О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е 

 

                                           19.07.2018 г.       гр.Ямбол

 

   Ямболският окръжен съд,….втори въззивен граждански състав

   На…деветнадесети…юли……две хиляди и осемнадесета година

   в закрито заседание в следния състав:

                                                    Председател: Добрин Кючуков

                                                           Членове: Николай Иванов

                                                                           Галина Вълчанова

 секретар                                              

 като разгледа докладваното от съдия Г.Вълчанова

 възз.гр.д. № 212 по описа на 2018 г.,

 за да се произнесе взе предвид следното:

Производството пред ЯОС е образувано по възражение от Р.Г.М. против действията на ЧСИ И.Х. с вх.№ 19191/21.06.2018 г., депозирано пред ЧСИ Х. по и.д.№ 20158780400946. Жалбоподателят М. е длъжник по изпълнителното дело и с възражението си сочи, че възразява срещу запорно съобщение на ЧСИ Х. с изх.№ 14681/8.06.2018 г.; по изпълнителното дело е извършил плащания на всички начислени суми; следва да бъдат прекратени действията на ЧСИ, с които е подложен на системен тормоз.

От взискателя няма постъпило становище по възражението.

От ДСИ при ЯРС са изложени подробни мотиви за неоснователност на жалбата, както и че понастоящем дългът по делото се равнява на 9,64 лв.

Съдът като постави жалбата за произнасяне, счита, че настоящото производство следва да се прекрати, тъй като жалбата на М. е недопустима по следните съображения:

И.д.№ 20158780400946 г. по описа на ЧСИ И.Х. е образувано против Р.Г.М. въз основа на молба от „Агенция за събиране на вземания“ АД гр.София и издаден в полза на взискателя от Тополовградски РС изпълнителен лист от 23.06.2015 г. за събиране на парично вземане. По делото ЧСИ е извършвал множество действия по събиране на вземането, след които е и изпращане на запорно съобщение изх.№ 14681/8.06.2018 г. до работодателя на длъжника М. за налагане на запор върху трудовото възнаграждение. След налагане на запора работодателят „ПРО АГРО 2000“ ООД е изпратил до ЧСИ съобщение, че има наложени вече три запора върху трудовото възнаграждение на М..

ЯОС счита жалбата /възражение/ на М. за недопустима, тъй като не са налице изброените в чл.435 ал.2 от ГПК действия на съдебния изпълнител, които длъжникът може да обжалва. Запорно съобщение, изпратено до работодателя не може да бъде обжалвано от длъжника, още повече не са посочени мотиви за това. Твърденията на длъжника за изплащане на дълга не са подкрепени с доказателства, а са и без значение, тъй като съдът няма правомощие да прекрати изпълнително производство, каквото е едното искане на М.. По изпълнителното дело длъжникът не е отправял искане до съдебния изпълнител за прекратяване на делото поради изплащане на дълга, произнасянето по което вече би подлежало на съдебен контрол.

По тези съображения настоящият състав счита, че жалбата /възражение/ е без предмет – липсват актове на СИ, които са обжалвани, поради което същата е недопустима. 

На основание изложеното, ЯОС

 

                                                        

 

                                                           ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по възз.гр.д.№ 212/2018 г. по описа на ЯОС поради недопустимост на жалбата.

Определението подлежи на обжалване в едноседмичен срок от съобщението на страните пред Апелативен съд гр.Бургас.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                  1.                                        2.