Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е   № 74

 

                                     гр. Ямбол,   09.10.2017г.

 

                                В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на    девети                                

октомври  през две хиляди и седемнадесета година година, като разгледа докладваното фирмено дело  №14 по описа за 2017 г. от        

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: К.ПЕЙЧЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило е заявление от Управителния съвет на новоучреденото сдружение с нестопанска цел  за осъществяване на обществено полезна дейност с наименование „ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КЛУБ "РАДИО 999" ГР. ЯМБОЛ" със седалище и адрес на управление: гр. Ямбол, спорна зала "Диана", градски парк, с което се иска вписването му в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел.

Към заявлението са приложени следните документи: протокол от Учредителното събрание проведено на 30.08.2017 г.; списък на учредителите; Устав на сдружението; свидетелства за съдимост на членовете на УС; декларации за родствени връзки от членовете на УС; нотариално заверен образец от подписа на Председателя; уведомително писмо за уникалност на наименованието от "ИО"-АД; вносна бележка за платена ДТ.

Искането е основателно, поради което и на основание чл. 18, ал. 1 ЗЮЛНЦ, чл. 595 и сл. ГПК, ЯОС

 

                                                               РЕШИ:

 

 ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност с наименование „ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КЛУБ "РАДИО 999" ГР. ЯМБОЛ"

Седалище и адрес на управление: гр. Ямбол, спорна зала "Диана", градски парк

Сружението се учредява за неопределен срок от време.

Сдружението ще осъществява дейност в  обществена полза

ЦЕЛИ

Лекоатлетически Клуб „Радио 999" има за цел да насочва и координира дейността по издигане равнището на спортното майсторство в областта на ЛЕКАТА АТЛЕТИКА и да създава условие за развитието на този спорт на Клубно ниво чрез привличане на обществеността, насърчаване на творческата активност и самоинициатива на треньори, специалисти, деятели, ръководители, любители, както и подготовка на висококвалифицирани специалисти

 Лекоатлетически Клуб „Радио 999" ще се застъпва и отстоява пред обществени, държавни органи и трети лица за бързо и благоприятно решаване на всички въпроси, засягащи интересите на членовете на Клуба, треньорите, специалистите, деятелите и любителите на СК ще защитава и отстоява човешките им права и свободи от каквито и да е посегателства, ограничения и потисничество.

 Лекоатлетически Клуб „Радио 999" ще осъществява връзки и договорености за сътрудничество и обща дейност със сродни национални и чуждестранни клубове, организации, сдружения и търговски дружества за постигане на общи цели, ще осъществява връзки и обмяна на опит в областта на ЛЕКАТА АТЛЕТИКА за изучаване и използване на постиженията им.

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ

Лекоатлетически Клуб „Радио 999":

Подпомага и организират практикуването на леката атлетика на клубно ниво; Организира школи, тренировъчна и спортно-състезателна дейност; Организира и администрира спортни състезания; Изгражда и стопанисва спортни обекти; Подготвя състезатели; Осигурява и друга дейност свързана с развитието на леката атлетика.

ЧЛЕНСТВО

Членството в Лекоатлетически Клуб „Радио 999" е доброволно. Членовете на ЛК са физически лица, които се обединяват за развитие на целевите спортове и признават настоящия Устав.

Членството в Клуба се прекратява:

С мотивирана писмена молба отправена до УС

С прекратяването на Клуба като юридическо лице;

При отпадане на членство по реда на чл. 15, ал. 4 от Устава;

С изключване - УС може да изключи член на Клуба за системно нарушаване на принципите и задълженията, установени в настоящия Устав, както при сериозно престъпване на общоприетите принципи на поведение, справедливост и спортсментсво.По същият ред може да бъде изключен член на Клуба поради виновно причинени вреди на Клуба. За да бъде отново приет, той трябва да направи нова молба за прием.

УСТРОЙСТВО: Общо събрание Управителен съвет

ОБЩО СЪБРАНИЕ

Общото събрание е върховен орган на Клуба. ОС състои от членовете на Клуба

Общото събрание: Изменя и допълва Устава; Приема и други вътрешни актове;

    Избира и освобождава председателя на ЛК„Радио"999" Избира и освобождава другите членове на УС. Взема решения по преобразуване и прекратяване на ЛК„Радио 999" Приема основните насоки и програма за дейността на ЛК„Радио 999" Приема Бюджета на Клуба; Приема отчета за дейността на УС и го освобождава от отговорност; Отменя решенията на другите органи на Клуба, които противоречат на Законите, Устава или други вътрешни органи, регламентиращи дейността на СК.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

Управителния съвет се състои до 5 (пет) члена.  Председателя на Клуба е Председател на УС.  Членовете на УС се избират за срок от пет години.

 Управителния съвет: Осигурява изпълнението на решенията на Общото събрание. Разпорежда се с имуществото на Клуба при спазване на законите. определя размера и сроковете за плащане на членския внос; Подготвя и внася в УС Проекто бюджет; Подготвя и внася отчет за дейността на Клуба; Определя реда и правилата, организира извършване на дейността на Клуба и носи отговорност за това; ръководи комисиите, като поставя в синхрон с дейността им; Взема решения за регистрация на търговски дружества; и за участие н Клуба в други организации с нестопанска цел; Взема решения за приемане и изключване на членовете на Клуба; Взема решения по всички въпроси, които по закон, или съгласно Устава не спадат в правата на друг орган; Изпълнява задълженията предвидени в Устава; Взема решение за избор или освобождаване на зам.председател на Лекоатлетически Клуб „Радио 999"

ПРЕДСТАВИТЕЛНА ВЛАСТ

 Лекоатлетически Клуб „Радио 999" се представлява от Председателя и Зам. председателя.

ПРЕДСЕДАТЕЛ

 Председателят се избира от Общото събрание. Ръководи, задължава, представлява ЛК„Радио 999" лично, заедно и поотделно със Зам. Председателя.Отчита се за своята дейност пред Общото събрание и Управителния съвет.

ЗАМ.ПРЕДСЕДАТЕЛ

Зам.председателя може да бъде щатна длъжност. Назначава се след решение на Управителния съвет. Ръководи, представлява, организира, лично и поотделно с Председателя цялостната дейност на ЛК„Радио 999" и за дейността си пред УС.

ПРЕКРАТЯВАНЕ

Лекоатлетически Клуб„Радио 999" се прекратява:

С решение на Общото събрание;

Решение на Окръжния съд по седалището на Клуба, когато:

Не е учреден по законен ред;

 Извършва дейност, която противоречи на Закона или е противна на обществения ред, или на добрите нрави;

е обявен в несъстоятелност

 Решението на съда по т.2 на предходната алинея се постановява по иск на всеки заинтересован, или на прокурора.

ЛИКВИДАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО СЛЕД ЛИВИДАЦИЯ

 При прекратяване на Клуба се извършва ликвидация.

Ликвидацията се извършва от УС, или от определено от него лице. Ликвидаторът се назначава от съда в случаите на прекратяване по решение на съда.

 Ликвидацията се извършва при спазване на условията, предвидени в Закона за юридически лица с нестопанска цел.

 Имуществото след ликвидацията се предоставя по решение на съда на юридическо лице с нестопанска цел, определено за извършване на обществено-полезна дейност със същата, или близка нестопанска цел. Ако имуществото не бъде предоставено по посочения ред, то се предава на Общината по седалището на Клуба.

ВПИСВА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ  в състав:

Д.Г.К., ЕГН ********** - Председател

П.И.Ч., ЕГН ********** - зам.-Председател

В.Ц.Р., ЕГН **********

С.Д.А., ЕГН **********

М.П.Д.,ЕГН **********

„ЛЕКОАТЛЕТИЧЕСКИ КЛУБ "РАДИО 999" ГР. ЯМБОЛ", ще се представлява ЗАЕДНО и ПООТДЕЛНО от Председателя на УС - Д.Г.К., ЕГН ********** и от зам.-Председателя  - П.И.Ч., ЕГН **********

Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: