П Р И С Ъ Д А

№ 33                                    15.05.2015 г.                        гр.Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД               НАКАЗАТЕЛЕН СЪСТАВ  на  петнадесети май                                                               2015 година

В публично заседание в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:ДИАНА  ФАРФАРОВА

 

        СЪД.ЗАСЕДАТЕЛ :1.Б.С.

                                           2. М.А.

 

 

Секретар  Ив. З.

Прокурор Ж.И.

Като разгледа докладваното  от съдия Фарфарова

НОХД №131 по описа за 2015 година

 

 

П Р И С Ъ Д И :

 

 

ПРИЗНАВА подсъдимия М.М.Х.  роден на  *** *** , б.г., ж., с о.о., н. , ЕГН**********

за ВИНОВЕН в това, че на  13.08.2014 г. около 16.00 часа в с. К., общ.Тополовград по ул.”Г.Д.” при управлението на  МПС лек автомобил  марка „Фиат Улисе” с рег.№ У **** АМ , собственост на  А.Й. *** , при отклоняване на дясно излязъл извън платното за движение , навлязъл косо в десния банкет / тротоар/ и се ударил в стълб , нарушил правилата за движение визирани в разпоредбите на  чл. 20 ал.1 и 2 от ЗДП и по непредпазливост  е причинил смъртта на  Р. Ю. Д. и средна  телесна повреда на  А. Ю. Д. от с.К. , общ Тополовград , изразяваща се в  счупване  на лъчевата кост  на лявата ръка , довело до трайно затрудняване  на движението на лявата ръка, поради което и на осн. чл.343 ал.4 вр. с ал.3 б.”б” вр. с ал.1 б.”в” вр. с чл.342 ал.1 вр. с чл.54 ал.1 и чл.58а ал.1 от НК го  ОСЪЖДА  на  ТРИ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА , което  да изтърпи при първоначален ОБЩ РЕЖИМ в  затворническо общежитие от открит тип.

На осн. чл. 343 Г от НК лишава подсъдимия М.  М.Х. /с установена по делото самоличност / от правото да управлява  МПС за срок  от ЧЕТИРИ  ГОДИНИ,считано  от влизане на присъдата в сила.

Признава подсъдимия М.М.Х. /с установена по делото самоличност/ ЗА НЕВИНОВЕН да е осъществил горното деяние при нарушение разпоредбата на чл. 5 ал. 1 т. 1 ЗДП и на основание чл.304 НПК ГО ОПРАВДАВА по това му предявено обвинение.

ОСЪЖДА подсъдимия М.М.Х. /с установена по делото самоличност/  да заплати направените по делото разноски  в размер на  440  /четиристотин и четиридесет/ лева  в полза на Републикански бюджет по сметка  на  ОД на МВР-Хасково.

Присъдата ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ И ПРОТЕСТИРАНЕ  в  петнадесетдневен срок  от днес пред  Апелативен съд-Бургас.

 

 

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:   

                                                                           

 

 

                СЪД.ЗАСЕДАТЕЛИ:1.                                       2.