Р Е Ш Е Н И Е  67

гр. Ямбол, 15 .09.2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

               Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание на ...           .           . петнадесети     септември  през  две хиляди  и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  287  по описа за 1997 г. от        

                                                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Р. Стоева

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ 1931”, с. Победа, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, новонастъпилите обстоятелства, а именно: заличаване на вписаните членове на настоятелството и председателя на ЧН и членовете на проверителната комисия и председателя на ПК -поради изтичане на мандата им и вписване на новоизбраните членове в субектния състав на читалището, както и  представителството на читалището от Председателя на ЧН и секретаря- заедно и поотделно.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо Събрание; списък на членовете на читалището, получили поканата за ОС; списък на членовете на читалището, присъствали на ОС; Протокол № 2 от ОС, проведено на 05.08.2017г.; нотар. заверени образци от подпис на председателя и на секретаря; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на членовете на ЧН и ПК.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т. 5 от Закона за народните читалища и чл.595 и сл. от ГПК ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ  “ВАСИЛ ЛЕВСКИ 1931”, с. Победа, общ. Тунджа, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 287/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Освобождаване на вписаните членове на читалищното настоятелството и председателя на ЧН. 

Вписва новоизбраните членове на читалищното настоятелство: С И С,ЕГН **********- Председател; Т К Г, ЕГН **********- секретар; Д АП, ЕГН **********; А И А, ЕГН **********; К Д Б, ЕГН **********.

Освобождаване на вписаните членове на Проверителната комисия и председателя на ПК.

Вписва новоизбраните членове на ПК: С И И, ЕГН **********-Председател; Н Й Н, ЕГН ********** и К К Ж, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ 1931”, с. Победа,  обл. Ямболска,  се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- С И С,ЕГН ********** и от секретаря- Т К Г, ЕГН **********- заедно и поотделно.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

 

            

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: