П Р И С Ъ Д А

33                                     24.03.2017 г.                        гр.Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД               НАКАЗАТЕЛЕН СЪСТАВ  на  двадесет и четвърти март                                                 2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:ДИАНА  ФАРФАРОВА

 

        СЪД.ЗАСЕДАТЕЛ :1. М.В.

                                           2. Й.Й.

 

 

Секретар  Ив. З.

Прокурор  Д.Г.

Като разгледа докладваното  от съдия Фарфарова

НОХД № 73 по описа за 2017 година

 

 

П Р И С Ъ Д И :

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Г.Г. - роден на *** ***, област Ямбол, с б.г., н., със с.о., работи като сервитьор в б. „М.“, Н., ЕГН **********,

 

ЗА ВИНОВЕН

в това, че на 31.08.2016 г. около 16,50 часа в гр. Ямбол, по ул. „Н. П.“, в посока от ж. к. „З.“ към кръстовище „Б.М.“, при управление на собствения си лек автомобил „Р.Л.на“ с per. № ******, е нарушил правилата за движение по пътищата - чл. 21, ал. 1 от ЗДвП -управлявал е лек автомобил „Р.Л.на“ с per. № У ******, със скорост около 110 км.в час, като е причинил по непредпазливост смъртта на пешеходеца С.И. Д. - от гр. Ямбол, на 70 години, ЕГН **********, поради което и на основание чл. 343, ал.1, буква „в“, вр. чл. 342, ал. 1, вр. чл. 54 и чл. 58а ал. 1  от НК го ОСЪЖДА НА ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На осн. чл. 66 ал.1 от НК отлага изтърпяването на наложеното на подс.  А.Г.Г. / с установена по делото самоличност/ наказание ДВЕ ГОДИНИ лишаване от свобода  за изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На осн. чл. 343 Г от НК лишава подсъдимия А.Г.Г.  /с установена по делото самоличност / от правото да управлява  МПС за срок  от  ТРИ ГОДИНИ,считано  от влизане на присъдата в сила.

ОСЪЖДА подсъдимия А.Г.Г. /с установена по делото самоличност/  да заплати направените по делото разноски  в размер на   1 614,68 /хиляда шестстотин и четиринадесет лева и  0,68/ лева  в полза на Републикански бюджет по сметка  на  ОД на МВР-Ямбол.

ОСЪЖДА подсъдимия А.Г.Г.  / с установена по делото самоличност/ да заплати направените по делото разноски от по 2000 /две хиляди/ лв. на всеки от частните обвинители С.М.Д., А.С.Д. и И.С.Д..

Присъдата ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ И ПРОТЕСТИРАНЕ  в  петнадесетдневен срок  от днес пред  Апелативен съд-Бургас.

           

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:   

                                                                           

 

 

                СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ:1.                                       2.