Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

 

                                гр.Ямбол........15.01........2019 г.

 

                               В    ИМЕТО    НА    НАРОДА

 

  Ямболският окръжен съд, гражданска колегия, в закрито заседание

  На..............................петнадесети...януари………...................................

  През две хиляди и деветнадесета година,..........в състав:

                                                         Председател: Галина Вълчанова

 

  като разгледа докладваното от съдия Г.Вълчанова.................т.д.№ 47

по описа за 2017 година…., за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по чл.632 ал.2 от ТЗ.

Депозирана е молба от „Райфайзенбанк/България/“ ЕАД гр.София, кредитор на „НИКРАС ОЙЛ“ ООД гр.Ямбол с искане спряното производство по несъстоятелност по т.д. № 47/2017 год. по описа на ЯОС да бъде възобновено, тъй като банката в едногодишния срок за предявяване на това искане не е изтекъл и е предплатена определената от съда парична сума за покриване на разноските по несъстоятелността в размер на 2500 лв.

Съдът намира молбата за допустима и основателна по следните съображения:

С решение № 27/2.08.2017 г. ЯОС е обявил неплатежоспособността на „НИКРАС ОЙЛ“ ООД гр.Ямбол и е открил производство по несъстоятелност на дружеството. С определение 302/1.09.2017 г. съдът е разрешил продължаване на изпълнителните действия по и.д.№ 146/2017 г. по описа на ЧСИ Г. Г. с район на действие ОС Сливен, предприети в полза на „Райфайзенбанк/България/“ ЕАД гр.София. Видно от определение № 47/22.12.2017 г., кредиторът „Райфайзенбанк/България/“ ЕАД гр.София е с най-голямо прието вземане в размер 4 339 442,58 лв. Било е насрочено събрание на кредиторите за определяне реда и начина на осребряване на имуществото и избор на оценители.

От приложения към молбата на кредитора „Райфайзенбанк/България/“ ЕАД платежен документ се установява, че банката е внесла определената от съда  сума в размер на 2500 лв. по особената сметка на търговското дружество.

Предвид изложените обстоятелства, съдът приема, че са налице са всички законови предпоставки, визирани в чл.632 ал.2 от ТЗ за възобновяване на спряното съдебно производство по несъстоятелността на длъжника „НИКРАС ОЙЛ“ ООД гр.Ямбол, тъй като нужните за продължаването му  разноски са платени в определения  от съда размер и от закона едногодишен срок.

На основание изложеното, ЯОС

 

                                                       РЕШИ:

 

ВЪЗОБНОВЯВА на основание чл.632 ал.2 от ТЗ производството по несъстоятелност по т.д.№ 47/2017 год. по описа на ЯОС.

СВИКВА събрание на кредиторите на Никрас ойл ООД гр.Ямбол на 18.02.2019 г. в 9.30 ч. в Съдебната палата, гр.Ямбол, ул. “Жорж Папазов” №1, с дневен ред: 1. Определяне на реда и начина за осребряване на имуществото на длъжника, метод и условия за оценка на имуществото; 2. Избор на оценители и определяне на възнаграждението им.

Да се обяви определението в Търговския регистър при АВ. 

Препис от определението да се изпрати незабавно, на Агенцията по вписванията-Търговски регистър, като на основание чл.620 ал.6 ТЗ за вписването не се събира ДТ.

Решението да се впише в книгата по чл. 634в/ ТЗ.

Решението да се  връчи на длъжника, кредиторите и синдика.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

Решението подлежи на обжалване в седмодневен срок от вписването му в ТР пред Апелативен съд гр. Бургас.

 

 

                                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: