Р Е Ш Е Н И Е  76

гр. Ямбол,   16  .10.  2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на ....шестнадесети    октовмри  през  две хиляди  и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  806  по описа за 1997 г. от        

                                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Н. Иванов

за да се произнесе взе предвид следното:                                                

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ 1935-с. ПЧЕЛА” с. Пчела,  обл. Ямболска, с коеято се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на читалището: освобождаване председателя на читалището, досегашните членове на Читалищното настоятелство и на Проверителната комисия и вписване на новоизбраните членове  на ЧН, ПК и  председателя на ЧН, който ще представлява читалището.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за общо събрание  за 12.10.2017г. и списък на поканените за насроченото ОС читалищни членове; Протокол от Общото събрание, проведено на 12.10.2017г.; заверен образец от подпис на председателя на читалището, свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на новоизбраните  членове  на ЧН и ПК.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т. 3 и т.4  от ЗНЧ и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ  ХРИСТО БОТЕВ 1935-с. ПЧЕЛА”, с. Пчела, общ. Елхово, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 806/1997г., следните нови обстоятелства:

Заличава вписания Председател на читалището, досегашните членове на Читалищното настоятелство и  досегашните  членове  на Проверителната комисия.

Вписва Читалищно настоятелство в състав: Г П Х, ЕГН **********- Председател на ЧН; М И Д, ЕГН ********** и Д Д М, ЕГН **********.

Вписва Проверителна комисия в състав: Д Х Д, ЕГН **********; Т С И, ЕГН ********** и Ж В В, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХРИСТО БОТЕВ-1935-с. ПЧЕЛА”, с. Пчела, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на Читалищното настоятелство- Г П Х, ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                       

                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: