Р Е Ш Е Н И Е

 

                                   гр. Ямбол, 24.06.2019 г.

 

                                      В ИМЕТО НА НАРОДА

 

      ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданска колегия, в закрито съдебно заседание в състав:

                                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВЕСЕЛА СПАСОВА

като разгледа докладваното от съдия В. Спасова т. дело №  90/ 2017 г., за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството е по чл.632 ал.2 от ТЗ.

По искане на синдика на "МАГИ - ВАСИЛЕВА" ЕООД, да бъдат приканени кредиторите да предплатят сумата 7000 лв., необходима за издръжка на производството по несъстоятелност, съдът е постановил определение от 20.05.2019 г., с което е отправена към кредиторите такава покана. Указано им е, че при невнасяне на сумата производството подлежи на спиране по реда на чл.632 ал.1-5 от ТЗ. Тъй като в дадения срок не са били представени доказателства за внасяне на определената сума, а същевременно са липсвали средства по особената сметка за разноски в производството по несъстоятелност, съдът е спрял последното на основание  чл. 632, ал. 5 вр. ал. 1 от ТЗ.

С молба от 24.06.2019 г. от кредитора „Юробанк България“ АД, чрез адв. П.К., е заявено внасянето на разноските в размер на 7000 лв. Към молбата е приложено копие от Преводно нареждане от 10.06.2019 г. за внасяне на разноските по делото.

Съгласно чл. 632 ал.2 от ТЗ, спряното производство може да бъде възобновено в срок от една година от вписването на решението за спиране по молба на длъжника или на кредитор, като възобновяване се допуска, ако кредиторите удостоверят, че е налице достатъчно имущество или ако депозират необходимата сума за предплащане на разноски за производството.

В настоящия случай съдът приема, че са налице са всички законови предпоставки, визирани в чл.632 ал.2 от ТЗ за възобновяване на спряното съдебно производство по несъстоятелността на длъжника, тъй като нужните за продължаването му разноски са платени в определения  от съда размер и в законния едногодишен срок.

На основание изложеното, ЯОС

 

  

                                                         РЕШИ:

 

 

ВЪЗОБНОВЯВА на основание чл.632 ал.2 от ТЗ производството по несъстоятелност по т.д.№ 90/2017 г. по описа на ЯОС.

Насрочва събрание на кредиторите на "МАГИ-ВАСИЛЕВА" ЕООД- гр. Ямбол - в несъстоятелност с дневен ред: вземане на решение за определяне начина на продължаване на процедурата по осребряване на активите от масата на несъстоятелността- ред, начин, условия и минимална цена на активите-недвижим имот –поземлен имоти  сграда, заедно с ДМА- находящ се в гр.Ямбол и МПС-„Фиат Дукато“ за 11.07.2019 г. от 11.00 ч. в Съдебната палата - гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов"№ 1

Да се обяви решението в Търговския регистър при АВ! 

Препис от решението да се изпрати незабавно на Агенцията по вписванията-Търговски регистър, като на основание чл.620 ал.6 ТЗ за вписването не се събира ДТ.

Решението да се впише в книгата по чл. 634в от ТЗ!

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

 Решението подлежи на обжалване пред Бургаския апелативен съд в седмодневен срок от вписването му в търговския регистър.

 

 

                                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: