Р Е Ш Е Н И Е

 

                            26.03.2018г.                  гр.Ямбол

 

  В   ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

     Ямболският окръжен съд                                 ­І -ви  граждански състав

На  26 март 2018 година

В закрито заседание в следния състав:

 

                                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ИВАНОВ

                                                     

Като разгледа докладваното от съдия Н.Иванов

търг.д. №32 по описа на 2011 година

за да се произнесе взе в предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.632 ал.5 вр. с ал.1 вр. чл.629б ТЗ.

По делото е постъпил Доклад/становище/ вх.№426/23.01.2018г. от В.С.С., в качеството му на синдик на “КУМАЗИТ СТРОЙ”АД в несъстоятелност, гр. Ямбол със седалище и адр. на управление: гр. Ямбол ул.”Ямболен”, №18, ет.3, с ЕИК-128553616, от която се установява,  че по особената сметка на несъстоятелността е налична сумата от 63,95 лв., поради което не може да бъде заплатено възнаграждение на оценител за изготвяне на оценка на имущество от масата на несъстоятелността: вземане за ликвидационен дял на длъжника от "Инфрастроймонтаж"ЕООД и на 18 бр. МПС /запорирани от НАП-София/, с неустановено местонахождение в случай, че същите бъдат издирени. Освен това има натрупани неплатени възнаграждения на синдика за минал период в голям размер, а са необходимо средства за този вид разноски и в бъдеще време. Синдикът е посочил, че с оглед липсата на средства, не е получил възнаграждение за периода м.09-м.12.2017г. в размер на 3000лв.

С Определение от 24.01.2018г., постановено на основание чл.632, ал.5, вр. чл.629б ТЗ, съдът покани кредиторите на КУМАЗИТ СТРОЙ”АД в несъстоятелност, гр. Ямбол със седалище и адр. на управление: гр. Ямбол ул.” Ямболен”, №18, ет.3, с ЕИК-128553616, в едноседмичен срок от съобщението да предплатят сумата от 10000лв. необходима за покриване разноските по несъстоятелността, за което плащане на разноските да представят и надлежни доказателства по делото, като е указал, че в случай, че не се предплати посочената сума в определения от съда срок, делото ще бъде спряно на осн. чл.632 ал.1 ТЗ. Определението е съобщено лично на първите 24-ма кредитори с най-големи по размер вземания, надвишаващи определената сума за разноски, и  е обявено в книгата по чл.634в ал.1 ТЗ и в Търговския регистър при АВ. В указания срок, както и до настоящия момент, не са предплатени разноски, нито е заявено желание за такова предплащане от заинтересовано лице, поради което е и невъзможно продължаването на производството по несъстоятелност.

Тъй като до изтичане на указания от съда срок кредитори не са внесли сумата от 10000 лв., респ. не са представили доказателства за това по делото, на осн. чл.632 ал.5, във вр. с ал.1 ТЗ, съдът следва да спре производството по делото.

При тази мотивация и на осн. чл.632 ал.5 вр. ал.1 ТЗ, ЯОС

 

Р Е Ш И:

 

СПИРА производството по несъстоятелност по търг.д. №32/2011г. по описа на Ямболски окръжен съд.

УКАЗВА на длъжника и неговите кредитори, че спряното производство по несъстоятелност може да бъде възобновено в срок от една година от вписването на решението по молба на длъжника или на кредитор, ако те удостоверят, че е налице достатъчно имущество или ако депозират необходимата сума за покриване на разноските в производството по чл. 629б ТЗ в размер на 10000 лв.

УКАЗВА на длъжника и неговите кредитори, че ако в срока по чл.632 ал.2 ТЗ не бъде поискано възобновяване на спряното производство по несъстоятелност, производството ще бъде прекратено и ще бъде постановено заличаване на длъжника от търговския регистър.

ПРЕПИС от решението, на осн. чл.622 от ТЗ, да се изпрати за вписване, на Агенцията по вписванията-Търговски регистър, като на основание чл.620 ал.6 ТЗ за вписването не се събира ДТ.

РЕШЕНИЕТО да се впише в книгата по чл.634в ТЗ.

РЕШЕНИЕТО, на осн. чл.633 ал.1 във вр. с чл.613а от ТЗ, подлежи на обжалване пред Апелативен съд-гр.Бургас в  7-дневен срок от вписването му в Търговския регистър.

Делото да се докладва при постъпване на молба за възобновяване на производството от длъжника или кредитор или след изтичане на едногодишен срок от вписване на настоящото решение в търговския регистър.

 

 

                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: