О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

                                                                          22.03.2019г.                                гр.Ямбол

 

Ямболският окръжен съд                                                                гражданско отделение

На 22.03.2019 година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Т.дело № 17 по описа за 2019г.

За да се произнесе, взе предвид следното:

С определение от 12.02.2019г. ЯОС е оставил без движение подадената от синдика на „Ели Комерс”ЕООД гр.Ямбол - в несъстоятелност искова молба, указвайки на ищеца в едноседмичен срок да изправи констатираните от съда нередовности - да посочи цената на иска съобразно данъчната оценка на имотите и да впише исковата молба.

При извършената проверка по делото ЯОС установи, че определението му с указанията за изправяне на исковата молба е връчено на ищеца на 26.02.2019г., като в дадения му срок, който е продължен на основание чл.63, ал.1 ГПК с нов двуседмичен срок и изтекъл на 19.03.2019г., ищецът - синдикът на „Ели Комерс”ЕООД гр.Ямбол - в несъстоятелност не е отстранил нередовностите на исковата молба, включително до днес - 22.03.2019г. Поради това, на основание чл.129,ал.4,вр. с ал.3 ГПК съдът следва да прекрати производството по делото и върне исковата молба на ищеца.

Водим от горното, ЯОС

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.129,ал.4, вр. с ал.3 ГПК производството по т.д.№17/2019г. по описа на ЯОС, поради неотстраняване в срок нередовностите на исковата молба.

ВРЪЩА исковата молба, заедно с приложенията към нея, на ищеца - синдика на „Ели Комерс”ЕООД гр.Ямбол - в несъстоятелност.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд гр. Бургас в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.

                                                                

                                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: