ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

              31.01.2018 г.

гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд, гражданско отделение в закрито заседание на тридесет и първи януари две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Добрин Кючуков

 

 

при секретаря..........................................................................................................

като разгледа докладваното от председателя гр. дело №17 по описа на Ямболския окръжен съд за 2018 година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 122 от ГПК

Съгласно определение на Ямболския районен съд от 03.01.2018г. по гр.д. № 4641/2017 г. по описа на същия съд, делото е прекратено и изпратено по подсъдност на Ямболския окръжен съд.

Делото е образувано пред Ямболския районен съд по искова молба на Д.И.Г. *** срещу И.Д.Г. ***, с която са предявени три субективно съединени иска, на основание чл. 59 ЗЗД. Основанието на всеки един от предявените искове произтича от различен фактически състав, като размерът на всеки един от тях е под 25 000 лв.. Съгласно правилата, определящи родовата подсъдност на делата, залегнали в императивните разпоредби на чл. 104 ГПК, вр. с чл.103 ГПК, всеки един от исковете, предявен с общата/една/ исковата молба е подсъден на Ямболския районен съд, като първа инстанция.

Ето защо окръжният съд намира, че делото, образувано пред него по тази искова молба, не е подсъдно нему, поради което следва да бъде прекратено и изпратено на Апелативен съд-Бургас, който да разреши спора за подсъдността.

Водим от горното,съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело №17/2018 г. по описа на Ямболския окръжен съд

ПОВДИГА препирня за подсъдност между Окръжен съд Ямбол и Районен съд Ямбол.

ИЗПРАЩА делото на Апелативен съд ,Бургас, на основание чл. 122 ГПК, за разрешаване на повдигнатия спор за подсъдност.

 

 

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: