ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

                                               07.05.2019 г., гр. Ямбол

 

 

  ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданска колегия, в закрито съдебно заседание в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ВЕСЕЛА СПАСОВА

Като разгледа докладваното от съдия В. Спасова т. д. № 39/2019 г. на ЯOС:

 

Производството е по реда на  чл. 25 от Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел /ЗТРРЮЛНЦ/ вр. глава XXI "Обжалване на определенията" ГПК.

Образувано е по жалба на "Лемекон" АД-гр.Елхово срещу отказ № 20190423104101/24.04.2019 г. на длъжностно лице при АВ – ТРРЮЛНЦ за вписване на промени по партидата на дружеството.

  Съдът констатира, че жалбата е нередовна. Същата не отговаря на изискванията на чл. 261, т. 4 вр. чл. 275, ал. 2 ГПК, тъй като не е внесена по сметката на ОС-Ямбол дължимата от жалбоподателя държавна такса в размер на 7,50 лева, съгласно чл. 29 ТДТССГПК вр. раздел IIа от ТДТСАВ. Приложеното копие на вноска бележка касае такса, внесена на ОС-Добрич и от документа не се установява връзката му с процесния отказ, чийто номер не е посочен, т.е. оригиналът на бележката би могъл да се приложи и към всяка друга жалба, при това неадресирана до ЯОС.

Съдът счита, че настоящото производство е недопустимо и следва да се прекрати като такова, а жалбата да се изпрати на АВТРРЮЛНЦ за администриране на жалбата по реда на чл.262 ал.1 от ГПК вр. чл. 25 ал.4 от ЗТРРЮЛНЦ, препращащ към правилата на глава двадесет и първа "Обжалване на определенията" от ГПК. Администриращият орган има задължение да извърши проверка по чл.260 и чл.261 от ГПК и да изпрати на съда изискваното от закона приложение към жалбата- документ за внесена по сметката на ОС-Ямбол ДТ.

На основание изложеното, ЯОС

 

 

                                            ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по т.д.№ 39/2019 г. по описа на ЯОС.

ИЗПРАЩА жалбата на АВТРРЮЛНЦ за изпълнение на указанията, дадени в обстоятелствената част на настоящото определение.

Определението не подлежи на обжалване.         

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: