П  Р  И  С Ъ  Д  А

 

 

  73                                    16.08.2017 година                        град Ямбол

 

 

В   И М Е Т О   Н А     Н А Р О Д А

 

 

Ямболският окръжен съд  VІ-ти Първоинстанционен наказателен състав

На шестнадесети август                                                               2017 година

В публично заседание в следния състав:

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: ГЕРГАНА КОНДОВА

                              СЪД. ЗАСЕДАТЕЛИ: 1. Б.С.

2. К.С.

 

 

Секретар Л. Райкова

Прокурор  Д. Г.

Като разгледа докладваното от съдия КОНДОВА

НОХД № 250 по описа на 2017 година

 

                                П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Л. /A. L./, роден на *** г. в гр.Букурещ, Република Румъния, гражданин на същата република, личен номер ********, адрес по лична карта Република Румъния, гр.Плоещ, окръг Прахова, ул. „**********, неосъждан, със средно образование, ЗА ВИНОВЕН В ТОВА, че на 14.07.2017 г., около 19,50 ч., на път 1-7, километър 298, в района на бензиностанция „Сириус-МСС Бургас - шосе Тополовград", общ.Елхово, обл.Ямбол, в служебен автомобил на „Пътна полиция", марка SITROEN, модел Xsara, с per.****, направил опит да даде подкуп, представляващ една банкнота с номинал от 10 щатски долара, със сериен номер JG 13527881 В, на полицейски орган - С. Д. Я. - „полицейски инспектор" в Група „Охранителна полиция" към РУ на МВР - Елхово при ОД на МВР - Ямбол, за да не извърши действия по служба - да не състави фиш за извършено нарушение по Закона за движение по пътищата на подс. Л., като водач на л.а. марка SKODA, модел Superb, с румънски номер****, като изпълнителното деяние, макар да е довършено, не са настъпили предвидените в закона и искани от дееца общественоопасни последици, поради което и на основание чл.304а, вр.чл.304, ал.1, вр.чл.18, ал.1, вр. чл.58 а, ал.1, вр. чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на 4 /четири/ месеца лишаване от свобода и ГЛОБА  в размер на 200 /двеста/ лева.

На основание чл.66 ал.1 НК отлага изтърпяването на така наложеното наказание  "Лишаване от свобода" за изпитателен срок от 3 /три/ години.

ПРИЗНАВА подсъдимият А.Л. с установена по делото самоличност ЗА НЕВИНОВЕН в това да е извършил горното деяние по отношение на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение, поради което на основание чл.304 НПК ГО ОПРАВДАВА по така повдигнатото му обвинение.

На осннование чл.307 а НК отнема в полза на държавата предмета на предсъплението - банкнота с номинал от 10 щатски долара, със сериен номер JG 13527881 В.

 

ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване или протестиране в 15 дневен срок от днес пред Апелативен съд гр.Бургас.

 

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                            2.