Р    Е    Ш    Е    Н    И    Е

 

19                                        22.03.2017г.                                   гр.Ямбол

 

В  И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

 Ямболският Окръжен съд                                                I-ви наказателен  състав

 На 22 февруари  2017 година,

 В публично заседание в следния състав:

                                                                                                                            

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИАНА ФАРФАРОВА

                                                          ЧЛЕНОВЕ: ПЕТРАНКА ЖЕКОВА

                                                                                ИВАН ИВАНОВ

                                                                                

                                                                                     

 

                                                             

 Секретар: Ив.З.

 Прокурор: Т.Стаматов

 Сложи на разглеждане докладваното  от съдия И.Иванов

 ВНАХД № 347 по описа за 2016 год.

 И   ЗА   ДА    СЕ  ПРОИЗНЕСЕ  ВЗЕ  ПРЕДВИД СЛЕДНОТО:

С Решение 419/26.09.2016г. , постановено по НАХД № 355/2016г., Елховският районен съд е признал обвиняемият Д.А. Г., роден на *** ***, с постоянен адрес ***, с адрес за призоваване: с.Т., обл.Б., ул. „Д.", № **, б.г., със с.о., ж., н., ЕГН - **********, за ВИНОВЕН в това, че на 02.01.2015 година около 13.30 часа в района на местността „К.Б.", в землището на с.С., общ.Б., обл.Я., поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - носене и употреба на оръжие и боеприпаси и упражняване право на ловуване по смисъла на чл. 43, ал.З, т.1 от Закон за лова и опазване на дивеча, нарушил чл.59, ал.1 и чл.60, ал.1, т.За от ЗОБВВПИ /съгласно които лицата, получили разрешение за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях са длъжни ... да предприемат мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им и се забранява употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити/; както и чл.17, раздел първи и т.5 от раздел втори от Инструкция за безопасност при боравене с ловно оръжие и боеприпаси по време на ловните излети на Изпълнителна агенция по горите при МЗХ /съгласно които не следва да се стреля в посока, където има хора или домашни животни, дори и да са далече; да се помни, че изстрел със средни номера сачми е опасен до ЗООм,... с куршуми (бренеке, турбина и др.) - до **** и повече метра и че далечината на полета на сачмите в стотици метри съответства на диаметъра им в милиметри и се забранява стрелба по шум или неясно видима цел/, като при употребата на собственото си огнестрелно оръжие - гладкоцевна ловна пушка марка „ИЖ" 27М с фабр. № ********, калибър 12 и боеприпаси за него, с цел упражняване право на ловуване, без да притежава разрешително за лов, не взел мерки за недопускане на злополуки или наранявания, стрелял от разстояние 30-40м с куршум /бренеке/ по шум и неясно видима цел в посока, където има хора, при което прострелял Н.П.М. от гр.Б., с ЕГН ********** и му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в огнестрелна рана в лявата челна област с подлежаща фрактура на челната кост, контузия на мозъка, теч на кръв и ликвор и пневмоцефалия, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина", както и друга средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на черепната основа с оформен хематосинус на лява максила и теч на кръв и ликвор от нея, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина", като деецът след деянието е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалия -престъпление по чл.134, ал.1, т.2, вр. с ал.4, вр. чл.129, ал.2 от НК, поради което и на основание чл. 78а от НК го ОСВОБОЖДАВА от наказателна отговорност и му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ****.** /хиляда/ лева.

На основание чл.78а, ал.4 от НК, във вр. чл.134, вр. с чл. 160 от НК, във вр. чл.37, ал.1, т.7 от НК, ЛИШАВА обв.Д.А. Г., със снета по-горе самоличност, от право да ловува за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, считано от влизане в сила на настоящото решение.

ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО - ловна пушка марка „ИЖ" 27М с фабр. № ********, калибър 12, собственост на обв.Д. Г., на съхранение в КОС - 05 РУ град Б., на основание чл. 53, ал. 1,6. „а" от НК ОТНЕМА в полза на Държавата,.

ВЕЩЕСТВЕНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО - мобилен телефон марка „Nokia", модел С **** с ИМЕЙ ***********, в едно със СИМ-карта на мобилен оператор „VIVACOM", на основание чл. 111 от НПК след влизане в сила на решението, ДА СЕ ВЪРНЕ на собственика му - Д.А. Г..

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА - памучни тампони с тъмно­кафява течност - човешка кръв от кръвна група А/бета/ - приложени в плик на л.98, том I от ДП, един брой пластмасова бутилка /шишенце/ с капачка с надпис - „Na CI", със съдържащ се в него 1 брой проектил с надпис името на Н.П.М. и обтривки от лява и дясна ръка на Д. Г. /иззети на 02.01.2015г. в 19.30 часа/ и на Н.М. /иззети на 02.01.15г. в 18.** часа/ - приложени в плик на л.187, том I от ДП, на основание чл. 111 от НПК след влизане в сила на решението, ДА СЕ УНИЩОЖАТ.

ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА - един брой мъжки кожен колан с метална тока, кафяв на цвят; един брой мъжка, вълнена шапка - черна на цвят; един брой кожен калъф за патрони, кафяв на цвят и един брой мъжки вълнен пуловер/фланела/, с дълъг ръкав, зелен на цвят, на основание чл. 111 от НПК, след влизане в сила на решението, ДА СЕ ВЪРНАТ на собственика им - Н.П.М..

На основание чл. 189, ал.З и 4 от НПК ОСЪЖДА обвиняемият Д.А. Г., със снета по-горе самоличност, ДА ЗАПЛАТИ направените по делото във връзка с обвинението, за което е признат за виновен, разноски в приход на Републиканския бюджет в общ размер на 607.70 лева, както следва: по сметка на ОД на МВР Б. - 148.70 лева /сто четиридесет и осем лева и седемдесет стотинки/, по сметка на ОД на МВР Ямбол - 125.** лева /сто двадесет и пет лева/ и по сметка на МВР София - НИКК - 334.** лева /триста тридесет и четири лева/.

Направените разноски в хода на ДП в размер на 165.** лева, които не са във връзка с обвинението, за което Д. Г. е признат за виновен, остават за сметка на органа, който ги е направил - ОД на МВР Б..

Срещу Решението в законоустановения срок е постъпила въззивна жалба от Д.А. Г. в която се сочи , че не е доказано , че деянието е извършено в местността "К.Б." в землището на с.С. , не е доказано че е произведен изстрел с пушката на Г. или тази на М., не е доказано , че изстрелът е директен или от рикошет .Жалбоподателя изразява несъгласие с обстоятелството , че пушката му е отнета в полза на държавата и че е лишен от права.Настоява да бъде отменено решението на ЕРС и бъде постановено ново решение с което с което да бъде признат за невиновен.Алтернативно се настоява да бъде изменено атакуваното решение , като бъде отменено лишаването от права и отнемането на пушката в полза на държавата.

   В съдебно заседание въззивникът Г. редовно призован не се явява , за него се явява адвокат К. ***.Поддържа се жалбата на основанията , изложени в нея.Настоява се да бъде отменено атакуваното решение и бъде постановено ново с която обвиняемия Г. да бъде оправдан по повдигнатото му обвинение.

   В съдебно заседание представителят на ЯОП ,намира атакуваното решение на ЕРС за правилно и законосъобразно и настоява да бъде потвърдено като правилно , законосъобразно и справедлив.Настоява се решението да бъде изменено като бъде отменено в частта в която ловната пушка собственост на жалбоподателя е била отнета в полза на държавата.

Въззивният съд, наказателно отделение, като се запозна с изложеното в   жалбата и доводите на страните, обсъди доказателствата по делото поотделно и в тяхната съвкупност, и извърши цялостна проверка на атакувания съдебен акт в пределите по чл. 313 и сл. от НПК , установи следното:

          Въззивната жалба е допустима, подадена в процесуалните срокове, а разгледана по същество се явява неоснователна.

          Съдът като прецени събраните по делото доказателства поотделно и в тяхната съвкупност, приема за установена следната фактическа обстановка:

         Обвиняемият Д.А. Г. е правоспособен ловец от 14.06.2**2г. като му е било издадено удостоверение за придобито право на лов № **********. и от 2**8г. той е редовен член на ловна дружина с.С. община Б. към Ловно - рибарско сдружение "С." гр. Б., обл.Я., видно от данните, посочени в писмо с изх. № ** от 25.06.2015г. от Ръководителя на ЛРС „С." гр. Б. /на л.173 от том I на ДП/. До настоящият момент няма данни за налагани на Г. наказания за нарушения на Закона за лова и опазване на дивеча и на ЗОБВВПИ.

Обвиняемият Г. притежавал надлежно разрешение за дейности по ЗОБВВПИ - валидни до 09.04.2017 година - разрешение за съхранение № 177 и разрешение за носене сер. ЛЛ №****** за ловно оръжие - ловна пушка надцевка „Иж" с фабр. №********, калибър 12, видно от писмо от Началник Пето РУ Б. с изх. № ****** от 29.06.2015 г. /на л. 171 от том I на ДП/.

Свидетелят Н.П.М. от град Б. също притежава надлежно удостоверение за придобито право на лов, разрешение за носене на ловно оръжие и членува в Ловна дружина с. С. към ЛРС „С." гр. Б..

За датата 02.01.2015 година не е било издадено разрешение за групов или индивидуален лов нито на обв. Г., нито на свид. М., но същият ден и двамата били в с. С., общ. Б., като Д. Г. пристигнал там предходния ден - на 01.01.15г., а свидетелят пристигнал от гр. Б. на 02.01. с намерение да ловува. След като свид. М. не открил други членове на Ловната дружина, с които да осъществи групов лов, преди обяд той се срещнал с обв. Д. Г. и последният му казал, че е загубил кучето си преди известно време и иска да отиде да го потърси, а М. решил да отиде с него. Така двамата - обв. Г. и свид. М., с автомобила на последния - марка „М.", модел „П.", с per. № ******, отишли в землището на с.С., където да потърсят изгубеното куче.

Свидетелят М. паркирал автомобила в близост до трасе на преминаващ газопровод, след което заедно с обв.Г. тръгнали да търсят кучето. Обвиняемият Г. носил със себе си в сглобено състояние законно притежаваното си ловно оръжие - ловна пушка марка „ИЖ" 27М с фабр. № ********, калибър 12, заредено със съответни боеприпаси с куршум тип „бренеке". Около 13.30 часа обвиняемият Г. и свидетеля М. вървели пеша от двете страни па обрасло с храстовидна и дървесна растителност дере, в района на местността „К.Б." в землището на село С., област Я., на около 3-4 километра северно от селото, в посока компресорната станция на село Г.П., област Я.. Обвиняемият Г. и свидетелят М. се движили успоредно на разстояние около 30-40 метра един от друг, като обв. Г. се движил в дясно, а св. М. в ляво по посоката си на движение. Обвиняемият Г. продължавал да носи сглобеното си ловното оръжие, макар и без надлежно разрешение за индивидуален или групов лов същият ден, което съгласно чл. 43, ал.З, т.1 от ЗЛОД следва да се приеме за упражняване право на ловуване, тъй като „ловуване е и престой или движение на лица извън населените места с извадено от калъф и сглобено ловно оръжие, независимо дали е заредено или не". Двамата имали видимост помежду си, но не постоянно, заради храстовидната растителност и характеристиката на терена. В един момент, чувайки шум наблизо, обв. Г. възпроизвел изстрел с носеното от него ловно оръжие, заредено с патрон кал. 12, снарядвано с куршум тип „бренеке" по посоката, където се намирал в този момент свид. М.. Куршумът /проектилът/ попаднал в лявата челна част на главата на св.М.. Непосредствено след това свид. М. усетил болка и извикал на обв.Г., че го е ударил в главата. Обв.Г. незабавно отишъл при свидетеля М. и установил, че последния има огнестрелна рана в главата. Обв.Г. помогнал на св.М., който не е губил съзнание, да се придвижи до автомобила си. Свид. М. позвънил по телефона на съпругата си К. М. и я уведомил за станалия инцидент и че е прострелян, като двамата се уговорили нейният брат - св.Я.Ж. да го чака с автомобил по пътя между градовете Е. и С., в района на „Т.х.", за да го придвижи до лечебно заведение в гр.Б., където да му се окаже медицинска помощ. Обв.Г. помогнал на свид. М. да се качи в автомобила си и потеглили по полски път след с.С. към мястото на уговорената среща - в близост до „Т.х.", като обвиняемият управлявал МПС. На около 2-3 километра преди ханчето, св.М. видял автомобила на св.Я.Ж. и уведомил обв. Г.. Последният преустановил движението на автомобила и тогава свид.М. се преместил в автомобила на св. Я.Ж., който го откарал в МБАЛ „Б." АД гр.Б. и там му била оказана медицинска помощ, вкл. оперативна. Обв.Г. с автомобила на св.М. се придвижил до дома си в град Б.. Там разглобил личното си оръжие и го заключил в метална каса, където го съхранявал, а по-късно било иззето при извършеното в дома му претърсване и изземване.

След установяване на огнестрелното нараняване на свид. М., служител от лечебното заведение, където му е била оказана медиц. помощ, уведомил органите на МВР за това и били предприети множество процесуално следствени действия за изясняване обстоятелствата около нараняването на Н.М..

Бил извършен на 03.01.2015г. оглед на местопроизшествието, за което е съставен протокол за оглед на местопроизшествие и при това процесуално следствено действие обв. Д. Г. е посочил мястото на инцидента - там, където е възпроизвел изстрел, намиращо се в землището на с. С., обл. Я., на около 4 км от селото, в близост до дере с ниска растителност - храсти, както и е посочил, мястото, където е стоял по това време на изстрела Н.М. - на отстояние от около 50 метра, на място с тревна растителност. При огледа на местопроизшествието не са били открити и иззети веществени доказателства.

Били извършени претърсвания в домовете на обв. Г., на пострадалия М. и в други - на близки на М., иззети са ловни оръжия и боеприпаси, както и други вещи. Били доброволно предадени от различни лица множество вещи, част от които са приложени като веществени доказателства по делото, въз основа на които са назначени и извършени множество експертизи -съдебно медицинска експертиза на веществени доказателства, биологична, общо четири балистични и физикохимична експертизи.

От заключението на в.л. С. С. по назначената и изготвена в хода на досъдебното производство съдебно — медицинска експертиза, което не се оспорва от страните и се възприема от съда като обективно и пълно изготвено, се установява, че в резултат на прострелването с огнестрелното оръжие, на св.М. са били причинени следните телесни повреди - средна телесна повреда, изразяваща се в огнестрелна рана в лявата челна област с подлежаща фрактура на челната кост, контузия на мозъка, теч на кръв и ликвор /мозъчна течност/ и пневмоцефалия, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина", както и средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на черепната основа с оформен хематосинус на лява максила и теч на кръв и ликвор от нея, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина".

От заключението по назначената /биологична/ и изготвена в хода на досъдебното   производство   съдебно   медицинска   експертиза   на веществени доказателства /приложено на л. 94 от том I на ДП/, също неоспорено от страните и което се възприема от съда като обективно и компетентно изготвено, се установява, че по иззетите на 02.01.2015г. по време на оглед на МПС /оглед на местопроизшествие на 02.01.2015г. - на л. 20 ДП/ два памучни тампона със светло червеникава течност, е налице човешка кръв от кръвна група А /бета/, както и че Н.М. е от същата кръвна група - А /бета/ по системата АВО.

От заключението по назначената и изготвена в хода на досъдебното производство балистична експертиза № 12/27.01.2015 година, което не се оспорва от страните и се възприема от съда като обективно и пълно изготвено, се установява, че представената за изследване ловна пушка марка „ИЖ" 27М с фабр. № ********, калибър 12, собственост на обв. Г., е технически изправно и годно за възпроизвеждане на изстрели с двете цеви огнестрелно оръжие, като със същото са произвеждани изстрели след последното му почистване. Изследваният „проектил" /изваден от главата на М./ представлява оловен куршум тип „бренеке" за снарядяване на ловни патрони кал. 12 и може да бъде изстрелян от изследваната ловна пушка марка „ИЖ" 27М с фабр. № ********, калибър 12, ако е снаряден в ловен патрон кал. 12.

От заключението по назначената и изготвена в хода на досъдебното производство физико-химична експертиза № 15/ФЗХ-**4/19.03.2015 година, също неоспорено от страните и което се възприема от съда като обективно и компетентно изготвено, се установява, че по иззетите на 02.01.2015г. в 18.** часа обтривки от лява ръка на обв.Г. е регистрирана една капсулна микрочастица със състав: РЬ(олово), Sb (антимон), Ва(барий), т.е. следа от произведен изстрел, а по обтривката от дяснатаа ръка на обв.Г. и обтривките от двете ръце на Н.М. - не са открити капсулни микрочастици.

От приложената по делото справка за съдимост се установява, че обвиняемият Г. не е осъждан и спрямо него не е налагано административно наказание по реда на чл.78а от НК.   

От така изложената фактическа обстановка е видно, че обвиняемият Д.А. Г. е осъществил с деянието си от обективна и субективна страна престъпният състав на чл. 134, ал.1, т.2, вр. с ал.4, вр. с чл. 129, ал.2 от НК като на 02.01.2015 година около 13.30 часа в района на местността „К.Б.", в землището на с.С., общ.Б., обл.Я., поради немарливо изпълнение на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност - носене и употреба на оръжие и боеприпаси и упражняване право на ловуване по смисъла на чл. 43, ал.З, т.1 от Закон за лова и опазване на дивеча, нарушил чл.59, ал.1 и чл.60, ал.1, т.За от ЗОБВВПИ /съгласно които лицата, получили разрешение за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях са длъжни ... да предприемат мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им и се забранява употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити/; както и чл.17, раздел първи и т.5 от раздел втори от Инструкция за безопасност при боравене с ловно оръжие и боеприпаси по време на ловните излети на Изпълнителна агенция по горите при МЗХ /съгласно които не следва да се стреля в посока, където има хора или домашни животни, дори и да са далече; да се помни, че изстрел със средни номера сачми е опасен до ЗООм,... с куршуми (бренеке, турбина и др.) - до **** и повече метра и че далечината на полета на сачмите в стотици метри съответства на диаметъра им в милиметри и се забранява стрелба по шум или неясно видима цел/, като при употребата на собственото си огнестрелно оръжие - гладкоцевна ловна пушка марка „ИЖ" 27М с фабр. № ********, калибър 12 и боеприпаси за него, с цел упражняване право на ловуване, без да притежава разрешително за лов, не взел мерки за недопускане на злополуки или наранявания, стрелял от разстояние 30-40м с куршум /бренеке/ по шум и неясно видима цел в посока, където има хора, при което прострелял Н.П.М. от гр.Б., с ЕГН ********** и му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в огнестрелна рана в лявата челна област с подлежаща фрактура на челната кост, контузия на мозъка, теч на кръв и ликвор и пневмоцефалия, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина", както и друга средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на черепната основа с оформен хематосинус на лява максила и теч на кръв и ликвор от нея, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина", като деецът след деянието е направил всичко зависещо от него за оказване помощ на пострадалия.

Обвинението се доказва по несъмнени и категоричен начин от показанията на свидетелите - Н.М., Я.Ж., М.Ж. , Д.К., К. А. , В.Д., Г.Я. , Д.И. и Т.И. , както и и от приложените по делото писмени и веществени доказателства.

Правилно и законосъобразно ЕРС е кредитирал изцяло показанията на свидетеля Н.М. , тъй като са последователни по време и място и в пълно съответствие относно възпроизведените основни факти и с останалите гласни доказателства и с приложените писмени и веществени доказателства.

От обективна страна изпълнителното деяние се изразява в това , че на посочените дата и място при упражняване на правно регламентирана дейност  представляваща източник на повишена опасност - носене и употреба на оръжие и боеприпаси и упражняване право на ловуване обвиняемият Г. е изпълнил немарливо своите задължения , като е нарушил разпоредбите на чл.59, ал.1 и чл.60, ал.1, т.За от ЗОБВВПИ /съгласно които лицата, получили разрешение за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях са длъжни ... да предприемат мерки за недопускане на злополуки или наранявания при употребата им и се забранява употребата на огнестрелни оръжия с цел, различна от целта, за която са придобити/; както и чл.17, раздел първи и т.5 от раздел втори от Инструкция за безопасност при боравене с ловно оръжие и боеприпаси по време на ловните излети на Изпълнителна агенция по горите при МЗХ /съгласно които не следва да се стреля в посока, където има хора или домашни животни, дори и да са далече; да се помни, че изстрел със средни номера сачми е опасен до ЗООм,... с куршуми (бренеке, турбина и др.) - до **** и повече метра и че далечината на полета на сачмите в стотици метри съответства на диаметъра им в милиметри и се забранява стрелба по шум или неясно видима цел/, като при употребата на собственото си огнестрелно оръжие - гладкоцевна ловна пушка марка „ИЖ" 27М с фабр. № ********, калибър 12 и боеприпаси за него, с цел упражняване право на ловуване, без да притежава разрешително за лов, не взел мерки за недопускане на злополуки или наранявания, стрелял от разстояние 30-40м с куршум /бренеке/ по шум и неясно видима цел в посока, където има хора, при което прострелял Н.П.М. от гр.Б., с ЕГН ********** и му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в огнестрелна рана в лявата челна област с подлежаща фрактура на челната кост, контузия на мозъка, теч на кръв и ликвор и пневмоцефалия, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина", както и друга средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на черепната основа с оформен хематосинус на лява максила и теч на кръв и ликвор от нея, довели до „проникващо нараняване в черепната кухина".

От субективна страна деянието е извършено по непредпазливост , във формата на небрежност - обвиняемият не е допускал настъпването на противоправния резултат , но е бил длъжен и е могъл да го предвиди.

Правилно и законосъобразно ЕРС е квалифицирал деянието по чл.134 ал.4 от НК пред показанията на разпитаните свидетели- Н.М.,Я.Ж., Д.К., В.Д. и К. А..

Правилно и законосъобразно ЕРС е приложил разпоредбата на чл.78а от НК пред вид наличието на законовите условия за това.

При определянето на вида и размера на наложеното наказание на обвиняемия Г. ЕРС правилно е взел предвид от една страна сравнително високата степен на обществена опасност на деянието , а от друга страна е взел пред вид като смекчаващи вината обстоятелства - ниската степен на обществена опасност на обвиняемия Г.¸чистото му съдебно минало, оказаното от него съдействие на разследващите органи .Предвид това правилно законосъобразно ЕРС на основание чл.78а от НК е наложил на обвиняемия Г. административно наказание "глоба" в размер на ****лв.

Едновременно с това ЕРС  , правилно и законосъобразно е наложил наказанието "лишаване от право да ловува" за срок от една година и шест месеца на обвиняемия Г. предвид , че упражняването на такава дейност е несъвместимо с характера на извършеното деяние , както и обществената опасност на последното.

ЕРС е допуснал нарушение на чл.53 ал.1 б.а от НК , като с атакуваното решение е отнел в полза на държавата ловната пушка на обвиняемия Г. , независимо от факта , че в случая се касае за непредпазливо деяние ¸а не за умишлено , както изисква текста от закона .Именно и поради това , следва решението на ЕРС да бъде отменено в тази му част.

Предвид изложеното и на основание с 334 т.3 от НПК,Ямболският окръжен съд ,

 

 

             

 

 

Р    Е    Ш    И  :

 

 

             ИЗМЕНЯ Решение № 419/26.09.2016г.  , постановено по НАХД № 355/2016г. по описа на Елховски районен съд , като

             ОТМЕНЯ същото в частта с която на основание чл.53 ал.1 б.а е отнета в полза на държавата ловна пушка "ИЖ" 27мс фабричен № ********, калибър 12 , собственост на Д.А. Г..

              ПОТВЪРЖДАВА Решение № 419/26.09.2016г. в останалата му част.

             Решението не подлежи на обжалване и протестиране. 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                          ЧЛЕНОВЕ: 1.

 

 

 

 

 

                                                                                            2.