ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

......... /19.07.2018 г.

гр. Ямбол

 

 

В закрито съдебно заседание на 19.07. 2018 г. Ямболския окръжен съд, в състав:

 

Председател: Д. Кючуков

Членове: Н. Иванов

Г. Вълчанова

 

като разгледа, докладваното от председателя в.ч.гр.д № 218/2018 г. по описа на съда, за да се произнесе взе предвид следното:

Подадена е жалба от Р.Г.М. от гр. Ямбол срещу действията на частен съдебен изпълнител Д .Д., per. № 932 на НК по изп.д. № 201693200400326 по описа на ЧСИ, изразяващи се в адресиране/изпращане до работодател на длъжника на запорно съобщение. Оспорват се сумите по запорното съобщение.

Възражение по жалбата от другата страна не е постъпило.

Жалбата /възражение/ е придружена с мотиви по обжалваните действия, изложени от ЧСИ на основание чл. 436 ал.З от ГПК .

След като разгледа жалбата съдът намира същата за недопустима.

Съгласно разпоредбата на чл.435 ал.2 ГПК длъжникът може да обжалва постановлението за глоба и насочване на изпълнението върху имущество, което смята за несеквестируемо, отнемането на движима вещ или отстраняването му от имот, поради това, че не е уведомен надлежно за изпълнението, както и постановлението за разноските. Следователно в нормата на ал.2 на чл.435 от ГПК са посочени изчерпателно хипотезите, в които длъжникът може да обжалва действията на съдебния изпълнител. Обжалването на запорно съобщение не попада в нито една от тези хипотези . С оглед на това окръжният съд счита жалбата на Р.Г.М. за недопустима. Обжалваното действие - изпращане/ адресиране на запорно съобщение до работодател на длъжника, не е от посочените изчерпателно в разпоредбата на ал.2 на чл.435 ГПК, подлежащи на обжалване от длъжника. Поради това жалбата е недопустима и следва да бъде оставена без разглеждане.

По изложените съображения съдът

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

 

ОСТАВЯ БЕЗ РАЗГЛЕЖДАНЕ жалбата /възражението/ на Р.Г.М. *** срещу действията на частен съдебен изпълнител Дженко Дженков, per. № 932 на НК по изп.д. № 201693200400326 по описа на ЧСИ, изразяващи се в изпращане/адресиране на запорно съобщение до работодател на длъжника

ПРЕКРАТЯВА производството по в.гр.д. № 218/2018г. по описа на Ямболския окръжен съд .

Определението подлежи на обжалване в седмичен срок от получаване на съобщението до страните, че е изготвено пред АС-Бургас .


ПРЕДСЕДАТЕЛ:


 


ЧЛЕНОВЕ: 1.

                    2.