Р  Е  Ш  Е  Н  И Е

     № 2                              14.10.2019 гр.Ямбол

                                                    В     ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд,   фирмено отделение, в закрито съдебно  заседание на  четиринадесети октомври през две хиляди и деветнадесета година, в следния състав:

              

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                              ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Ф.д. № 1 по описа за 2019г.

за да се произнесе, взе  предвид следното:

 

            Фирменото дело е образувано въз основа на заявление от Пълномощника на "Национален алианс "Обединени Божии Църкви" п-р А. В. Е., с искане за вписване като юридическо лице на местно поделение на вероизповеданието в гр.Стралджа, общ.  Стралджа, обл. Ямбол

Към делото са приложени следните документи: протокол №1/20.06.2019г. от Общо събрание на ОБЦ - гр. Стралджа; Решение №4 от 26.02.2013 на СГС по ф.д. 1661/2003г.; удостоверение от 23.05.2019г. за АПС на "Национален алианц "Обединени божии църкви" - гр. София; Устав на НА на ОБЦ; у-ние с изх. № 059/26.06.2019 издадено от НА на ОБЦ, относно органите на управление на Обединена Божия църква - гр. Стралджа; пълномощно; декларация-съгласие и образец от подписа на представляващия ОБЦ - гр. Стралджа, уведомително писмо за запазено наименование  на местното поделение; вносна бележка за внесена ДТ.

От така изложената фактическа обстановка съдът достигна до следните правни изводи:

Според чл. 20 от Закона за вероизповеданията е налице валидно взето решение от централното ръководство на "Национален алианс "Обединени Божии Църкви" за регистриране на местното поделение в гр. Стралджа като юридическо лице.

По тези съображения съдът намира, че следва да се постанови вписване на местното поделение „ОБЕДИНЕНА БОЖИЯ ЦЪРКВА - гр.Стралджа"

 Водим от горното и на осн. чл. 595 и сл. ГПК и чл. 20 от Закона за вероизповеданията ЯМБОЛСКИ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра на вероизповеданията при ЯОС, местно поделение в състава на религиозната институция "Национален алианс "Обединени божии Църкви", със седалище гр. София, рег. по ф.д. № 1661/2003г. по описа на СГС:

 Наименование на местното поделение:

ОБЕДИНЕНА БОЖИЯ ЦЪРКВА – ГР. СТРАЛДЖА”,

             със седалище и адрес на управление гр. Стралджа, ул. „И. ***.

   Ръководство в състав: И.В.И., ЕГН ********** - Председател,  Й.Й.Й.,  ЕГН ********** - член, Н.И.И., ЕГН ********** - член, Д.Д.И., ЕГН ********** - член

 ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО - И.В.И., ЕГН ********** -ПРЕДСЕДАТЕЛ.

Решението не подлежи на обжалване.

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: