Р Е Ш Е Н И Е №  60

гр. Ямбол,    04 .08. 2017г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на      

четвърти август през две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  № 16 по описа за 2008г. от        

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Р. Стоева

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел за извършване на дейност в обществена полза с наименование  ”РЕГИОНАЛЕН СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ И СЕРЖАНТИТЕ ОТ ЗАПАСА И РЕЗЕРВА – ГЕОРГИ ДРАЖЕВ”, със седалище и адрес на управление гр. Ямбол, ул. „Йордан Йовков” № 5,  рег. по ф.д. № 16/2008г. по описа на ЯОС, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението новонастъпили обстоятелства, а именно: вписване на актуализиран Устав; освобождаване на членовете на Управителния съвет и Контролната комисия, както и техните Председатели; вписване на членовете на Регионален съвет; вписване новоизбраните състави на УС и КК и представителство на сдружението - от Председателя на УС И.Г.Т. .

 Приложени са следните документи: покана за свикване на Общо събрание, насрочено за 28.02.2017г.; Протокол №1 от проведеното на 28.02.2017г. Общо събрание на сдружението; списък на делегатите, участвали в ОС; актуализиран Устав на сдружението; протокол № 1 от 28.02.2017г. от проведеното заседание на Регионалния Съвет за избор на членове и Председател на УС; Протокол от  заседание на КК за избор на Председател на КК; Съгласие-спесимен на Председателя на УС – нотариално заверен; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки от членове на РС и КК; вносна бележка за платена държавна такса.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание с чл. 18, ал. 1 от ЗЮЛНЦ и чл. 595 и сл. от ГПК

Р Е Ш И :

      ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на сдружение с нестопанска цел за извършване на дейност в обществена полза с наименование ”РЕГИОНАЛЕН СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ И СЕРЖАНТИТЕ ОТ ЗАПАСА И РЕЗЕРВА – ГЕОРГИ ДРАЖЕВ” ЯМБОЛ”, със седалище и адрес на управление гр. Ямбол, ул. „Йордан Йовков” №5,  рег. по ф.д. № 16/2008г. по описа на ЯОС, следните новонастъпили обстоятелства:

ВПИСВА актуализиран Устав на сдружението, приет на Общо събрание, проведено на 28.02.2017г., с променени текстове както следва:

Чл. 1, ал. 3 : "PC на ОСЗР "Георги Дражев" Ямбол е областната структура на СОСЗР и като такъв е редовен негов член.

Чл. 10, ал. 3 : "Индивидуален член на Съюза може да бъде всеки офицер, сержант от запаса и резерва от МО, МВР, Специалните служби и бившите Строителни ж.п. войски, както и войници прекратили службата си във ВС, МВР и системата на сигурността, независимо от неговите политически убеждения, вероизповедания и етническа принадлежност, който приема Устава и Програмата на Съюза, работи в едно от дружествата и клубовете и плаща членски внос".

Чл.14, ал. 2 : "Колективните членове се приемат с решение на Регионалния съвет на ОСЗР. Кандидатите за колективни членове трябва да представят писмена молба, акт за надлежна съдебна регистрация, решение на Общото събрание или Управителния съвет за членство в Съюза и документ за надлежно упълномощаване на представител".

ал. 3. "Почетни членове се приемат с Решение на Регионалния съвет на PC на ОСЗР по негова инициатива или по предложение на дружества, клубове и Общински съвети".

Чл. 15, ал. 1, т.1 : "С едностранно волеизявление до дружеството /клуба/, за колективните членове писмено до съответния Общински съвет или до Регионалния съвет".

Чл. 16, ал. 3: "Решението за награждаване се взема и обявява от Регионалния съвет на Съюза".

Чл. 18, ал. 4 трето тире : "За нуждите на Регионалния съвет - 20 %".

ал. 5 "Дружествата и клубовете на пряк отчет на Регионалния съвет остават 60% от събрания членски внос за собствени нужди, 30 % за Регионалния съвет на PC на ОСЗР и 10 % за УС на СОСЗР".

Чл. 19: "По решение на Общите събрания на дружествата, клубовете и заседанията на съветите на съответните организации, включително и Регионалния съвет на Съюза, членовете могат да правят целеви вноски за постигане на определени цели. С решенията се определя целта, размера и начина на събиране на вноските".

Чл. 21, ал. 1: "Управлението на недвижимите имоти и движимите вещи - собственост на Съюза и такива, безвъзмездно предоставени от Министерството на отбраната, МВР, Областните управи и Общинските съвети се осъществява от Регионалния съвет и Общинските съвети на Съюза, а разпореждането с недвижимите имоти се осъществява единствено с Решение на Регионалния съвет на PC на ОСЗР, прието и утвърдено от Общото събрание".

Чл. 25, ал. 1.: "Всички структури на Съюза, съгласно чл. 39 ЗЮЛНЦ, имат колективен върховен орган, колективен управителен орган и изпълнителен орган".

ал. 3. "Управителни органи са: Регионалния съвет, Общинските съвети, Дружествените и клубните съвети".

            ал. 4. "Изпълнителни органи са: УС на Съюза и УС на Общинските съвети".

ал. 8. "Председателите на Общинските съюзи на ОСЗР след своето избиране придобиват правото и статута на член на Регионалния съвет на PC на ОСЗР".

Чл. 35 : "Нова т.2. Избира Председателя на Общинската организация

т.2 става т.З, т.З става т.4.......... т.6 става т.7."

Чл. 37, ал. 1. : "Общинския съвет избира от своя състав Управителен съвет, а от неговите членове Председател, Заместник председател и секретар. Изборът може да бъде явен или таен".

ал. 3. Приема бюджета на Общинския съвет и отчита изпълнението му. По 1 екземпляр от бюджета и годишния отчет предоставя на Регионалния съвет".

Чл. 43, ал. 1, т.З. : "Избира и освобождава членовете на Регионалния съвет и Контролната комисия".

т.10 нова. "Избира Председателя на PC на ОСЗР, който след избирането му става Председател на Регионалния съвет и Управителния съвет на Съюза".

Чл. 44, ал. 1, : "Броя на членовете на Регионалния съвет и Контролната комисия се определят от Общото събрание".

ал. 2. "Изборът на Регионален съвет, Регионалната контролна комисия и делегати на конгреса може да става с явно или тайно гласуване".

Чл. 45, : "Регионалния съвет има следните функции:"

Чл. 46, : "Регионалния съвет се свиква на заседание от Председателя на съвета най-малко 1 път на 4 месеца. Председателят е длъжен да го свика и по искане на 1/3 от членовете в 15 дневен срок".

Чл. 47, ал. 1. : "Заседанията на Регионалния съвет са законни, ако на тях присъстват повече от половината от членовете му и той взема решения с мнозинство повече от половината от присъстващите членове с явно гласуване.

ал. 3. "Решенията на Регионалния съвет могат да се вземат и неприсъствено, когато са подписани от всичките му членове".

Чл. 48, ал. 1. : "Регионалния съвет избира от своя състав Управителен съвет, а от неговите членове Заместник председател и Секретар. Изборът може да бъде с явно или тайно гласуване".

ал. 2. "Управителния Съвет е главен изпълнително-разпоредителен орган на Регионалния съюз". Той ръководи дейността на организацията между заседанията на Регионалния съвет, сам определя броя на своите заседания, но не по-малко от 4 пъти в годината и взема решение с мнозинство от присъстващите.

Чл. 52, : "Председателя на PC на ОСЗР:

Първо тире "Организира и ръководи цялостната дейност на Регионалния съвет, Управителния съвет и председателства техните заседания";

Трето тире "Утвърждава разходите по бюджета на Регионалния съвет".

Чл. 56: ал.1.нова "PC на ОСЗР има собствено знаме на което е изписано

"Регионален съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва "Г. Дражев -Ямбол".

ВПИСВА ОСВОБОЖДАВАНЕТО на членовете на Управителния съвет и Контролната комисия, както и на техните Председатели. 

ВПИСВА РЕГИОНАЛЕН СЪВЕТ в състав:

1 .подп.о.р.И.Г.Т.,ЕГН **********,Председател на PC

2.  к-н о.з. Т К Т,ЕГН **********,3ам.председател на PC

3.  м-р о.з. В Г В ЕГН **********,Секретар на PC

4.  м-р о.з.А Г А , ЕГН **********,

5.   м-р о.з.Г Й Г,ЕГН **********,

6.  к-н о.з.Г Д Т. ,ЕГН **********,

7.  м-р о.з.Ж С П,ЕГН **********,

8.  с-на К Й К ,ЕГН **********,

9.  подполк о.з. Д К Д ЕГН **********

10.    полк.о.з. Н Д А ЕГН **********

11.    полк.о.з. Н Г Н ЕГН **********

12.    подп.. о.з. ЛВ Д ЕГН **********

13.    подп. о.з. М Н Н ЕГН **********

14.    к-н о.з. М Ф Ф ЕГН **********

15.    к-н о.з. И. Д К ЕГН **********  

16 . к-н о.з. П П П   ЕГН **********

17. к-н о.з. А М Г ЕГН **********

ВПИСВА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ в състав:

1.   подп.о.р.И.Г.Т.   -ЕГН **********

2.   к-н о.з. Т К Т  -ЕГН **********

3.   м-р о.з. В Г В ЕГН **********

4.   подп.о.з. Д К Д-ЕГН **********

5.   м-р о.з.А ГА - ЕГН **********

6.   м-р о.з.Г Й Г -ЕГН **********

7.   кап.о.з. МФФ -ЕГН **********

8.   м-р о.з.Ж С П  -ЕГН **********

9.   с-на К Й К -ЕГН **********

ВПИСВА КОНТРОЛНА КОМИСИЯ в състав

1. полк.з. ХН Д ЕГН **********- Председател

2. асоц.чл. Н М А,  ЕГН **********- Секретар

3.  м-р. о.р.  С  И С, ЕГН **********

”РЕГИОНАЛЕН СЪЮЗ НА ОФИЦЕРИТЕ И СЕРЖАНТИТЕ ОТ ЗАПАСА И РЕЗЕРВА – ГЕОРГИ ДРАЖЕВ” ще се представлява от Председателя на УС подп.о.р И.Г.Т., ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.             

 

 

 

                                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: