О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

 

                            26.02.2016 година                        гр.Ямбол

 

 

Ямболският окръжен съд,  ІІІ-ти въззивен  граждански състав, 

на  26.02.2016  година, в закрито заседание в следния състав:

 

        ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛИНА ЧАПКЪНОВА

        ЧЛЕНОВЕ: РОСИЦА СТОЕВА

                             КАЛИНА ПЕЙЧЕВА                                                                        

 

Секретар:

като разгледа докладваното от съдия К. Пейчева

въззивно гражданско дело № 104 по описа на ЯОС за 2016 година,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

Настоящият въззивен състав на Окръжен съд – Ямбол, изпълнявайки процесуалното си задължение по чл.267, ал.1 от ГПК, извърши проверка на допустимостта на въззивната жалба и констатира, че първоинстанционният съд не е извършил всички действия по администрирането на въззивната жалба от К.Д.П., чрез адв.К.С., с която обжалва решение № 41 от 01.12.2015г., постановено от Районен съд – гр.Тополовград по гр.д. № 125/2015г. по описа на ТРС.

Съгласно чл.261, т.4 от ГПК, към жалбата се прилага и документ за внесена дължимата държавна такса. Ако жалбата не отговаря на изискванията на чл. 260, т. 1, 2, 4 и 7 и чл. 261, на страната се съобщава да отстрани в едноседмичен срок допуснатите нередовности (чл.262, ал.1 от ГПК). Ако в срока не се отстранят нередовностите, жалбата се връща на основание чл.262, ал.2, т. 2 от ГПК, разпореждането за което подлежи на обжалване с частна жалба по чл.262, ал.3 от ГПК.

ЯОС констатира, че приложената към въззивната жалба вносна бележка за внесена държавна такса за обжалване е за сумата 15 лв., при дължима сума за въззивно обжалване 25.00 лв.

Предвид изложеното, първоинстанционното дело заедно с жалбата и отговора следва да се изпрати на ТРС за допълнително събиране на  държавна такса в размер 10 лв..

Тъй като са установени процедурни пропуски при администрирането на жалбата от първоинстанционния съд, които не могат да бъдат отстранени от въззивния съд, делото следва да се прекрати и се изпрати на ЯРС за администриране на жалбата, съобразно дадените указания.

Предвид изложеното, ЯОС

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         Прекратява производството по в.гр.д. 104 по описа на ЯОС за 2016г.

Връща делото на ТРС за администриране на въззивната жалба от К.Д.П., чрез адв.К.С., с която обжалва решение № 41 от 01.12.2015г., постановено от Районен съд – гр.Тополовград по гр.д. № 125/2015г. по описа на ТРС, съобразно указанията в мотивите на определението.  

Определението не подлежи на обжалване.

 

                    

                                                       

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

 

 

                                               ЧЛЕНОВЕ:1.

 

 

 

 

 

                                                                  2.