Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е   №66

 

                                     гр. Ямбол,  07.09.2017

 

                                В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на седми септември през две хиляди и седемнадесета година година, като разгледа докладваното фирмено дело  №13 по описа за 2017 г. от        

                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Г. ВЪЛЧАНОВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило е заявление от Управителния съвет на новоучреденото сдружение с нестопанска цел  за осъществяване на обществено полезна дейност с наименование „ФУТБОЛЕН КЛУБ "АРЕНА-ГР.ЯМБОЛ"" със седалище и адрес на управление: гр. Ямбол, ж.к. "Златен рог" 7, вх.В, ет.4, ап.55, с което се иска вписването му в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел.

Към заявлението са приложени следните документи: протокол от Учредителното събрание проведено на 16.08.2017 г.;списък на учредителите; Устав на сдружението; свидетелства за съдимост на членовете на УС; декларации за родствени връзки от членовете на УС; нотариално заверен образец от подписа на Председателя; уведомително писмо за уникалност на наименованието от "ИО"-АД; вносна бележка за платена ДТ.

Искането е основателно, поради което и на основание чл. 18, ал. 1 ЗЮЛНЦ, чл. 595 и сл. ГПК, ЯОС

 

                                                                    РЕШИ:

 

 ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, Сдружение с нестопанска цел за осъществяване на обществено полезна дейност с наименование „ФУТБОЛЕН КЛУБ "АРЕНА-ГР.ЯМБОЛ""

Седалище и адрес на управление: гр. Ямбол, ж.к. "Златен рог" 7, вх.В, ет.4, ап.55

Сружението се учредява за неопределен срок от време.

Сдружението ще осъществява дейност в  обществена полза

ЦЕЛИ на клуба са:

Подпомагане на спортните занимания на гражданите и организирането им за
практикуване на спортните дейности.

Популяризиране на футбола

Съдействие на други спортни организации за организиране и провеждане на състезания по футбол и други спортни мероприятия за всички възрастови групи от населението, независимо от тяхната етническа и социална принадлежност.

Съдействие за изпълнение на програмите на държавните органи в областта на спорта и на БФС за развитие на футбола.

СРЕДСТВА

 Клубът развива и подпомага футбола във всичките му форми, организира и провежда различни състезания по футбол.

 Клубът набира средства, които са необходими за проявите детско юношесткия отбор, мъжкия отбор и отбора на ветераните по ал.1 от членски внос и имуществени вноски от членовете, както и от дарения от местни и чуждестранни юридически и физически лица.

Размерът на членския внос за всяка календарна година и срокът за внасянето му се определят с решение на Общото събрание.

 Размерът на имуществените вноски и начинът на внасянето им се определят с решение на общото събрание, което се взема с мнозинство от всички членове.

ПРЕДМЕТ НА СТОПАНСКАТА ДЕЙНОСТ

 Клубът създава отбори по футбол- детско юношесткия отбор, мъжкия отбор и отбор на ветераните, извършва подготовката на техните футболисти и администрира участието им в държавни и регионални първенства: регистрира и прекратява състезателните права на футболистите от отборите на клуба; организира школи и курсове за услуги; изгражда и стопанисва спортните обекти и съоражения; организира и администрира футболните мачове и турнири.

 Приходите от дейността по предходната алинея се използват за постигане целите на клуба. Сдружението не разпределя печалба.

ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ НА СДРУЖЕНИЕТО

 Върховен орган на клуба е Общото събрание. Управителен орган на клуба е Управителния съвет.

 ОБЩОТО СЪБРАНИЕ

Изменя и допълва устава; приема вътрешни актове за организацията и дейността на клуба; избира и освобождава членовете на Управителния съвет; приема и изключва членове; взема решения за откриване и закриване на клонове; взема решения за участие в други организации;взема решения за преобразуване или прекратяване на клуба; приема основните насоки и програма за дейността на клуба; приема бюджета на клуба; взема решения относно дължимостта и размера на членския внос; приема отчета за дейността на управителния съвет на клуба; отменя решения на другите органи на клуба, които противоречат на закона, устава или други вътрешни актове, регламентиращи дейността на клуба ; взема и други решения предвидени в устава;

Решенията на Общото събрание са задължителни за другите органи и членовете на клуба.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

Управителния съвет се състои от трима души, които се избират за срок от пет години. За негови членове могат да се избират и лица, които не са членове на клуба.

ПРАВОМОЩИЯ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ

представлява клуба и определя обема на представителната власт на отделни негови членове; осигурява изпълнението на решенията на Общото събрание; разпорежда се с имуществото на клуба при спазване изискванията на устава; подготвя и внася в общото събрание проект за бюджет; подготвя и внася в общото събрание отчет за дейността на клуба; определя реда и организира извършването на дейността на клуба и носи
отговорност за това; определя адреса на клуба;
взема решения по всички въпроси, които по закон или съгласно устава не спадат в правата на друг орган; изпълнява задълженията, предвидени в устава;

ПРЕДСЕДАТЕЛ

На първото си заседание Управителния съвет избира председател от членовете на Управителния съвет и го овластява да представа клуба пред трети лица, като определя начина на представляване за мандат от пет години от датата на избор. Председателят, ръководи и координира дейността на Управителния съвет.

ЧЛЕНСТВО

Членуването в клуба е доброволно. Всяко дееспособно физичиско лице, което желае да стане член на клуба, подава молба чрез Управителния съвет до общото събрание, в която заявява, че приема условията на устава, на клуба и се задължава да го спазва. Молбата за приемане се разглежда на първото заседание на общото събрание на клуба след постъпването й в Управителния съвет.

ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ЧЛЕНСТВОТО

с едностранно волеизявление до клуба; със смъртта или поставянето под пълно запрещение; с изключването; с прекратяването на клуба; при отпадане.

С решение на общото събрание може да бъде изключен член на клуба при поведение, което прави по-нататъшното членство несъвместимо.  Отпадането поради невнасяне установените имуществени вноски и системно неучастие в дейността, се констатира с решение на Управителния съвет, което може да бъде обжалвано пред общото събрание.  Платеният членски внос от напуснал, изключен или отпаднал член- не се връща.

ПРЕКРАТЯВАНЕ НА КЛУБА

 Клубът се прекратява: с решение на общото събрание; с решение на Окръжния съд по седалището, в случаите и по реда, предвидени в закона.

ЛИКВИДАЦИЯ

 При прекратяване на клуба се извършва ликвидация. Тя се извършва от Управителния съвет или от определеното от него лице.  Ако ликвидатира не е определен по реда на преходната алинея, като и в случаите на прекратяване с решение на съда, той се определя от Окръжния съд по седалището на клуба.

ИМУЩЕСТВО СЛЕД ЛИКВИДАЦИЯ  Разпределянето на останалото след удовлетворяване на кредиторите имущество се решава от общото събрание.  Имуществото се разпределя при спазване на изискванията на закона.

ЗАЛИЧАВАНЕ НА СДРУЖЕНИЕТО

 След разпределение на имуществото, ликвидаторът е длъжен да поиска заличаване, вписване на клуба от ЯОС.

ВПИСВА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ  в състав:

Т.Р.П., ЕГН ********** - Председател

В.А.А., ЕГН **********

К.А.П., ЕГН **********

***", ще се представлява от Председателя на УС - Т.Р.П., ЕГН **********

Решението не подлежи на обжалване.

 

  

                                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: