран като обект 8 с бяло ПВЦ тиксо, като вещи без стойност, след влизане на определението в сила да бъдат унищожени.

Срещу определението, в частта му, с което е постановено унищожаването на конкретно посочените веществени доказателства като вещи без стойност, е постъпила частна жалба от Н.Н.С., с ЕГН **********. В жалбата се мотивира тезата, че гореизброените веществени доказателства са от съществено значение за предмета на доказване и с оглед наличието на правна възможност за възобновяване на наказателното производство същите следва да останат като материали по делото. В тази връзка е заявено искане за отмяна на определението в обжалваната му част.

Частната жалба е депозирана от Н.С. ***. Съгласно разпоредбата на чл.345, ал.3 вр.чл.319 ал.2 от НПК частната жалба се подава чрез съда, който е постановил обжалваният съдебен акт. В конкретния процесен случай това е Районен съд – Ямбол, поради което жалбата следва да бъде изпратена на Районен съд – Ямбол, който следва да я администрира по реда на чл.345, ал.3 вр.чл.321-323 от НПК. Едновременно с това, в случай, че районният съд прецени частната жалба за допустима, следва евентуално да се произнесе по реда на чл.344 от НПК, предвид изложения в жалбата довод касателно необходимостта от запазването на въпросните веществени доказателства във връзка с предвидената от закона възможност, с която жалбоподателят разполага, за иницииране на производство по възобновяване на наказателното производство.

Мотивиран от гореизложеното, ЯОС

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И :

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ по същество частната жалба на Н.Н.С., с ЕГН **********, против  Определение № 1121/16.11.2017 г., постановено по НОХД № **** г. по описа на РС-Ямбол.

Прекратява производството по ВЧНД №376/2017 г. по описа на ОС-Ямбол.

Частната жалба на Н.Н.С., с ЕГН **********, както и препис от настоящото определение, да се изпрати на Районен съд – Ямбол, за администриране.

Определението е окончателно.

 

 

                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:                           ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

 

 

                                                                                    2.