О П Р Е Д E Л E Н И Е

 

                                                                   08.01.2018г.                                гр.Ямбол

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД ,                              I-ви   Граждански състав

На     08   януари   2018      година

В закрито заседание в следния състав:

 

                                                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ: НИКОЛАЙ ИВАНОВ

                                                                                                               

като разгледа докладваното от съдия Н.Иванов

гр. дело    №401     по описа за  2017 година, за да се произнесе взе в предвид следното:

 

ЯОС, констатира, че в определения от съда и установен от закона едноседмичен срок, молителката Я.Г.С. *** не е изпълнила указанията на ЯОС, дадени с Разпореждане от 19.12.2017г.: да отстрани  констатираните нередовности в подадената от нея молба, посочени в мотивите на разпореждането, както и: 1. Да се изложат обстоятелствата, на които се основава искането, а така също: да се посочат важните обстоятелства по см. на чл.105 СК, обуславящи предпоставките за предоставяне на информация за произхода на молителката и да се представят доказателства, за обосноваването им; да се посочат трите имена и ЕГН на осиновителите на молителката; да се посочи съдът, който е допуснал осиновяването на молителката. 2. Да се представи в оригинал или заверено четливо копие Удостоверение за раждане на молителката /от което да се установи, датата и мястото й на раждане, вписаните като нейни родители лица, както и общината в която е бил съставен Актът й за раждане/, с препис от молбата и доказателствата за връчване на прокурора.

Молителката е била уведомена, че при неизпълнение на указанията на съда, производството по делото ще бъде прекратено.

За разпореждането на ЯОС от 19.12.2017г. и за вменените й от съда задължения, Я.Г.С. е била уведомена лично на 22.12.2017г., на посочения от нея по делото адрес в гр.С., видно от върнатата призовка. Към настоящия момент определения от съда срок е изтекъл, като по делото липсват доказателства да са изпълнени указанията на съда. Ето защо, съдът счита че производството по делото следва да бъде прекратено.

Ето защо и на осн.чл.129 ал.3 ГПК, ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

Прекратява производството по гр.дело. №401/2017г. по описа на ЯОС.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд гр.Бургас, в едноседмичен срок от съобщаване на молителката.

 

                                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: