ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

......................   11.06.2019г., гр.Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, І–ви въззивен граждански състав, в закрито заседание на 11.06.2019г. в състав:

 

                                                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                                 ЧЛЕНОВЕ: КАЛИНА ПЕЙЧЕВА

                                                                                       ТОНКА МАРХОЛЕВА

                  

като разгледа докладваното от съдията К. Пейчева

в.ч.гр.д. 176/2019г. по описа на ЯОС,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.23, ал.3 от ГПК.

ЯОС констатира, че пред РС- Тополовград е било образувано ч.гр.д.№169/2019г. по искане от Л. К. - инспектор в Инспектората към ВСС, с посочено правно основание чл.62, ал.7 от Закона за кредитните институции.

Съдиите от Районен съд - гр.Тополовград са се отвели от разглеждането на ч.гр.д.№ 169/2019г. по описа на ТРС, поради което е изчерпана възможността за разглеждане на делото от ТРС.

С определение № 247/06.06.2019г. на ТРС, постановено по гр.д.№169/2019г. по описа на ТРС, е прекратено производството по делото и същото е изпратено на Ямболския окръжен съд по компетентност за определяне на друг равен по степен съд, който да го разгледа.

Съгласно чл.23, ал.3 от ГПК, ако поради отстраняване на съдии разглеждането на делото в съответния съд е невъзможно, горестоящият съд постановява изпращането му за разглеждане в друг равен съд.

ЯОС намира, че са налице предпоставките на чл.23, ал.3 от ГПК, тъй като е налице невъзможност на ТРС да разгледа делото поради направени отводи на всички съдии от този съд. Следва да бъде определен друг, равен по степен съд, за разглеждане на делото. С оглед изложеното, ЯОС приема, че делото следва да се изпрати за разглеждане на Районен съд – гр.Елхово.

Мотивиран от горното, съставът на ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ИЗПРАЩА, на основание чл.23, ал.3 от ГПК, образуваното пред ТРС гр.д.№ 169/2019г. за разглеждане в Районен съд – гр.Елхово.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                         ЧЛЕНОВЕ: 1.                                   2.