Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 59

 

гр. Ямбол, .  03. 08 . 2017г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

     Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на  

трети  август през две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  № 902 по описа за 2006 г. от       

                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Г. ВЪЛЧАНОВА

 за да се произнесе взе предвид следното:

 В ЯОС е постъпило е заявление от членовете на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел “ФУТБОЛЕН КЛУБ „БЕНКОВСКИ" С. ЗИМНИЦА” със седалище: с. Зимница, общ. Стралджа, обл.Ямбол, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението новонастъпили обстоятелства, а именно: приемане на нов, актуализиран Устав на клуба, приет на Общо събрание проведено на 31.05.2017г.; освобождаване на досегашните членове на УС и Председателя на УС, поради изтекъл мандат и вписване на новите членове на УС и Председател на УС; вписване на представителството на клуба – от Председателя М И С.

Приложени са следните документи: Протокол от 29.03.17г. от заседание на УС; покана за провеждане на Общо събрание, публикувана в ДВ брой 29 от 2017г.; Протокол от 31.05.2017г. от проведеното ОС; Устав на клуба и списък членовете присъствалите на Общото събрание, проведена на 31.05.2017г. и приели Устава; свидетелства за съдимост и декларации на новоизбраните членове на УС, вносна бележка за платена ДТ.; нотар. заверен образец от подпис на Председателя на УС; пълномощно на адв. А. К..

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание  чл. 18, ал. 4 от  ЗЮЛНЦ и чл. 595  и сл. от  ГПК

                                                     Р Е Ш И :  

 

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на “ФУТБОЛЕН КЛУБ „БЕНКОВСКИ" С. ЗИМНИЦАсъс седалище: с. Зимница, общ. Стралджа, обл.Ямбол, ул. "Хан Аспарух" №22, регистрирано по ф.д. № 902/2006г. по описа на съда, следните новонастъпили обстоятелства:

ВПИСВА актуализиран Устав на сдружението, приет на Общо събрание на клуба, проведено на 31.05.2017г.   

“ФУТБОЛЕН КЛУБ „БЕНКОВСКИ" С. ЗИМНИЦА” е доброволно и независимо сдружение с нестопанска цел, което обединява дейността на сдружилите се за изява и удовлетворяване на техните общи интереси и подпомагане и развитие на футбола. Сдружението е юридическо лице по смисъла на ЗЮЛНЦ.

        СРОК: ФК е учреден за неопределен срок от време.

        ЦЕЛИ НА КЛУБА

Подпомагане на спортните занимания на гражданите и организирането им за практикуване на спортни дейности. Популяризиране на футбола. Съдействие на други спортни организации за организиране и провеждане на състезания по футбол и други спортни мероприятия за всички възрастови групи от населението, независимо от тяхната етническа и социална принадлежност. Съдействие за изпълнение на програмите на държавните органи в областта на спорта и на БФС за развитие на футбола.

 СРЕДСТВА ЗА ПОСТИГАНЕ НА ЦЕЛИТЕ

За постигане на целите, клубът развива и подпомага футбола във всичките му форми, организира и провежда различни състезания по футбол. Клубът набира средства, които са необходими за проявите на детско-юношеския отбор, мъжкия отбор и отбора на ветераните по ал.1, от членски внос и имуществени вноски от членовете на сдружението, както и от дарения от местни и чуждестранни физически и юридически лица. Съществуването на членски внос, неговият размер за всяка календарна година и срокът за внасянето му, се определят с решение на общото събрание. Наличието на имуществени вноски, техният размер и начинът на внасянето им, се определят с решение на общото събрание, което се взема с абсолютно мнозинство от всички присъстващи членове.

ДЕЙНОСТ НА СДРУЖЕНИЕТО

 Сдружението е учредено за извършване на общественополезна дейност.

 ПРЕДМЕТ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ

 Клубът създава отбори по футбол: детско - юношески отбор, мъжки отбор и отбор на ветераните; извършва подготовка на техните футболисти и администрира участието им в държавни и регионални първенства; регистрира и прекратява състезателните права на футболистите от отборите на клуба; организира школи и курсове за услуги; изгражда и стопанисва спортните обекти и съоръжения; организира и администрира футболни мачове и турнири. Приходите от дейността по предходната алинея се използват за постигане целите на клуба.

 КЛОНОВЕ

 Клубът може да учредява клонове. Управителят на съответния клон представлява сдружението за дейността на клона.

 ЧЛЕНСТВО

 Членуването в клуба е доброволно.

 ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ЧЛЕНСТВО

  Членството се прекратява:с едностранно писмено волеизявление, отправено до управителния съвет на клуба; със смъртта или поставянето под пълно запрещение; с изключването; с прекратяването на клуба; при отпадане

 ОРГАНИ НА СДРУЖЕНИЕТО

 Върховен орган на клуба е Общото събрание/ОС/.

Управителен орган на клуба е Управителния съвет /УС/.

 ОБЩО СЪБРАНИЕ

 Общото събрание се състои от всички членове на клуба.

ПРАВОМОЩИЯ НА ОБЩОТО СЪБРАНИЕ

 Общото събрание: изменя и допълва устава; приема други вътрешни актове, свързани с организацията и дейността на клуба; избира и освобождава членове на Управителния съвет; приема и изключва членове; взема решения за откриване и закриване на клонове; взема решения за участие в други организации; взема решения за преобразуване или прекратяване на клуба; приема основни насоки и програма за дейността на клуба; приема бюджета на клуба; взема решения относно дължимостта и размера на членския внос; приема отчета за дейността на управителния съвет на клуба; отменя решения на другите органи на клуба, които противоречат на закона, устава или други вътрешни актове, регламентиращи дейността на клуба, взема и други решения, предвидени в устава.

УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

 Управителния съвет се състои от най - малко три лица - членове на клуба, които се избират за срок от пет години, като неговите членове могат да бъдат преизбирани неограничено.  УС избира от своя състав Председател. Председателят може да бъде избран и от ОС.

 

ПРАВОМОЩИЯ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ

Управителния съвет: представлява клуба, както и определя обема на представителната власт на отделни негови членове; осигурява изпълнението на решенията на общото събрание; разпорежда се с имуществото на клуба при спазване изискванията на устава; подготвя и внася в Общото събрание проект за бюджет; подготвя и внася в ОС отчет за дейността на клуба; определя реда и организира извършването на дейността на клуба, включително и тази в обща полза, и носи отговорност за това; определя адреса на клуба;  взема решения по всички въпроси, които по закон или съгласно устава не спадат в правата на друг орган; изпълнява задълженията, предвидени в устава.  

ПРЕДСЕДАТЕЛ, ПРАВОМОЩИЯ

 На свое заседание или на заседание на ОС, Управителният съвет избира от своите членове председател и го овластява да управлява и представлява клуба пред трети лица, като определя начина на представляване за мандат от пет години от датата на избора.

Председателят ръководи и координира дейността на Управителния съвет.

Той е длъжен незабавно да докладва на заседанията на Управителния съвет настъпилите обстоятелства, които са от съществено значение за клуба. Председателят ръководи цялостната дейност на УС: отговаря за изпълнението на бюджета, съобразно решенията на общото събрание; извършва всички действия и сделки, свързани с дейността на клуба; представлява клуба и може да упълномощава други лица за извършване на определени действия, като няма право обаче да отчуждава и обременява с тежести недвижими имоти, собственост на клуба, освен ако е упълномощен за това от УС; сключва трудови договори със служителите на клуба, освен с тези, които се назначават от УС; при свое отсъствие, има право да упълномощава друго лице по негов избор от състава на УС, което да упражнява неговите правомощия.

ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО

 Сдружението се представлява от Председателя на Управителния съвет.

ПРЕКРАТЯВАНЕ, ЛИКВИДАЦИЯ И ЗАЛИЧАВАНЕ НА КЛУБА

Клубът се прекратява: с решение на общото събрание; с решение на Окръжния съд по седалището на клуба, в случаите и по реда, предвидени в закона.

ЛИКВИДАЦИЯ

 При прекратяване на клуба се извършва ликвидация.

Ликвидацията се извършва от управителния съвет или от определено от него лице - ликвидатор.

Когато ликвидатора не е определен по реда на ал. 2 или по решение на върховния орган в случая по чл. 26, ал.1 т. 2, от Устава, той се определя от Окръжния съд по седалище на клуба.

Относно неплатежоспособността, съответно несъстоятелността, реда за ликвидация и правомощията на ликвидатора се прилагат съответно разпоредбите на Търговския закон.

ИМУЩЕСТВО СЛЕД ЛИКВИДАЦИЯ

Разпределянето на останалото след удовлетворяване на кредиторите имущество се решава от общото събрание. Ако решението не е било взето до прекратяването, то се взема от ликвидатора.

 Имуществото се разпределя при спазването на изискванията на закона.

 ЗАЛИЧАВАНЕ

 След разпределяне на имуществото, ликвидаторът е длъжен да поиска заличаване на вписването на клуба от регистъра на юридическите лица с нестопанска цел от съответния компетентен орган.

ВПИСВА освобождаването на досегашните членове на УС и Председателя на УС.

ВПИСВА нов Управителен Съвет в състав:  

М ИС, ЕГН ********** - Председател

Й А Д, ЕГН **********

Т С. Т, ЕГН **********

Н В. Н, ЕГН **********

К Т М, ЕГН **********

М Е В, ЕГН **********

П С. Д, ЕГН **********

            “ФУТБОЛЕН КЛУБ „БЕНКОВСКИ" С. ЗИМНИЦА” ще се представлява от Председателя на УС - М И С, ЕГН **********

          Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                           

 

                                                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: