ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

        /13.04.2018 г. гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд граждански състав в закрито   заседание на 13.04.2018 г. в състав:

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д.КЮЧУКОВ

 

 

като разгледа докладваното от съдията Добрин Кючуков търговско дело № 68/2017г. по описа на Ямболския окръжен съд, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 517 ал.З ГПК

Делото е образувано по искова молба на "А. ***, с която се иска прекратяването на търговско дружество "Боровец - К" ЕООД гр. Ямбол. С решение № 13/19.03.2018 г. съдът, на осн.чл.517 ал.4 от ГПК, е прекратил търговско дружество "Боровец - К " ЕООД гр. Ямбол. Решението не е влязло в законна сила. В срока за обжалване на решението ищецът "А. факторинг 2016" ЕООД е депозирал молба до съда постановил решението за отказ от иска и прекратяване производството по делото.

Поначало отказ от иска може да се извърши във всяко положение на делото до приключване висящността на процеса с влязло в сила решение (чл. 233 ГПК). Следователно ищецът може да се откаже от иска си и в т. нар. период "между инстанциите", когато е било постановено първоинстанционно, респ. въззивно решение, но все още не е изтекъл срокът за обжалването му. В този случай първоинстанционния съд следва да обезсили постановеното от него решение и прекрати производството по делото , а ако срещу решението има подадени жалби и същите не са изпратени на въззивния съд- да спре администрирането им

Водим от горното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОБЕЗСИЛВА решение № 13/19.03.2018 г. постановено по т.д. № 68/2017 г. по описа на Ямболския окръжен съд

ПРЕКРАТЯВА производството по делото.

Определението подлежи на обжалване пред Бургаския апелативен съд в едноседмичен срок от съобщението на страните.

 

 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: