П Р О Т О К О Л

 

  

15.01.2019  година                                                                                 гр. Я.

 

Я.ският окръжен съд,                                             I-ви   Наказателен състав

На петнадесети януари                                                                       2019  година

В публично заседание в следния  състав:

 

                                           ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИАНА ФАРФАРОВА

                                   СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Л.Х.

                                                                       2.  П.Т.

                                                                                                      

 

Секретар Ив. Златева

Прокурор  Р. Лефтерова  

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ФАРФАРОВА

НОХД № 363 по описа за 2018 година

На именното повикване в  09.30 часа се явиха :

 

Подсъдимият В.Р., редовно призован, се явява лично.

В залата се намира адв. М.М.определен от Председателя на АК-Я. за осъществяване на правна помощ.

 

Съдът констатира, че подсъдимият Р. е направил писмено искане за назначаване на служебен защитник с оглед изразено от него желание на сключване на споразумение по делото.

 

Подс. В.Р. - Поддържам искането си да ми бъде назначен служебен защитник.

 

Предвид направеното искане от подсъдимия съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НАЗНАЧАВА в качеството на служебен защитник на подсъдимия В.Ю.Р. адв. М.М.от Адвокатска колегия -Я..

Прокурорът - Да се даде ход на делото.

Адв. М.- Да се даде ход на делото.

 

Съдът счита, че липсват пречки по даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО В РАЗПОРЕДИТЕЛНО ЗАСЕДАНИЕ

 

СНЕМА САМОЛИЧНОСТ НА ПОДСЪДИМИЯ, КАКТО СЛЕДВА:

В.Ю.Р. - роден на *** г. в гр. С., живущ ***, б., б.б., с о.о., б., ж., н., ЕГН **********.

 

Подс. В.Р. - Получил съм препис от обвинителния акт преди повече от 7 дни.

 

На основание чл. 274 и чл. 275 от НПК на страните се разясниха правата, по повод на което:

Прокурорът - Не правя искания, бележки, възражения. Не правя отводи на състава на съда.

Адв. М.- Нямам искания, бележки, възражения. Не правя отводи на състава на съда.

 

ДОКЛАДВА СЕ ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ ОТ ПРОКУРОРА

Прочете се.

 

Съдът, в хода на разпоредителното заседание, дава възможност на страните да изразят становище по въпросите по чл. **8 ал. 1 от НПК.

Прокурорът - Уважаема г-жо Председател, уважаеми съдебни заседатели, намирам, че делото е подсъдно на настоящия съд. Не са налице основания за спиране или прекратяване на наказателното производство. На досъдебното производство не е допуснато отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила, довело до ограничаване процесуалните права на страните по делото.  Намирам, че са налице  основания за разглеждане на делото по реда на Глава XXIX от НПК предвид изявеното желание в писмена форма от страна на подсъдимия за приключване на делото със споразумение, за което моля да ни дадете възможност да договорим такива условия със защитата. Не са налице основания за разглеждане на делото при закрити врати, за привличане на резервен съдия или съдебен заседател. Защитник  вече има назначен на подсъдимия. Не са налице основания за назначаване на преводач, на тълковник и за извършване на съдебни следствени действия по делегация, за назначаване на вещо лице. Мярката за неотклонение „подписка“ намирам, че следва да остане същата. Нямам искания за събиране на нови доказателства. Ще моля да насрочите делото за разглеждане по реда на Глава XXIX от НПК за обсъждане на възможност за сключване на споразумение със защитника на подсъдимия.

 

Адв. М.- Уважаема г-жо Председател, не оспорвам подсъдността на делото. Не правя искания за събиране на нови доказателства. Подкрепям направеното искане, аргументите на прокуратурата за разглеждане и завършване на делото по реда на Глава XXIX от НПК, със споразумение. Не откривам допуснати отстраними съществени нарушения на досъдебното производство. Мярката за неотклонение да остане същата.

 

Подс. В.Р. - Присъединявам се към становището на защитата ми.

 

След тайно съвещание, по въпросите по чл. **8 ал. 1 от НПК съдът намира следното:

Съгласно правилата за определяне на местната и родова подсъдност делото е подсъдно на Окръжен съд - Я.. Не се констатират основания за прекратяване и спиране на наказателното производство. При преглед на доказателствата по делото не се констатира наличието на допуснато отстранимо съществено процесуално нарушение на досъдебното производство, което да е нарушило правата на пострадалия и на подсъдимия. Налице са основания за разглеждане на делото по реда на Глава XXIX от НПК предвид направеното искане от защитата на подсъдимия и изразеното становище от подсъдимия. Липсват основания за разглеждане на делото при закрити врати, привличането на резервен съдия, съдебен заседател, вещо лице, преводач или тълковник по делото, както и за извършване на съдебно следствени действия по делегация. На подсъдимия има назначен служебен защитник по негово искане. Към настоящият момент липсват основания за изменение на взетата по отношение на подсъдимия мярка за процесуална принуда „подписка“. По делото не са направени искания за събиране на нови доказателства, като такива не следва да бъдат събирани служебно.

По изложените съображения съдът

 

ОПРЕДЕЛИ: № 4/15.01.2019 г.

 

Делото е подсъдно на Окръжен съд- Я..

Не са налице основания за спиране или прекратяване на наказателното производство.

На досъдебното производство не са допуснати отстраними съществени нарушения на процесуалните правила, които да са довели до ограничаване на процесуалните права на подсъдимия и на страните в производството.

 Налице са основанията за разглеждане на делото по реда на Глава XXIX от НПК.

Не са налице основанията на т. 5 на ал. 1 на чл. **8 от НПК.

ОСТАВЯ в сила взетата по отношение на подсъдимия В.Ю.Р. мярка за неотклонение „подписка“.

Не са налице основания за събиране на нови доказателства към настоящия момент.

По т. 3 и т. 6 от ал. 1 на чл. **8 НПК определението на съда подлежи на обжалване и протестиране в 7-дневен срок от днес пред Апелативен съд - Б., в останалата му част определението не подлежи на обжалване

 

Предвид взетото становище с настоящото определение по делото съдът открива производство по реда на Глава XXIX от НПК.

 

Прокурорът - Уважаема г-жо Председател, уважаеми съдебни заседатели, със защитника на подсъдимия постигнахме споразумение за решаване на делото по реда на Глава XXIX от НПК при следните условия:

Подсъдимия В.Ю.Р. - роден на *** г. в гр. С., живущ ***, б., б.б., с о.о., б., ж., н., ЕГН: **********

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН

В това, че: за времето от 21.36 ч. на *****г. до **.59 ч. на *****г. в гр. П., гр. П., гр. П., гр. С., гр. Б., гр. П., гр. С.и последно в гр. Я., при условията на продължавано престъпление, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент -ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил парична сума в общ размер на 18 040 лв. от различни ATM терминали на „УниКредит Булбанк“ - АД на територията на страната, а именно:

-       сума в общ размер на 1 200 лв. от ATM терминал с № 54809 в гр. П., ул. „Г. Б.“ № **,

-   сума в общ размер на 2 200 лв. от ATM терминал с № **427 в гр. П., бул. „Б.“ № *,

-   сума в общ размер на 1 600 лв. от ATM терминал с № 6**06 в гр. П., бул. „К.А.Б.“ № **,

-   сума в общ размер на 200 лв. от ATM терминал с № 5**** в гр. С., бул. „Ц.о.“ № **,

-   сума в общ размер на 450 лв. от ATM терминал с № 51805 в гр. Б., ул. „А.“ № **,

-   сума в размер на 50 лв. от ATM терминал с № 64805 в гр. П., ул. Г.И.“ № **,

-   сума в общ размер на 2 000 лв. от ATM терминал с № 50326 в гр. С., пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/,

-   сума в общ размер на 1 200 лв. от ATM терминал с № 52117 в гр. С., пл. „С.Н.“ № * /главен вход/,

-   сума в общ размер на 850 лв. от ATM терминал с № 58620 в гр. Я., бул. „Г.И.“ № ******,

-   сума в общ размер на 1 200 лв. от ATM терминал с № 54928 в гр. Я., ул. „Т.“ № **и

-   сума в общ размер на 7 090лв. от ATM терминал с № 575** в гр. Я., ул. „Ж.П.“ № *

като продължаваното престъпление и всяко едно от деянията на продължаваната престъпна дейност не съставляват по-тежко престъпление и отделните деяния са както следва:

1.        На *****г. в 21.36 ч. в гр.П., на ATM терминал № 54809, находящ се на ул. „Г. Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

2.        На *****г. в 21.37 ч. в гр. П., на ATM терминал № 54809, находящ се на ул. „Г. Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

3.        На ******. в 04.02 ч. в гр. П., на ATM терминал № 54809, находящ се на ул. „Г.Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

4.        На ****** г. в 06.30 ч. в гр. П., на ATM терминал № 54809, находящ се на ул. „Г. Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

5.   На ****** г. в 09.20 ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

6.   На ****** г. в 09.21 ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

7.   На ****** г. в 09.** ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

8.   На ****** г. в 12.03 ч. в гр. П., на ATM терминал № 6**06, находящ се на бул. „.А.Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

9.   На ****** г. в 12.04 ч. в гр. П., на ATM терминал № 6**06, находящ се на бул. „.А.Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ -АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

10.   На ****** г. в 12.05 ч. в гр. П., на ATM терминал № 6**06, находящ се на бул. „.А.Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ -АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

11.   На ****** г. в 12.20 ч. в гр. П., на ATM терминал № 6**06, находящ се на бул. „.А.Б.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ -АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

12.   На ******г. в **.12 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

13.   На ******г. в **.** ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

14.   На ******г. в **.** ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

15.   На ******г. в **.15 ч. в гр.Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

16.   На ******г. в **.16 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр.П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

17.   На ******г. в **.17 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

18.   На ******г. в **.18 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

19.   На ******г. в 02.** ч. в гр. С., на ATM терминал № 5****, находящ се на бул. „Ц.о.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

20.   На ******г. в 02.15 ч. в гр. С., на ATM терминал № 5****, находящ се на бул. „Ц.о.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

21.   На ******г. в 02.16 ч. в гр. С., на ATM терминал № 5****, находящ се на бул. „Ц.о.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

22.   На ******г. в 02.17 ч. в гр. С., на ATM терминал № 5****, находящ се на бул. „Ц.о.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

23.   На ******г. в 10.26 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

24.   На ******г. в 10.27 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

25.   На ******г. в **.17 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

26.   На ******г. в 16.32 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 58620, находящ се на бул. „Г.И.“ № ******, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

27.   На ******г. в 16.33 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 58620, находящ се на бул. „Г.И.“ № ******, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

28.   На **.******г. в 12.45 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

29.   На **.******г. в 12.46 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 100 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

30.   На **.******г. в 12.47 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

31.   На **.******г. в **.30 ч. в гр.Я., на ATM терминал № 58620, находящ се на бул. „Г.И.“ № ******, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

32.   На **.******г. в **.31ч. в гр.Я., на ATM терминал № 58620, находящ се на бул. „Г.И.“ № ******, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

33.   На **.******г. в **.32 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 58620, находящ се на бул. „Г.И.“ № ******, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 100 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

34.   На **.******г. в 15.41 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

35.   На **.******г. в 15.42 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

36.   На **.******г. в 15.43 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

37.   На **.******г. в 16.23 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 58620, находящ се на бул. „Г.И.“ № ******, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

38.   На **.******г. в 16.** ч. в гр. Я., на ATM терминал № 58620, находящ се на бул. „Г.И.“ № ******, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

39.   На 15.******г. в 12.21 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 54928, находящ се на ул. „Т.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

40.   На 15.******г. в 18.31 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 54928, находящ се на ул. „Т.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

41.   На 15.******г. в 18.32 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 54928, находящ се на ул. „Т.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

42.   На 16.******г. в 04.** ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

43.   На 16.******г. в 04.23 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

44.   На 16.******г. в 04.** ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

45.   На 16.******г. в 04.25 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

46.   На 16.******г. в 04.26 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

47.   На 16.******г. в 04.27 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

48.    На 16.******г. в 04.28 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

49.    На 16.******г. в 21.28 ч. в гр. Б., на ATM терминал № 51805, находящ се на ул. „А.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

50.    На 16.******г. в 21.29 ч. в гр. Б., на ATM терминал № 51805, находящ се на ул. „А.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр.П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

51.    На 16.05.2017г. в 21.30ч. в гр. Б., на ATM терминал № 51805, находящ се на ул. „А.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 100 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

52.    На 17.******г. в 10.** ч. в гр. Б., на ATM терминал № 51805, находящ се на ул. „А.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

53.   На 17.******г. в **.** ч. в гр. Б., на ATM терминал № 51805, находящ се на ул. „А.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

54.   На 17.******г. в **.15 ч. в гр. Б., на ATM терминал № 51805, находящ се на ул. „А.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 100 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

55.   На 17.******г. в 16.15 ч. в гр. П., на ATM терминал № 64805, находящ се на ул. „Г.И.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

56.   На 17.******г. в 18.02 ч. в гр. Б., на ATM терминал № 51805, находящ се на ул. „А.“ № **, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

57.   На 18.******г. в 19.57 ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

58.   На 18.******г. в 19.58 ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

59.   На 18.******г. в 19.59 ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 100 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

60.   На 19.******г. в 19.27 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

61.   На 19.******г. в 19.28 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

62.   На 20.******г. в 06.42 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

63.   На 20.******г. в 06.43 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 50 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

64.   На 20.******г. в 06.44 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 100 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

65.   На 20.******г. в 06.45 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 200 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

66.   На 21.******г. в 11.59 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

67.   На 21.******г. в 12.00 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

68.   На 21.******г. в 12.01 ч. в гр. С., на ATM терминал № 50326, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /кредитен център/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

69.   На **.******г. в 08.05 ч. в гр. С., на ATM терминал № 52117, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /главен вход/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

70.   На **.******г. в 08.06 ч. в гр. С., на ATM терминал № 52117, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /главен вход/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

71.   На **.******г. в 08.07 ч. в гр. С., на ATM терминал № 52117, находящ се на пл. „С.Н.“ № * /главен вход/, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

72.   На 23.******г. в 18.44 ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

73.   На 23.******г. в 18.45 ч. в гр. П., на ATM терминал № **427, находящ се на бул. „Б.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 400 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление;

На *****г. в **.59 ч. в гр. Я., на ATM терминал № 575**, находящ се на ул. „Ж.П.“ № *, е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.от гр. П. и данни за платежния инструмент - ПИН код, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. и е изтеглил сумата от 40 лв., като деянието не съставлява по-тежко престъпление поради което и на основание чл. **9, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК, във връзка с чл. 54 от НК му се определя наказание от ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА в размер на 3000 лв.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК изпълнението на така определеното наказание лишаване от свобода се отлага за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ.

Разноските по делото в размер на 1 0**,88лв. следва да се заплатят от подсъдимия по сметката на ОД на МВР- Я..

Веществените доказателства: 7бр. дискове със записи от ATM терминали на „УниКредит Булбанк“ - АД, приложени към делото, следва да се унищожат като вещи без стойност.

Моля да одобрите така постигнатото споразумение като непротиворечащо на закона и морала.

 

Адв. М.- Моля, да одобрите така предложеното споразумение като непротиворечащо на закона и морала, напълно съответстващо на характеристиката на моя подзащитен, който е с чисто съдебно минало, на начина и особеностите при извършване на деянието - поредица от случайни събития, които са обособили и крайния резултат. Смятам, че така предложеното споразумение отговаря напълно на целите на закона и на индивидуалните особености на извършителя, който не е един закоравял крадец на пари от банката чрез карти. Жертва на стечение на обстоятелствата е. Моля, да уважите споразумението.

 

Подс. В.Р. - Разбирам обвинението. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението и съм съгласен с тези последици. Доброволно ще подпиша споразумението. Отказвам се от разглеждане на делото по общия ред.

 

Съдът, на основание ал. 5 на чл. 382 от НПК предлага прецизиране на обвинението по постигнатото споразумение, а именно в следния вид:

Подсъдимия В.Ю.Р. - роден на *** г. в гр. С., живущ ***, б., б.б., с о.о., б., ж., н., ЕГН: **********

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН

В това, че: за времето от 21.36 ч. на *****г. до **.59 ч. на *****г. в гр. П., гр. П., гр. П., гр. С., гр. Б., гр. П., гр. С.и гр. Я., при условията на продължавано престъпление на АТМ устройства собстеност на „УниКредит Булбанк“ АД - терминал №54809 в гр. П. ул. Г. Б. № **, №**427 в гр. П. бул. Б. №*, №6**06 в гр. П. бул. К.А.Б.№ **, №***** в гр. С. бул. Ц.о. № **, №51805 в гр. Б. ул. А. №**, №64805 в гр. П. ул. Г.И. №**, №50326  в гр. С.пл. С.Н.№*, №52117 в гр. С.пл. С.Н.№*, №58620 в гр. Я. бул. Г.И. №******,  №54928 в гр. Я. ул. Т. №**, №575** в гр. Я. ул. Ж.П. №3 , е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.и данни за платежния инструмент -ПИН код за нея, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. е изтеглил парична сума в общ размер на 18040 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление, поради което и на основание чл. **9 ал. 1 вр. с чл. 26 ал. 1, вр. с чл. 54 от НК на подсъдимия В.Р. се определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 3000 лв.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК се отлага изтърпяването на наложеното наказание „лишаване от свобода“ за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на определението за одобряване на споразумението.

 

Прокурорът - Съгласна съм с така направеното предложение от съда за изменение на споразумението с прецизиране на диспозитива.

Адв. М.- Съгласен съм с така направеното предложение от съда за изменение на споразумението с прецизиране на диспозитива.

Подс. В.Р. - Присъединявам се към становището на адвоката ми. Съгласен с предложеното изменение на споразумението с прецизиране на диспозитива на договореното от мен споразумение.

 

 

На основание чл. 382 ал. 6 от НПК съдът вписа в протокола окончателното споразумение:

Подсъдимия В.Ю.Р. - роден на *** г. в гр. С., живущ ***, б., б.б., с о.о., б., ж., н., ЕГН: **********

СЕ ПРИЗНАВА ЗА ВИНОВЕН

В това, че: за времето от 21.36 ч. на *****г. до **.59 ч. на *****г. в гр. П., гр. П., гр. П., гр. С., гр. Б., гр. П., гр. С.и гр. Я., при условията на продължавано престъпление на АТМ устройства собстеност на „УниКредит Булбанк“ АД - терминал №54809 в гр. П. ул. Г. Б. № **, №**427 в гр. П. бул. Б. №*, №6**06 в гр. П. бул. К.А.Б.№ **, №5**** в гр. С. бул. Ц.о. № **, №51805 в гр. Б. ул. А. №**, №64805 в гр. П. ул. Г.И. №**, №50326  в гр. С.пл. С.Н.№*, №52117 в гр. С.пл. С.Н.№*, №58620 в гр. Я. бул. Г.И. №******,  №54928 в гр. Я. ул. Т. №**, №575** в гр. Я. ул. Ж.П. №* , е използвал платежен инструмент - активна дебитна банкова карта „Debit Master Card“ с № *******, издадена от „УниКредит Булбанк“ - АД, филиал П. на Ц.К.К.и данни за платежния инструмент -ПИН код за нея, без съгласието на титуляра Ц.К.К.от гр. П. е изтеглил парична сума в общ размер на 18040 лв. и деянието не съставлява по-тежко престъпление, поради което и на основание чл. **9 ал. 1 вр. с чл. 26 ал. 1, вр. с чл. 54 от НК на подсъдимия В.Р. се определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВЕ ГОДИНИ и ГЛОБА в размер на 3000 лв.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК се отлага изтърпяването на наложеното наказание „лишаване от свобода“ за изпитателен срок от ПЕТ ГОДИНИ, считано от влизане в сила на определението за одобряване на споразумението.

Разноските по делото в размер на 1 0**,88лв. да се заплатят от подсъдимия по сметката на ОД на МВР- Я..

Веществените доказателства: 7бр. дискове със записи от ATM терминали на „УниКредит Булбанк“ - АД, приложени към делото, следва да се унищожат като вещи без стойност.

СПОРАЗУМЕЛИ СЕ:

 

ПРОКУРОР:

             Р. Лефтерова

 

 

ЗАЩИТНИК:                                         ПОДСЪДИМ:

            адв. М. М.                       В.Ю.Р.

 

Съдът намира така постигнатото между представителя на държавното обвинение и защитника на подсъдимия В.Р. споразумение за непротиворечащо на закона и морала. Обвинението касае състава на престъпление по чл. **9 ал. 1, вр. с чл. 26 ал. 1 от НК, което престъпление е на просто извършване, респективно причинените от него имуществени вреди са несъставомерни и тяхното невъзстановяване или обезпечаване не се явява пречка за одобряване на споразумението, съгласно указаното тълкувателно решение №2/2016 г. по ТД №2/2016 г. на Наказателна колегия на ВКС на Република Б.. Съдът намира, че събраните по делото доказателства обосновават извода, че подсъдимия В.Р. е осъществил, както от обективна, така и от субективна страна престъплението по вмененото му обвинение, както и че определеното в споразумението наказание съответства на степента на обществена опасност на извършеното и на извършителя.

С оглед на изложеното и на основание чл. 384, вр. с чл. 382 ал. 7 от НПК съдът

 

                               ОПРЕДЕЛИ: №5/15.01.2019 г.

 

ОДОБРЯВА постигнатото между представителя на Окръжна прокуратура- Я. и защитника на подсъдимия В.Ю.Р. споразумение при горните условия и основания.

ОСЪЖДА подс. В.Р., със снета по делото самоличност, да заплати направените по делото разноски в размер на 10**,88 лв. в полза на Републиканския бюджет по сметка на ОД на МВР- Я..

ОТМЕНЯ взетата в хода на досъдебното производство по отношение на подс. В.Р. мярка за неотклонение „подписка“.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №363/2018 г. по описа на Окръжен съд- Я..

 

Протоколът се изготви в съдебно заседание, което приключи в 11.00 часа.

 

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                               2.

 

 

                                                СЕКРЕТАР: