О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                           10.05.2017 год.                 гр.Ямбол

 

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ,         ІII-ти  граждански състав

На     10      май     2017  година

В закрито заседание в следния състав:

 

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА СТОЕВА

                                                                                                                

секретар

като разгледа докладваното от съдия Р.СТОЕВА

търговско дело    № 17     по описа за    2017 година,

за да се произнесе взе в предвид следното:

 

Производството по делото е образувано по искова молба на В.Д.К. - А. с ЕГН **********, от гр.С., с адрес за връчване: гр.С. З., ул."Д. Н." №**, оф. * - адв.С.Ч. против „ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД с ЕИК 121718407, със седалище и адрес на управление: гр.София 1000, район Средец, ул."Георги Бенковски" №3, с която са предявени искове за осъждане на ответното дружество да заплати на ищцата обезщетения за имуществени и неимуществени вреди, претърпени от нея вследствие ПТП, настъпило на 16.12.2011 г., ведно със законната лихва върху обезщетенията, считано от датата на деликта.

С Определение от 23.02.2017 г. производството по делото е спряно на осн. чл.229, ал.1 т.4 ГПК до приключване на производството по НОХД №23/2013 г. по описа на ОС-Стара Загора с влязъл в сила съдебен акт.

С молба, вх.№2842/10.05.2017 г. ищцата В.Д.К. - А. е заявила отказ от исковата претенция - предмет на делото и е поискала производството да бъде прекратено. Молбата е мотивирана с обстоятелството, че страните са постигнали извънсъдебно споразумение досежно размера на обезщетението, което да бъде изплатено във връзка с претърпените от нея вреди, с което са уредили взаимоотношенията, по повод на които е образувано производството по делото.

ЯОС, след като се запозна с молбата, намери същата за основателна. Съгласно чл.233 от ГПК ищецът може във всяко положение на делото да се откаже изцяло или отчасти от спорното право. При наличието на изрично заявление от страна на ищцата и след като сраните доброволно, извънсъдебно са уредили отношенията си, производството по делото следва да се прекрати.

Водим от изложеното и на основание чл.233 от ГПК, ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА производството по търговско дело №17/2017 г. по описа на ЯОС, поради отказ от иска.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от връчването му на страните пред БАС.

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: