РЕШЕНИЕ № 8

гр. Ямбол,   22  .10. 2018г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

                ЯМБОЛСКИЯТ  ОКРЪЖЕН  СЪД,  фирмена колегия в закрито заседание на   двадесет и втори    октомври   през две хиляди и осемнадесета  година в състав:

        Председател: Г. Вълчанова

като  разгледа докладваното ф.д. № 137 по описа за 2004 год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е образувано въз основа на заявление от О.Й.С. в качеството му на главен презвитер и представляващ “ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА НОВО ПОКОЛЕНИЕ”, със седалище и адрес на управление гр. София, район Сердика, бул. “Мария Луиза" № 106, с искане за вписване промяна в ръководството на местното поделение в гр. Ямбол, както и промяна наименованието на местното поделение, поради преминаване към друго вероизповедание.

Към заявлението са приложени следните документи: покани за заседание на МПВ; протокол от извънредно заседание на МПВ; уведомление до НПБ на АХЦ; молба до НПС на ХЦНП; протокол от извънредно заседание на НПС; Решение № 1/21.02.18г. за вписване на принципала в СГС; Устав на АХЦ; актуален устав на ХЦНП; пълномощно; Представени са декларации-съгласие и нотар. заверен спесимен на представляващия; вн. бележка за внесена Д.Т.

След преценка на направеното искане и приложените по делото документи, Съдът намира, че няма пречка да бъде извършено съответното вписване в регистъра на  местните поделения на вероизповедания.

Водим от горното, и на основание чл. 595 и сл. от ГПК, във връзка с чл.  20 от Закон за вероизповеданията,  Ямболският окръжен съд

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра на вероизповеданията при Ямболския окръжен съд по партидата на местното поделение на религиозната институция "АПОСТОЛСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА", с наименование: АПОСТОЛСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА “НОВО ПОКОЛЕНИЕ - ЯМБОЛ”, със седалище и адрес на управление: гр. Ямбол, ул. "Джон Попов” № 19 следните обстоятелства:

ВПИСВА промяна в наименованието на местното поделение от АПОСТОЛСКА ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА “НОВО ПОКОЛЕНИЕ-ЯМБОЛ на: "ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА НОВО ПОКОЛЕНИЕ - ЯМБОЛ", като местно поделение  на “ХРИСТИЯНСКА ЦЪРКВА НОВО ПОКОЛЕНИЕ”, със седалище и адрес на управление гр. София, район Сердика, бул. “Мария Луиза" № 106  .

          ЗАЛИЧАВА досегашния член на ръководство на местното поделение: О.Й.С..

ВПИСВА ръководство /Презвитерски съвет/ на ХЦ Ново поколение-Ямбол в състав:     А.В.Б., ЕГН **********-Главен пастор;

С И Б, ЕГН ********** и Ж А К, ЕГН **********.

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО на  : от Главен пастор А.В.Б., ЕГН **********.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и подлежи на вписване.

          

                                               

                                                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: