РАЗПОРЕЖДАНЕ


Text Box:
29.02.2016 г.


гр.Ямбол


 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, VI-ти първоинстанционен наказателен състав в закрито заседание на двадесет и девети февруари две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГЕРГАНА КОНДОВА

 

като разгледа докладваното от съдията

НОХД № 65 по описа на съда за 2016 година, на етап "Подготвителни действия за разглеждане на делото в съдебно заседание", за да се произнесе взе предвид следното:

 

Съдебното производство по делото е образувано въз основа на внесен от Окръжна прокуратура - Ямбол в Окръжен съд - Ямбол обвинителен акт срещу подсъдимия А.С.Й. ***, ЕГН **********,*** престъпление по 255, ал.З, вр.ал.1, т.2, т.4, т.6 и т.7, вр.чл.26, ал.1 от НК.

В изпълнение на правомощията си, визирани в чл.248, ал.2, т.1 от НПК, като изходи от обстоятелствената част на обвинението по смисъла на чл.42, ал.1 от НПК, съдия - докладчикът констатира, че делото не е подсъдно на Окръжен съд-Ямбол. Това е така, защото продължаваното престъпление, за осъществяване на което подсъдимият е обвинен, е извършено в гр.София, отнасящ се към района на Софийски градски съд. Негова е местната подсъдност, която съгласно чл.36, ал.1 от НПК принадлежи на съда, в чийто район е извършено престъплението. При това положение и доколкото Софийски градски съд е равен по степен съд на Окръжен съд - Ямбол, съгл.чл.42, ал.2 от НПК съдията-докладчик следва да прекрати образуваното пред ОС-Ямбол съдебно производство и да изпрати делото на СГС.

Отделно от горното, видно от списъка за призоваване, приложен към обвинителния акт, подсъдимият, както и всички свидетели са с адреси за призоваване в гр.София и населени места в близост до гр.София, което е от значение и за постигане на процесуална икономия при разглеждане на делото.

Воден от изложеното и на осн.чл.249, ал.1 вр.чл.248, ал.2, т.1, вр.чл.36, ал.1 и чл.42, ал.2 от НПК, съдията-докладчик от ОС-Ямбол

 

РАЗПОРЕДИ:

 

ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по НОХД № 65/2016 г. по описа


на Окръжен съд-Ямбол и

ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Софийски градски съд. Разпореждането не подлежи на жалба или протест.