Р Е Ш Е Н И Е  68

гр. Ямбол,   15 . 09.  2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

             Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на  петнадесети     септември   през  две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното  фирмено дело  237 по описа за 1997 г. от      

                                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Р. Стоева

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление  от членовете на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “НАПРЕДЪК-1927” с. Голям Манастир,  обл. Ямболска, с искане за вписване  промяна в състава на Читалищното настоятелство и Председателя на читалището.

 Към заявлението са приложени следните документи: решение № 8 на ЧН за свикване на извънредно общо събрание; покана за свикване на общо събрание; списък на читалищните членове, получили поканата за провеждане на Общо събрание; списък на читалищните членове присъствали на ОС; Протокол № 9 от ОС, проведено на 02.09.2017г.; декларация за липса на роднински връзки на новоизбрания член на Настоятелството. Със заявлението се моли заверения образец от подписа на Председателя и свидетелството за съдимост, представени в предходното производство по делото, по което има отказ за вписване на промяна, да бъдат прехвърлени в настоящото производство.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл. 595 и сл. от ГПК ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “НАПРЕДЪК-1927”, с. Голям Манастир, обл. Ямболска, регистрирано по  ф.д. № 237/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава П Д. П като член и Председател на Читалищното Настоятелство.

Вписва  Д.И.Д., ЕГН ********** като член и Председател на Читалищното Настоятелство.

            НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “НАПРЕДЪК-1927” с. Голям Манастир,  обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство Д.И.Д., ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

 

                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: