П Р О Т О К О Л

 

  

06.01.2017  година                                                                                гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд,                                    І-ви   Наказателен състав

На шести януари                                                                           2017  година

В публично заседание в следния  състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:  ДИАНА ФАРФАРОВА

                           СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. П.Г.

                                                                    2. С.И.

Секретар Ив. З.

Прокурор  М. Б.

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ФАРФАРОВА

НОХД № 386 по описа за 2016 година

На именното повикване в  09.30 часа се явиха :

Подсъдимият Г.Г.В. се явява лично и с адв. Б..

Свидетелите, редовно призовани - налице.

 

Прокурорът - Не са налице процесулани пречки по хода на делото. Ще моля да дадете ход на делото. Заявявам, че по реда на чл. 384, ал. 1, вр. чл. 381 ал. 1 от НПК със защитника на подсъдимия сме постигнали споразумение  параметрите на което ще моля да ни предоставите възможност да изложа  след прочитане на обвинителния акт.

Адв. Б. - Да се даде ход на делото. Подкрепям изцяло казаното от прокурора във връзка с постиганото между нас споразумение по реда на Глава ХХIХ от НПК.

 

СЪДЪТ счита, че липсват пречки по даване ход на делото в днешното съдебно заседание, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТ НА ПОДСЪДИМИЯ, КАКТО СЛЕДВА:

Г.Г.В. - роден на *** ***, български гражданин, неженен, с основно образование, строител на частна практика, неосъждан, ЕГН **********.

 

СЪДЪТ намира, че следва да бъдат освободени призованите и  явили се свидетели И.С. и Г.И., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ОСВОБОЖДАВА от съдебната зала свидетелите И.С. и Г.И..

ДАДЕ СЕ ДУМАТА НА ПРОКУРОРА ЗА ПРОЧИТАНЕ НА ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ

На основание чл. 274 и чл. 275 от НПК на страните се разясниха правата, по повод на което:

Прокурорът - Нямам искания, бележки, възражения. Не правя отвод на състава на съда.

Адв. Б. - Не правя отводи на съдебния състав. Нямам бележки, възражения. Моля съдът да приеме 2 броя удостоверения за раждане, от които е видно, че подсъдимият е баща на две деца. Едното дете е на 4 месеца, а другото е на 8 години. Майката на децата е в майчинство в момента.

Прокурорът - Не възразявам да бъдат приети представените писмени доказателства.

СЪДЪТ намира, че следва да бъдат приети към доказателствата по делото представените от защитата писмени доказателства, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА И ПРИЛАГА към доказателствата по делото Удостоверение за раждане на П. Г. В. от 29.10.2008 г. и Удостоверение за раждане от *** г. на Г.Г.В..

Прокурорът - Уважаема г-жо Председател, със защитата на подсъдимия, при условията на чл. 384, ал. 1, вр. ал. 1 на чл. 381 и следващите от НПК, постигнахме споразумение за решаване на настоящото наказателно производство при следните условия:

Подсъдимия Г.Г.В. - роден на *** ***, български гражданин, неженен, със ***средно образование, строител на частна практика, неосъждан, ЕГН **********

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН

В това, че в периода от 03.07.2016 г. до 05.07.2016 г. в гр. Ямбол, действайки при условията на продължавано престъпление от ATM /банкомат/ с № **** на „****“ АД, находящ се на ул. „Т“ № 14 и ATM /банкомат/ с № **** на „****/“ ЕАД, находящ се в ж. к. „Г.Б.“ до бл. № 12, предприятие „В.Я.“ на два пъти е използвал платежен инструмент - дебитна карта **** с № 4143871022972883, издадена от „****/“ ЕАД на И.Г. - С. *** и без ***съгласието на титуляра е изтеглил от банкова сметка с № **********, собственост на И.Г.С. *** сума в общ размер на 700,00 лева, като деянието не съставлява по-тежко престъпление, както следва:

- На 03.07.2016 г. в гр. Ямбол от ATM /банкомат/ с № **** на „****“ АД, находящ се на ул. „Т.***“ № 14 е използвал платежен инструмент - дебитна карта **** с № 4143871022972883, издадена от „****/“ ЕАД на И.Г.С. *** и без съгласието на титуляра е изтеглил от банкова сметка с № **********, собственост на И.Г.С. *** сумата от 400,00 лева, като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

- На 05.07.2016 г. в гр. Ямбол от ATM /банкомат/ с № **** на „****/“ ЕАД, находящ се в ж. к. „Г.Б.“ до бл. № 12, предприятие „В.Я.“ е използвал платежен инструмент -дебитна карта **** с № 4143871022972883, издадена от „****/“ ЕАД на И.Г.С. *** и без съгласието на титуляра е изтеглил от банкова сметка с № **********, собственост на И.Г.С. *** сумата от 300,00 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление поради което и на основаине чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 и ал. 3  от НК му се определя наказание ЛИШАВНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

НА основание чл. 66 ал. 1 от НК така наложеното наказание „лишаване от свобода“ се отлага за изпитателен срок в размер на ТРИ ГОДИНИ.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА - един брой CD, съдържащ запис от инкриминираното по делото банкоматно устройство, след влизане на споразумението в сила следва да бъде унищожено като вещ без стойност.

Моля, да намерите, че така постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала и да го одобрите.

Адв. Б. - Моля, да одобрите така постигнатото споразумение като непротиворечащо на закона и морала.

Подс. Г.В. - Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тях. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред. Доброволно ще подпиша ***поразумението.

 На основание чл. 382 ал. 6 от НПК  се вписа съдържанието на окончателното споразумение, както следва:

Подсъдимия Г.Г.В. - роден на *** ***, български гражданин, неженен, със средно образование, строител на частна практика, неосъждан, ЕГН **********

 

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН

В това, че в периода от 03.07.2016 г. до 05.07.2016 г. в гр. Ямбол, действайки при условията на продължавано престъпление от ATM /банкомат/ с № **** на „****“ АД, находящ се на ул. „Т.“ № 14 и ATM /банкомат/ с № **** на „****/“ ЕАД, находящ се в ж. к. „Г.Б.“ до бл. № 12, предприятие „В.Я.“ на два пъти е използвал платежен инструмент - дебитна карта **** с № 4143871022972883, издадена от „****/“ ЕАД на И.Г.С. *** и без съгласието на титуляра е изтеглил от банкова сметка с № **********, собственост на И.Г.***. *** сума в общ размер на

700,00 лева, като деянието не съставлява по-тежко престъпление, както следва:

- На 03.07.2016 г. в гр. Ямбол от ATM /банкомат/ с № **** на „****“ АД, находящ се на ул. „Т.“ № 14 е използвал платежен инструмент - дебитна карта **** с № 4143871022972883, издадена от „****/“ ЕАД на И.Г.С. *** и без съгласието на титуляра е изтеглил от банкова сметка с № **********, собственост на И.Г.С. *** сумата от 400,00 лева, като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

- На 05.07.2016 г. в гр. Ямбол от ATM /банкомат/ с № **** на „****/“ ЕАД, находящ се в ж. к. „Г.Б.“ до бл. № 12, предприятие „В.Я.“ е използвал платежен инструмент -дебитна карта **** с № 4143871022972883, издадена от „****/“ ЕАД на И.Г.С. *** и без съгласието на титуляра е изтеглил от банкова сметка с № **********, собственост на И.Г.С. *** сумата от 300,00 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление поради което и на основаине чл. 249, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 и чл. 55, ал. 1, т. 1 и ал. 3  от НК му се определя наказание ЛИШАВНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ЕДНА ГОДИНА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.

НА основание чл. 66 ал. 1 от НК изтърпяването на така наложеното наказание „лишаване от свобода“ се отлага за изпитателен срок в размер от ТРИ ГОДИНИ.

Имуществените вреди от престъпленито са възстановени.

 ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА - един брой CD, съдържащ запис от инкримираното по делото банкоматно устройство, след влизане на споразумението в сила да се унищожи като вещ без стойност.

 

 

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:

                  М. Б.

 

ЗАЩИТНИК:

                  Адв. М. Б.

 

 

ПОДСЪДИМ:

                 Г.Г.В.

 

 

 

 

 

Съдът счита, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и морала, поради което същото следва да бъде одобрено в съответствие с чл. 382 ал. 7 от НПК. Същото отговаря както по отношение на съставомерността на деянието, така също и съответства на събраните в хода на досъдебното производство доказателства, приложени по делото.  Определеното със споразумението наказание отговаря на тежестта на осъщественото деяние, личността на подсъдимия и ще постигне целите на чл. 36 от НК.

По изложените съображения съдът

 

ОПРЕДЕЛИ: № 1

 

ОДОБРЯВА сключеното споразумение, подробно описано по-горе, между прокурора от Окръжна прокуратура- Ямбол – Милен Божидаров, защитника на подсъдимия – адв. М. Б. и подсъдимия Г.Г.В..

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №386/2016 г. по описа на Окръжен съд- Ямбол.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на незабавно изпълнение.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протестиране в частта на отношение на прекратяването на делото в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд- Бургас.

Протокола се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.20 часа.

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                                                      СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ:1.                        2.

 

 

 

         СЕКРЕТАР: