Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

 78              14.11.2017  град Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, фирмено отделение, в закрито съдебно заседание на   четиринадесети ноември 2017 година, в състав:

                  

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Д. КЮЧУКОВ

като разгледа докладваното от съдията Д. Кючуков  ф. дело №10 по описа за 2014г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл.595 и сл.от ГПК.

В ЯОС е постъпило е заявление от Т.И. П.-П. като учредител и Председател на УС на фондация в частна полза с наименование "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ", вписана в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при ЯОС за 2014г. с решение №45/17.09.2014г. по ф.д. № 10/2014г. по описа на ЯОС, със седалище и адрес на управление гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов" №9, с което се иска да се впише промяна в РЮЛНЦ по партидата на фондацията - освобождаване на членове на Управителен съвет.

Приложени са следните документи: Решение от 10.11.2017г. на учредителя на фондация в частна полза "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ", с което на основание чл.22, ал.1 от Устава на фондацията  - освобождава членове на Управителния съвет на фондацията и съгласно чл.14, ал.1 от Устава фондацията се управлява и представлява от Управителя Т.П.; разписка за внесена държавна такса.

В закрито съдебно заседание ЯОС обсъди представените документи и прецени, че искането за вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел по партидата на фондацията е основателно.

Предвид изложеното, ЯОС, на основание чл.18, ал.1 от ЗЮЛНЦ, по реда на чл.595 и сл. от ГПК

Р Е Ш И :

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на фондация "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ", рег. по ф.д.№10/2014г. по описа на ЯОС със седалище и адрес на управление: гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов"№9, следните обстоятелства:

ОСВОБОЖДАВА М.П.К., ЕГН **********; Т.Д.Т., ЕГН ********** и К.Т.М., ЕГН  ********** като членове на Управителния съвет:

          Фондация "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ", гр. Ямбол се управлява и представлява от Управителя  - Т.И. П.-П., ЕГН **********.

          Решението не подлежи на обжалване.

 

                                        

 

                                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: