П Р О Т О К О Л

 

 

 

26.10.2017  година                                                                                 гр. Ямбол

 

 

Ямболският окръжен съд                               ІV-ти     Наказателен състав

На двадесет и шести октомври                                                   2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВАСИЛ ПЕТКОВ

                                   СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. М.А.

                                                                           2. П.У.

                                                                            

 

Секретар  М. Коматарова

Прокурор  М. Б.

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ПЕТКОВ

НОХД № 312 по описа за 2017 година

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

 

          Подсъдимият С.И.И., редовно призован, явява се лично и с адв. Д. ***.

          За Държавното обвинение се явява прокурор Божидаров.

 

          ПРОКУРОРЪТ: Да се даде ход на делото. Със защитата на подсъдимия сме постигнали споразумение за решаване на наказателното производство по НОХД № 312/2017 г. на ЯОС.

 

          Адв. Д.: Да се даде ход на делото.

 

          Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

          СНЕ се самоличността на подсъдимия:

 

          С.И.И. - роден на *** ***, с настоящ и постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, ЕГН: **********.

 

          Подс. С.И.: Получил съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни.

 

          На основание чл. 274 и чл. 275 НПК на страните се разясниха правата им, по повод на което:

 

          ПРОКУРОРЪТ: Нямам искания, бележки и възражения. Не правя отводи на състава на съда и секретаря. Поддържам заявеното от мен за това, че сме постигнали съгласие за сключване на споразумение със защитата.

 

          Адв. Д.: Нямам искания, бележки и възражения. Не правя отводи на състава на съда и секретаря. С прокурора сме постигнали съгласие за сключване на споразумение.

 

          ПРОКУРОРЪТ ПРОЧЕТЕ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ.

 

          Подс. С.И.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Желая да сключа споразумение с прокуратурата.

 

          Адв. Д.: Желаем да сключим споразумение с прокуратурата.

 

          ПРОКУРОРЪТ: Със защитата на подсъдимия постигнахме съгласие за сключване на споразумение, което се изразява в следното:

 

          Подсъдимият С.И.И. - роден на *** ***, с настоящ и постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, ЕГН: ********** СЕ ПРИЗНАВА за виновен в това, че в началото на месец април 2017 г., в жилищна постройка, находяща се в двор на ул. Х.К.№ 18, в гр. Ямбол, без надлежно разрешително за това произвел и държал, с цел разпространение 0,780 гр. високорисково наркотично вещество - метамфетамин на стойност 19,50 лв., от което 0,076 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 13 %, 0,385 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 21 % и 0,319 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 30 %, като 0,076 гр. от високорисковото наркотично вещество - метамфетамин със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 13 %, на стойност 1,90 лв., на 03.04.2017 г., следобед в същата жилищна постройка, без надлежно разрешително за това разпространил (дал) на Г.Н.Ш.от с. Веселиново, обл. Ямбол, а останалите 0,704 гр. високорисково наркотично вещество метамфетамин, от които 0,385 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 21 % и 0,319 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 30 % държал с цел разпространение без надлежно разрешително за това в същата жилищна постройка в гр. Ямбол до 04.04.2017 год., поради което на основание чл. 354а, ал. 1, пр. 1-во, пр. 4-то и пр. 5-то вр. чл. 55, ал. 1 т. 1 и ал. 3 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА.

 

          Подсъдимият С.И.И., със снета по делото самоличност, СЕ ПРИЗНАВА за виновен и в това, че в началото на месец април 2017 г., до 04.04.2017 г., в жилищна постройка, находяща се в двор на ул.Х.К.№ 18, в гр. Ямбол, без надлежно разрешително за това държал прекурсори - 508,081 гр. ефедрин (псевдоефедрин), 62 мл. толуол на стойност 1,24 лв. и 330 гр. солна киселина на стойност 1,65 лв. и материали - 6,405 гр. натриева основа (натриев хидроксид) на стойност 0,03 лв.; 2,558 гр. йод на стойност 0,72 лв. и 10,803 гр. червен фосфор на стойност 43,21 лв. за производство на високорисково наркотично вещество - метамфетамин с цел разпространение, поради което на основание чл. 354а, ал. 1, изр. 2-ро, пр. 1-во и 3-то вр. чл. 55, ал. 1 т. 1 и ал. 3 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

          На основание чл. 23 ал. 1 НК на подсъдимия С.И.И. СЕ ОПРЕДЕЛЯ ОБЩО наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА изпълнението на което на основание чл. 66, ал. 1 от НК се отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

          Имуществени вреди от престъплението няма.

 

          На основание чл. 354а ал. 6 НК веществените доказателства по делото: 0,500 гр. високорисково наркотично вещество - метамфетамин, от които 0,260 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 21 % и 0,240 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 30 %; 507,651 гр. ефедрин (псевдоефедрин); 52 мл. толуол; 305 мл. солна киселина; 6,405 гр. натриева основа (натриев хидроксид); 2,558 гр. йод и 10,803 гр. червен фосфор, всички предадени на съхранение в специализирания склад на Агенция "Митници" ЦМУ-София с протокол № 42285/23.06.2017 год., в количества след тяхното физикохимично изследване, да бъдат отнети в полза на Държавата и следва да бъдат унищожени.

 

          Веществените доказателства по делото: стъклена колба с надпис „Isolab Germany" с вместимост от 250 мл.; червена пластмасовата фуния; част от острието (резец) от макетен нож; метално фолио с дължина от 11,5 см. и ширина от 3,5 см.; угарка от саморъчно направена цигара с дължина от 4,3 см. с филтър; електронна везна; пластмасова бутилка с вместимост 1 л. с надпис „Девин газирана вода"; пластмасова бутилка от кока кола; пластмасова бутилка от минерална вода с надпис върху капачката „Девин"; стъклена бутилка с вместимост 1 л., с етикет с надпис "Солна киселина"; отворена опаковка от препарат за отпушване на канали „Tub.o.flo", 100 мг.; найлонова торбичка в пластмасова опаковка с тапа, с надпис „Fe +Vitamins+ Folic Acid"; найлонов плик с надпис „Cartel"; част от полиетиленов плик; салфетка; 2 бр. семена в полиетиленово пликче с размери 5x4 см. на растението коноп (канабис); празно полиетиленово пликче с размери 5x4 см.; пластмасова жълто-прозрачна кутийка; тенджера с капак от йенско стъкло с диаметър 20 см.; стъклена бутилка с етикет с надпис „Разредител ТМ" с вместимост от 1 л.; опаковка от медикамент „Humex"; опаковка (блистер) от медикамент „Клариназе" с празни позиции; опаковка (блистер) от медикамент „Humex Хюмексгрип", съдържащ синьо-бели капсули и празни позиции; пластмасова бутилка с черна капачка; оранжева пластмасова цедка с метална решетка; 2 бр. кърпи (текстилни материи, парцали), напоени с течност с остра задушлива миризма; 2 бр. парчета от памук, напоени с течност с остра задушлива миризма; 2 бр. полеви наркотеста„Opiate Amphetamine-test"; полеви наркотест „Cannabis test"; найлонови торби; счупени зелени бутилки, всички на съхранение в РУ на МВР-Ямбол, да се отнемат в полза на Държавата и като вещи без стойност да бъдат унищожени.

 

          Направените по делото разноски в размер на 1 151,20 лв. следва да се възложат на подсъдимия и следва да бъдат заплатени от него по сметка на ОД на МВР - Ямбол.

 

Ще Ви моля, след като намерите че това споразумение не противоречи на закона и морала, да го одобрите.

 

Адв. Д.: Това съдържание на споразумението уговорихме с прокурора.

 

Подс. С.И.: Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам споразумението и последиците от него. Съгласен съм с тях. Доброволно се съгласих на споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

 

Подс. С.И.:

 

 

                                                                           ПРОКУРОР:

                                                                                                     /М. Б./

 

ЗАЩИТНИК:

                     /Адв. Д./

 

Съдът счита, че споразумението в този му вид не противоречи на закона и морала, поради което счита, че същото следва да бъде одобрено и на основание чл. 384 и чл. 382, ал. 7 от НПК

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА споразумението за решаване на НОХД № 312/2017 г. по описа на Окръжен съд - Ямбол, постигнато между ЯОП и защитника на подсъдимия С.И. - адв. Д. ***.

 

ОСЪЖДА подсъдимия да заплати направените по делото разноски в размер на 1 151,20 лева в приход на Републиканския бюджет по сметка на ОД на МВР - Ямбол.

 

На основание чл. 354а ал. 6 от НК ОТНЕМА в полза на Държавата веществените доказателства - 0,500 гр. високорисково наркотично вещество - метамфетамин, от които 0,260 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 21 % и 0,240 гр. със съдържание на активно действащия наркотичен компонент метамфетамин 30 %; 507,651 гр. ефедрин (псевдоефедрин); 52 мл. толуол; 305 мл. солна киселина; 6,405 гр. натриева основа (натриев хидроксид); 2,558 гр. йод и 10,803 гр. червен фосфор, всички предадени на съхранение в специализирания склад на Агенция "Митници" ЦМУ-София с протокол № 48285/23.06.2017 год., в количества след тяхното физикохимично изследване, които ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ след влизане в сила на определението.

 

          На основание чл. 53, ал. 1 б. „а” от НК ОТНЕМА в полза на Държавата веществените доказателства по делото - стъклена колба с надпис „Isolab Germany" с вместимост от 250 мл.; червена пластмасовата фуния; част от острието (резец) от макетен нож; метално фолио с дължина от 11,5 см. и ширина от 3,5 см.; угарка от саморъчна направена цигара с дължина от 4,3 см. с филтър; електронна везна; пластмасова бутилка с вместимост 1 л. с надпис „Девин газирана вода"; пластмасова бутилка от кока кола; пластмасова бутилка от минерална вода с надпис върху капачката „Девин"; стъклена бутилка с вместимост 1 л., с етикет с надпис "Солна киселина"; отворена опаковка от препарат за отпушване на канали „Tub.o.flo", 100 мг.; найлонова торбичка в пластмасова опаковка с тапа, с надпис „Fe +Vitamins+ Folic Acid"; найлонов плик с надпис „Cartel"; част от полиетиленов плик; салфетка; 2 бр. семена в полиетиленово пликче с размери 5x4 см. на растението коноп (канабис); празно полиетиленово пликче с размери 5x4 см.; пластмасова жълто-прозрачна кутийка; тенджера с капак от йенско стъкло с диаметър 20 см.; стъклена бутилка с етикет с надпис „Разредител ТМ" с вместимост от 1 л.; опаковка от медикамент „Humex"; опаковка (блистер) от медикамент „Клариназе" с празни позици; опаковка (блистер) от медикамент „Humex Хюмексгрип", съдържащ синьо-бели капсули и празни позиции; пластмасова бутилка с черна капачка; оранжева пластмасова цедка с метална решетка; 2 бр. кърпи (текстилни материи, парцали), напоени с течност с остра задушлива миризма; 2 бр. парчета от памук, напоени с течност с остра задушлива миризма; 2 бр. полеви наркотеста„Opiate Amphetamine-test"; полеви наркотест „Cannabis test"; найлонови торби; счупени зелени бутилки, всички на съхранение в РУ на МВР-Ямбол, които ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ след влизане на определението в сила.

 

На основание чл. 111 НПК веществените доказателства по делото - дактилоскопни следи, закрепени в следокартон № 01025/2017 г. и дактилоскопни следи, закрепени в следокартон № 01029/2017 г., ДА БЪДАТ УНИЩОЖЕНИ след влизане на определението в сила.

 

ОТМЕНЯ взетата спрямо подсъдимия С.И.И. мярка за неотклонение Подписка.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 312/2017 г. по описа на Окръжен съд - Ямбол.

 

Определението е окончателно.

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 09.50 ч.

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                            СЪД. ЗАСЕДАТЕЛ: 1.

 

 

 

                                                                                2.

 

 

 

                                                      СЕКРЕТАР: