О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е   

 

   Ямболският окръжен съд, гражданско отделение, в закрито заседание

   На…девети…юли………………...две хиляди и осемнадесета…година

                                                           В състав:  Председател: Г.Вълчанова

                                                                                

 Изслуша докладваното от……….Г.Вълчанова…..............гр.д. № 170                                                            

    по описа за 2018 година...……………………………………………….

Пред ЯОС е депозирана искова молба от К.И.Б. *** против Г.Х.Б. като физическо лице с адрес за призоваване „Топлофикация София“ ЕАД гр.София за сумата 146 лв. материални вреди и 1 000 000 лв. за обезвреда на понесени нематериални/емоционални вреди.

С разпореждане от 5.06.2018 г. съдът е оставил без движение производството по делото и е дал указания на ищеца да изправи нередовности по исковата си молба, а именно: да се конкретизират обстоятелствата, довели да причиняване на твърдените по искова молба имуществени и неимуществени вреди; да се посочат действията, извършени от ответника Г.Х.Б., които ищецът твърди, че са го увредили, както и да се посочи каква е причинната връзка между действията и увредата; да се представят доказателства за внесена по сметка на ЯОС ДТ за предявения иск в размер 40 005,84 лв.

С молба вх.№ 3759/6.07.2018 г. ищецът К.И.Б. излага своите пояснения във връзка с указанията от съда и иска освобождаване от задължението за внасяне на ДТ. Съдът с отделно определение от 9.07.2018 г. освободи ищеца от внасяне на такси и разноски в производството, с което отпада задължението му за внасяне на посочената ДТ за иска. Въпреки това съдът счита, че Б. не е изпълнил указанията за отстраняване на останалите нередовности по исковата молба. В пояснителната молба не са посочени действията, които ответникът Г.Х.Б. е извършил като физическо лице и които действия са нанесли материални и нематериални вреди на ищеца. Липсва уточнение и на причинната връзка между действията на Б. и настъпилите за ищеца вреди, а без тези уточнения и при положение, че в петитума на иска твърденията са за понесени вреди от действията на съвсем различни лица, е налице нередовна искова молба. Липсват конкретно и ясно изложени фактически обстоятелства, които да кореспондират с петитума на исковата молба, поради което производството по делото следва да бъде прекратено, а исковата молба следва да бъде върната.

На основание изложеното, ЯОС

 

                                                    ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 170/2018 г. по описа на ЯОС.

ВРЪЩА на К. И.Б. като нередовна искова молба вх.№ 3027/4.06.2018 г.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба в едноседмичен срок от съобщението на ищеца пред Апелативен съд Бургас.

 

                                                                  ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: