Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е    №62

 

гр. Ямбол,   23.08.2017г.

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение,  в закрито заседание на  двадесет и трети август през две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  №18 по описа за 2016г. на ЯОС от        

                                                                 

                                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д.КЮЧУКОВ

 

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група – Стралджа 2016”, със седалище и адрес: гр. Стралджа, община „Стралджа”, обл. Ямбол, ул.„Хемус" №10,    регистрирано по ф.д. № 18/2016г., с което се иска да се впишат в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението, новонастъпили обстоятелства, а именно: промени в Устава, приети на Общо събрание проведено на 13.08.2017г..

Приложени са следните документи: копие от поканата за провеждане на Общо събрание, насрочено за 13.08.2017г. и обявена на мястото за обявления в сградата  на Община Стралджа на 28.07.2017; и публикувана на сайта на сдружението и на сайта на Община Стралджа; протокол от 13.08.2017г. от проведеното Общо събрание на сдружението; списък на членовете, присъствали на Общото събрание на 13.08.2017г. и приели Устава на сдружението; Устав на сдружението; вносна бележка за внесена ДТ.

В закрито съдебно заседание ЯОС като прецени представените документи,  намира искането за основателно.

Поради изложените съображения и на основание  чл.18, ал.1 и ал.4 от  ЗЮЛНЦ и чл.595 и сл. от ГПК, ЯОС

 

                                                      Р Е Ш И :  

 

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на сдружение  „Местна инициативна група – Стралджа 2016”, със седалище и адрес: гр. Стралджа, община „Стралджа”, обл. Ямбол, ул.„ Хемус"№10,регистрирано по ф.д.№18/2016г. следните новонастъпили обстоятелства:

ВПИСВА промените в Устава, приети на Общо събрание на сдружението, проведено на 13.08.2017г., както следва:

В чл.21: Органи на МИГ - Стралджа 2016г. е добавен изпълнителния директор като четвърта точка, а предишна точка четири става точка пета - „Допълнителни помощни органи, създадени по решение на Управителния съвет".

Добавя се нова глава ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР, като чл.42 става

(1) Изпълнителният директор се назначава с решение на Управителния съвет на МИГ -Стралджа 2016г. при спазване на минималните изисквания, определени в чл.13 ал.3 на Наредба № 22 от 14 декември 2015 година за прилагане на подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие" на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие" от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020.

(2)Изпълнителният директор отговаря за прилагането на Стратегията за водено от общностите местно развитие, като има всички права и отговорности, които са му
вменени изрично по закон по силата на нормативни актове, свързани с прилагането на
ВОМР според Споразумението за партньорство (2014-2020), вкл. Наредба № 22 от 14
декември 2015 година за прилагане на подмярка 19.2 „Прилагане на операции в
рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие" на мярка 19 „Водено
от общностите местно развитие" от Програмата за развитие на селските райони за
периода 2014-2020, както и произтичащи от договорни задължения, указания,
становища и други документи на УО на ПРСР, ДФЗ-РА, свързани с цялостния
процес на управление и прилагане на Стратегията за ВОМР

Изпълнява функции, които са му възложени от Управителния съвет във връзка с процеса на управление и прилагане на Стратегията за ВОМР, освен ако тези функции изрично по закон или устав не са вменени на друг орган на управление на Сдружението.

Изпълнителният директор участва в заседанията на УС по право със съвещателен глас.

Чл.43 става

(1) Изпълнителният директор при изпълнение на своите функции е задължен да защитава интересите на МИГ - Стралджа 2016г.;

(2) За користни действия или нанесени щети на МИГ - Стралджа 2016г. в резултат на умишлени или невнимателни действия, Изпълнителният директор носи имуществена и друга отговорност, предвидена в действащото законодателство, устава и правилника за дейността на МИГ - Стралджа 2016г.

 Останалите членове от Уства се преномерират съобразно новите два члена касаещи правомощията на изпълнителния директор.

ВПИСВА актуализирания Устав, приет на Общо събрание, проведено на 13.08.207г.

            Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: