ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

15.02.2016 г.                   гр.Ямбол


 

 

 

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, III-ти въззивен граждански състав на      15    февруари     2016 година в закрито заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЛИНА ЧАПКЪНОВА

 ЧЛЕНОВЕ: 1. РОСИЦА СТОЕВА

                         2. КАЛИНА ПЕЙЧЕВА

секретар

като разгледа докладваното от съдия  Росица Стоева възз.гр.дело №88 по описа на 2016 г., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството пред ЯОС е по реда на чл.258 и сл. ГПК.

Образувано по жалба на Ч.П.Б., чрез пълномощника му адв.А. П. от САК против Решение №711/28.12.2015 г., на ЯРС, ГО, ХШ-ти състав (без да е посочен номера на делото, по което е постановено решението).

ЯОС, след като се запозна с жалбата и приложенията към нея, констатира, че последната е нередовна. Въззивната жалба (озаглавена частна жалба) не е депозирана чрез първостепенния съд, както изисква чл.259, ал.1 ГПК, а направо в ЯОС, при което към нея не е приложено първоинстанционното производство и съответно не е надлежно администрирана от ЯРС, както изисква чл.262 от ГПК.

При изложеното до тук настоящото производството следва да се прекрати, а делото да се върне на ЯРС за свързване на жалбата с делото и надлежното й администриране от първостепенния съд в съответствие с чл.262 ГПК.

Водим от изложеното Ямболският окръжен съд

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по възз.гр.д.№88/2016 г. по описа на ЯОС.

ИЗПРАЩА на ЯРС жалбата на Ч.П.Б., подадена чрез пълномощника му адв.А. П. от САК против Решение №711/28.12.2015 г., на ЯРС, ГО, ХШ-ти състав (без да е посочен номера на делото, по което е постановено решението) за свързване с делото и надлежното й администриране от първостепенния съд в съответствие с чл.262 ГПК, след което да се изпрати на ЯОС за произнасяне.

Определението не подлежи на обжалване.

 

Препис от определението да се изпрати на Ч.П.Б., чрез пълномощника му адв.А. П. от САК-  за сведение.

ПРЕДСЕДАТЕЛ:            ЧЛЕНОВЕ : 1.            2.