ОПРЕДЕЛЕНИЕ

гр. Ямбол 28.06.2017 г.

 

В закрито съдебно заседание на 28.06.2017 г. Ямболския окръжен съд, в състав:

 

Председател: Д. Кючуков

      Членове: Н. Иванов

                       К. Пейчева

 

като разгледа, докладваното от председателя гр.д № 202 /2017 г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано е по молба на А.Г.С. по изп. д. №201118780400623 по описа на ЧСИ И. Х. per. № 878 и район на действие -Окръжен съд Ямбол. Молител ката иска от настоящия съд да и бъде предоставена правна помощ по ЗПП по образуваното изпълнително дело, тъй като е социално слаба и няма възможност да заплаща адвокатски хонорари.

Към молбата е приложена Регистрационна карта на молителката за регистрацията и в Бюрото по труда..

Съдът.като съобрази правомощията си по чл. 14, ал. 2 ГПК, намира, че депозираната молба не е подведомствена на съда, поради което същата се явява недопустима.

Съдът не е компетентен да се произнася по молби за предоставяне на правна помощ в изпълнителния процес. Съгласно чл. 25, ал. 1 от Закона за правната помощ решението за предоставяне на правна помощ се взема от органа, който ръководи процесуалните действия, какъвто и в този случай не е настоящият съд. При липса на предоставени от закона правомощия, съдът не може да се произнася по искането за назначаване на служебен адвокат на длъжника в изпълнителния процес. В случая не е налице и ограничената хипотеза по чл. 430 ГПК, при която съдът назначава особен представител, но при липса на регистриран постоянен или настоящ адрес на длъжника, какъвто очевидно не е настоящият случай.

По тези съображения, молбата следва да се остави без разглеждане, а делото да се прекрати.

Водим от горното Ямболският окръжен съд

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

Оставя без разглеждане молбата на А.Г.С. *** ЕГН ********** за предоставяне на правна помощ по изп. д. №201118780400623 по описа на ЧСИ И. Х. per. № 878 и район на действие Окръжен съд Ямбол

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. д. №202/2017 г по описа на Ямболския окръжен съд .

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд Бургас в едноседмичен срок от съобщението на молителя.

Препис от определението да се изпрати на ЧСИ И. Х.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:п не се чете  ЧЛЕНОВЕ:1.п не се чете    2.п не се чете