Р  Е  Ш  Е  Н  И Е

       80                          21.11.2017г. гр.Ямбол

                                              В     ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд,   фирмено отделение, в закрито съдебно  заседание на двадесет и първи ноември  през две хиляди и седемнадесета  година, в следния състав:

              

                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГАЛИНА ВЪЛЧАНОВА                                                                 ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Вълчанова

Ф.д. № 308 по описа за 1997г.

за да се произнесе, взе  предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ-1929" с. Сламино, обл. Ямболска, с което се иска да се впише в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел по партидата на читалището настъпилите нови обстоятелства, а именно:  освобождаване поради изтичане на мандата на членовете на Читалищното Настоятелство, както и на членовете на Проверителната комисия и вписване на новоизбраните членове.

Към заявлението са приложени следните документи: протокол от 06.10.2017г. от заседанието на ЧН, където е взето решение за свикване на Общо събрание, насрочено за 22.10.2017г.;списък на членовете на НЧ "ХРИСТО БОТЕВ-1929" към дата 22.10.2017г.;покана за провеждане на Общо събрание;списък на членовете, получили поканата;Протокол от Общото събрание проведено на 22.10.2017г.; списък на присъствалите на Общото събрание; протокол от заседанието на Читалищното настоятелство; образец от подписа на Председателя и секретаря на читалището; свидетелства за съдимост и декларации на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия за липса на роднински връзки; трудов договор № 1/15.03.2004г. и допълнително споразумение към трудов договор № 1 от 01.01.2017год. на секретаря-библиотекар.

В закрито заседание съдът установи, че са налице, както материално-правните,така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

Воден от посочените съображения и на основание чл.9, ал.З от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

 

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ-1929", регистрирано по ф.д. № 308/1997г., следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и членовете на Проверителната комисия

Вписва новоизбраното Настоятелството с Председател - Н.Б.Н., ЕГН **********;С.Б.Б., ЕГН ********** и И.А.К. с ЕГН **********.

Вписва Проверителна комисия в състав: Й.Г.Р. с ЕГН **********; Я.Г.Г. с ЕГН ********** и К.Г.И. с ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ХРИСТО БОТЕВ-1929" с. Сламино, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство - Н.Б.Н., ЕГН ********** и секретаря Н.Х.И. с ЕГН ********** - ЗАЕДНО и ПООТДЕЛНО.

Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: