О  П  Р  Е  Д  Е Л  Е  Н  И  Е

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,        ІІ-ри Въззивен  граждански  състав     

На 14  септември  2017 година

В закрито заседание в следния състав:

                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА СТОЕВА

                                    ЧЛЕНОВЕ: ИВАН ИВАНОВ

                                                          НИКОЛАЙ ИВАНОВ

 

 

 Като разгледа докладваното от съдия Н.Иванов

 възз.ч. гр. дело №309   по описа за 2017 година

 За да се произнесе взе предвид:

 

Производството е по реда на чл. 23 ал.3/ ГПК.

ЯОС в настоящия си състав констатира следното:

 Пред Тополовградски районен съд е било образувано ч.гр.д. №247/2017г. по искане от И.Г., в качеството му на инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет, за разкриване банкова тайна относно наличността по сметките с титуляр Д. Д. М., съпруг на Н. И.М. -Административен ръководител - Районен прокурор на РП -Тополовград на основание чл.62, ал.7 от ЗКИ.

           Поради обстоятелството, че всички съдии от ТРС са се отвели  от разглеждане на делото, на основание чл.22 ал.1 ГПК, определение №318/05.09.2017г., Председателят на ТРС е прекратил производството пред ТРС и е изпратил делото на ЯОС за определяне на друг равен по степен съд, който да  разгледа спора между страните.

 Имайки предвид горните обстоятелства ЯОС намира, че е налице хипотезата на чл.23 ал.3 ГПК. Поради невъзможност за разглеждане на делото в ТРС, в резултат на отвеждането на съдиите от състава на ТРС по реда на чл.22 ал.1 ГПК, същото следва да се изпрати  за разглеждане от  Районен съд гр.Елхово.

Водим от гореизложеното, ЯОС

 

                                                 О   П   Р   Е   Д   Е   Л   И   :

 

ИЗПРАЩА   ч.гр.д. №247/2017г. по описа на ТРС, образувано по искане от И. Г., в качеството му на инспектор в Инспектората към Висшия съдебен съвет, за разкриване банкова тайна относно наличността по сметките с титуляр Д.Д. М., съпруг на Н.И. М. -Административен ръководител - Районен прокурор на РП -Тополовград на основание чл.62, ал.7 от ЗКИ, за разглеждане от Районен съд гр.Елхово.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО  е окончателно.

 

 

            ПРЕДСЕДАТЕЛ:                           ЧЛЕНОВЕ: 1.                      2