П  Р  И  С  Ъ  Д  А

 

  48                                        16.04.2019 година                                 град Ямбол

 

В   И М Е Т О   Н А     Н А Р О Д А

 

Ямболският окръжен съд         VI-ти  Първоинстанционен наказателен състав

На шестнадесети април                                                                       2019 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГЕРГАНА КОНДОВА

                                                    СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. М.А.

                                                                                            2. С.С.

 

Секретар М. Коматарова

Прокурор Г. Г.

Като разгледа докладваното от съдия КОНДОВА

НОХД № 90 по описа на 2019 година

 

                                П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Т.Г. - роден на *** ***, б. г., н., н., о., б., ЕГН: **********

 

ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 22.30 часа на **.**.**** г. до около 04.20 часа на **.**.**** г., в гр. С., обл. Я., действайки в условията на продължавано престъпление, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на лица и имот, е отнел чужди движими вещи на обща стойност 3175.00 лева /три хиляди сто седемдесет и пет лева/ от владението на различни собственици без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като извършеното деяние представлява опасен рецидив по чл.29, ал.1, б."а" и б."б" от НК, поради което на основание чл.196, ал.1, т.2, вр.чл.195, ал.1, т.3, вр.чл.194, ал.1, вр.чл.26, ал.1, вр.чл.29, ал.1, б."а" и б."б" вр. чл. 58а, ал.1 и чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

 

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Т.Г., със снета по делото самоличност, ЗА ВИНОВЕН и в това, че на **.**.**** г., около 02.00 часа, на ул. „Х." в близост до блок № **, в гр. С., обл. Я., е отнел чужди движими вещи на обща стойност 210.00 лева /двеста и десет лева/, от владението на собственика им С.Г.З.,***, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и извършеното деяние представлява опасен рецидив по чл.29, ал.1, б."а" и б."б" от НК, поради което на основание чл. 199, ал. 1 т.4, вр. чл.198, ал.1, вр. чл. 29, ал.1, б."а" и б."б" вр. чл. 58а, ал.1 и чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на ТРИ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

 

На основание чл.23 ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия И.Г. едно ОБЩО наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ ГОДИНИ И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален СТРОГ режим.

 

На основание чл.59 ал.1 и ал.2 от НК ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият Г. е бил задържан по настоящото дело, считано от **.**.**** г.

 

ОСЪЖДА подсъдимия И.Г., със снета по делото самоличност, да заплати на гражданския ищец С.Г.З., ЕГН: ********** сума в размер на 210 /двеста и десет/ лева, представляваща претърпените от З. в резултат от извършеното от подсъдимия Г. престъпление по чл.199 ал.1 т.4 от НК имуществени вреди.

 

ОСЪЖДА подсъдимия И.Г., със снета по делото самоличност, да заплати на гражданския ищец ЕТ "С. С. - Й. С." гр. С., обл. Я. сума в размер на 2 525 /две хиляди петстотин двадесет и пет/ лева, съставляваща претърпените от едноличния търговец имуществени вреди, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането - **.**.**** г. до окончателното й изплащане.

 

ОСЪЖДА подсъдимия И.Г. да заплати направените по делото разноски в размер на 187,32 лева, които да плати в полза на Републиканския бюджет по сметка на РУ - С., както и Държавна такса в размер на 151 лева върху уважените граждански искове.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд гр. Бургас.

                                       

 

               

                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

 

                       СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                       2.